Mik voltak 2019 legjobb filmjei, sorozatai és képregényei? Mit várunk 2020-tól?

Az újév első podcastjében végigvesszük az óév legleglegjeit, aztán kitekintünk az idei esztendőre. De vajon hányadik helyre került a Bosszúállók: Végjáték? És a Star Wars 9? Hát a Vaják? No és a Csernobil?

Új év, új PORTcast-évad! Idei első podcastünk témája mi más is lehetne, mint a 2019-es év mozifilmes, tévésorozatos és képregényes legleglegjei! No meg persze az, hogy mi vár ránk 2020-ban szórakoztatóipari fronton? Az évösszegzést és a jövőbe tekintést ezúttal is a podcast két állandó házigazdája, vagyis Szűcs Gyula, a Port.hu retró- és Star Wars-felelőse, valamint Lakatos István, a „halasi remete”, a forgatási érdekességek élő lexikona vezényelte le, akikhez ezúttal Baski Sándor, a Filmvilág Blog főszerkesztője és a Filmvilág Podcast fő hajtómotorja csatlakozott. Íme a kicsit spoilereres, de nagyon izgalmas az adás, hiszen maguk a résztvevők is úgy állították össze a saját TOP-listáikat, hogy nem tudták, mit hányadik helyre tesz majd a másik:

Jó, jó, de mi az a podcast és miért kéne hallgatnom?

A podcast a XXI. század közösségi rádiója. Amihez ráadásul ma már nem is kell fix időpontokban a duruzsoló készülék mellé ülnünk (mint régen, mikor még magnóval akartuk felvenni a külföldi slágereket a Poptarisznyából), hiszen az adás nem az éterbe, hanem a netre kerül ki. Onnan pedig később bármikor, bármennyiszer visszahallgatható, akár a laptopunkon vagy az okostelefonunkon is. Nincs több unalmas vonatút, repülni fog az idő kocogás és mosogatás közben! Fenn vagyunk Audiomacken, iTunes-on, Anchor.FM-en és most már végre a Spotify-on is hasítunk!

Kihagytad az eddigi adásainkat? Az alábbi linkeken bepótolhatod!

  1. Mi a Trónok harca népszerűségének titka?
  2. A Bosszúállók: Végjáték és a többi 21 Marvel-film
  3. 20 éves a Baljós árnyak, 75 éves lett George Lucas!
  4. 40 éves a Nyolcadik utas: a Halál
  5. Batman 80, Tim Burton Denevérembere 30 éves!
  6. Kivesézzük a Stranger Things 3. évadát!
  7. Sorozatmustra, avagy: van-e élet a Trónok harca után?
  8. Miért ilyen népszerű A remény rabjai és a Halálsoron? Mindenki Stephen King-rajongó lenne?
  9. Miért nem olyan jó mindegyik Halálosztó-film, mint a Terminator 2?
  10. Tényleg a Skywalker kora a legrosszabb Star Wars-film a Holiday Special óta?