Miért lett kirúgva a Deadpool 2 rendezője?

Tim Miller 180 milliós, látványos blockbustert akart csinálni, de ez állítólag nem tetszett Ryan Reynoldséknak.

Még a hétvégén robbant a hír: Ryan Reynolds összeveszett a Deadpool rendezőjével, Tim Millerrel, aki végül távozott is a Deadpool 2 stábjából. Az ok akkor még az volt, hogy a főszerep mellett a produceri teendőket is ellátó Reynoldsnak gyökeresen más elképzelései voltak a folytatásról, mint Millernek.

A The Wrap viszont azt írta nemrég, hogy a rendező nemcsak Reynoldsszal, hanem a két forgatókönyvíróval, Rhett Reese-zel és Paul Wernickkel is szakmai vitába keveredett, amit végül nem tudtak feloldani. A lap szerint Reynolds, Reese és Wernick a második részt is egy ugyanolyan szedett-vedett, alacsony költségvetésű, de nagy szeretettel készített rajongói filmként képzelték el, mint az elsőt. Az idén februárban bemutatott Deadpool ugyanis mindössze 58 millió dollárból készült, ráadásul Reynoldsnak ezért az összegért is 11 évig kellett lobbiznia, mert senki sem bízott egy 18-as karikás, káromkodós szuperhősfilm sikerében - ami végül 780 millió dollárt kaszált.

Produkcióközeli források szerint pont a nagy bevétel miatt miatt gondolta úgy Tim Miller, hogy a Deadpool 2 is lehetne olyan gigaköltségvetésű, 180 millióból leforgatott, sztárokkal teli blockbuster, mint amilyen a Fox stúdió X-Men mozifilmjei voltak az elmúlt években. Készült is egy ilyen stílusú filmterv, de Reynolds, Reese és Wernick szerint ez már nem eltt volna az a Deadpool, amit eredetileg kitaláltak. A vita végül a Fox stúdió felső vezetéséig is eljutott (a felek Stacey Snider igazgatóhelyettesnél és Emma Watts elnökasszonynál is lobbiztak), ahol az a döntés szüeltett, hogy Ryan Reynoldsék olcsó koncepciója szerint készüljön a Deadpool 2, Tim Miller pedig kárpótlásul megkapja a Fox nagy durranásának szánt kiberbűnözős krimijét, a Influxot.

A Collider című, bennfentes hollywoodi hírekben utazó mozimagazin főszerkesztője, Steven Weintraub viszont azt írta ki a Twitterére, hogy baromság a fenti sztori. Szerinte nem azon veszett össze a stáb, hogy Miller egy háromszor drágább szuperprodukciót akart, hanem valami máson. 

A Deadpool 2-nek egyelőre nincs új rendezője, és a sztoriról is csak annyit lehet tudni, hogy feltűnik majd benne egy Domino nevű szuperhős. És persze bemutatkozik Deadpool kérpegényekből ismert társa, Kábel is, de ezen állítólag szintén volt némi vita az alkotók között. Tim Miller Kyle Chandlert nézte ki a szerepre, Reynolds viszont ezt megvétózta. Ami biztos: a Deadpool 2 2018-nál hamarabb nemigen fog moziba kerülni. (via Slashfilm)