Michael Caine a nyugdíjba vonulását fontolgatja

Valószínűleg a The Great Escaper lesz az utolsó filmje.

Michael Caine idén márciusban lett 90 éves, szóval nem teljesen alaptalan, hogy azon gondolkodik, hogy több filmszerepet már nem vállal. A The Great Escapert Oliver Parker rendezte, William Ivory írta, és Caine a júniusban elhunyt Glenda Jackson oldalán játszik benne (a színésznő néhány hónappal forgatás befejezése után hunyt el).

A történet Bernard Jordan igaz történetén alapul, aki 89 éves volt, amikor 2014 júniusában „megszökött” az idősek otthonából, hogy részt vehessen a normandiai partraszállás 70. évfordulója alkalmából rendezett franciaországi megemlékezéseken.

„Nagyon boldog vagyok, hogy szerepelhettem ebben a filmben. Imádtam Bernie karakterét, és gyönyörűen van megírva a sztori.” - mondta Caine, aki arról is beszélt, hogy már korábban azt hitte, befejezte a színészi pályáját, mivel a koronavírus-járvány miatt három évig nem forgatott, de aztán jött ez a lehetőség, és csodásan érezte magát. Ugyanakkor azt is elismerte, hogy fizikailag nagy kihívás volt neki a szerep.

„Kaptam elég jó sétapálcát, arra támaszkodtam a felvételek alatt, amikor erre volt szükség. Csak egyszer vettük fel őket, aztán összerogytam.”
Forrás: Pathé / BBC Film

 

A visszavonulása kapcsán azt mondta, hogy igazából ő már nyugdíjba ment. „Már betöltöttem azt a nyavalyás 90-et, járni se tudok rendesen, meg minden.”

Ha tényleg ez lesz Caine utolsó filmje, akkor is több mint 100 alkotás szerepel a filmográfiájában. „A lehető legjobb életem volt, amit el tudtok képzelni.” - foglalta össze. Annak kapcsán, hogy miről emlékezzenek rá, azt mondta:

„Arról, hogy egész életemben színész voltam, és sosem akartam mást csinálni.”

(via The Hollywood Reporter)