Mi van, ha a Breaking Bad a Walking Dead előzménysorozata?

Eszelős összeesküvés-elmélet terjed a neten: Walter White sufnidrogja miatt tört ki a zombivírus!

Két év után ismét felbukkant a neten egy vicces összeesküvés-elmélet: most épp a Variety-nél csodálkoztak rá arra, hogy mi van, ha a Breaking Bad (nálunk: Totál szívás) az előzménysorozata a Walking Deadnek? Azaz Walter White barátunk szintetikus sufnidrogja, a Bluy Sky mellékhatásai miatt tört ki a zombivírus?

A két sorozat közötti kapcsolatra több utalás volt a Walking Dead korai epizódjaiban. Daryl például talált egy kék droggal teli tasakot, Glenn pedig egy pont ugyanolyan piros Dodge Challengert kötött el, mint amilyet Walter White vett a bűnös úton szerzett pénzéből. Ezek persze valószínűleg csak belsős poénok voltak, hiszen mindkét sikersorozatot az AMC gyártja. Ha viszont hivatalosan is elismernék, az zseniális lenne. Csak ehhez azért nem ártana tudni, hogy a Walking Dead eredeti ötletgazdája, Robert Kirkman mit talált ki a zombivírus eredetéről.

maxresdefault.jpg

Ráadásul talán nem is véletlen, hogy épp most került szóba a Walking Dead új olvasata, mivel a 7. évad igencsak brutális múlt heti nyitóepizódja után kicsit leült a sorozat. A nézőszám is zuhanni kezdett: míg az első részt 17,03 millióan látták 8,4-es aránnyal a legfontosabb 18-49 közötti korosztályban, addig a második részre már csak 12,46 millió néző volt kíváncsi, 6,1-es aránnyal a kereskedelmileg legfontosabb korosztályban. A rekorder egyébként még mindig az ötödik évad nyitóepizódja 17,29 millió nézővel.