Mikulás és Jézuska között félúton

December már az ünnepekről és a készülődésről szól, de azért vannak itt más jó programok is az adventi ünnepen kívül.

Gozsdu Karácsonyi vásár - Gozsdu Udvar, december 23-ig


2018. 11. 30 –tól 2018. 12. 23-ig,
hétfő és kedd kivételével minden nap,
hétköznap déli 12 órától 19 óráig,
hétvégén (szombat és vasárnap) de. 10 órától 19 óráig.

Advent Szentendrén – december 1. - január 6.


Szentendre történelmi belvárosa ünnepi díszbe öltözik az adventtől vízkeresztig tartó időszakban. Adventi vásár a Dumtsa Jenő utcában, szabadtéri rendezvények, változatos művészeti és kulturális programok és kiállítások várják a látogatókat. A négy adventi vasárnapon a város lakói már hagyományosan gyertyát gyújtanak a Fő téri kereszt körül elhelyezett hatalmas adventi koszorún, és ugyanitt együtt búcsúztatják az óévet a Csavard fel a Főteret!” címmel megrendezett koncerttel és utcabállal. A programsorozat a Városháza dísztermében megrendezett újévi koncerttel zárul.

Hanuka Fesztivál - Hanuka Fesztivál, december 7-8.

Az Auróra idei két napos Hanukai összművészeti fesztiválja, a Marom Budapest Zsidó Kultúra 2028 projektjére épül.

III. Adventi Történelmi Kézműves Vásár és Hagyományőrző Találkozó - Magyar Nemzeti Múzeum, december 8-9.

Mindig vágytál rá, hogy a régi korok tárgyait hazavidd? Megajándékoznád szeretteid, de még nincs ötleted mit vegyél nekik Karácsonyra? A Nemzeti Múzeum olyan múzsa, ahol az elmúlt évezred tárgyai pozitívan hatnak az alkotói energiára. Magyarország történelmi hagyományőrző kézműves mesterei a legszebb portékáikkal készülnek december 8-án és 9-én a III. Történelmi Kézműves Vásárra és Hagyományőrző Találkozóra. Ezen a hétvégén a történelem különböző korszakai a vásári kavalkád jegyében nyílnak meg előtted a múzeum évszázados falai között. Most nem csak láthatóvá, hanem átélhetővé is válik a történelem.

 

Szimpla Kutya – Szimpla Kert, december 8. 12-19h


Sokan mondják, hogy a kutyának a kertben van a helye… Mindenkit várunk a Szimpla Kutya kutyabarát vásárra és piknikre december 8-án, 12 órától 19 óráig a Kutyabarát.hu és a Szimpla Kert szervezésében a Szimpla Kertben, ahol a kézműves kellékek, kutyabarát termékek beszerzésén túl az érdeklődők megoszthatják a kutyás városi lét tapasztalatait.
A rendezvényen a Cofidis Kutyaszemmel kampányának köszönhetően "adomány leadási pont" is lesz, melynek segítségével a Hangya Közösséget támogathatjátok!

Csak a Mentes Karácsonyi Vásár – Duna Palota, december 8-9.


Töltsd barátaiddal, családoddal december második hétvégéjét (december 8-9.) Magyarország legnagyobb mentes és egészségmegőrző rendezvényén! Idén szeretnéd TE is felhőtlenül élvezni a karácsonyi hangulatot? Vágysz a hagyományos zserbó, bejgli ízére? Szeretnél vendégségben is nyugodtan falatozni a finomságokból? Csempéssz mentes alternatívákat az ünnepi asztalra! Tanuld meg elkészíteni az ünnepi finomságokat, szerezd be egy helyen a szaloncukrokat, natúr kozmetikumokat, egészségmegőrző termékeket, karácsonyi ajándékcsomagokat! Itt mindent megtalálsz, ami: gluténmentes, cukormentes, tejtermékmentes, vegán, paleo, bio, natúr, adalékanyagmentes, egészségmegőrző

Nemzetközi macskakiállítás - China Mart, december 8-9.


A Felis Hungarica az idei év utolsó nemzetközi macskakiállítását rendezi meg a budapesti China Martban.
A két nap alatt 16 ország 300-nál is több cicáját tekinthetik meg a látogatók. Mindkét napon tartanak szakmai bemutatókat (fajta ismertetőt), hogy a publikum is bekukkanthasson a tenyésztés "titkaiba".
A Macskaárvaház Alapítvány idén is bemutatja gondozottjaikat, akiket akár örökbe is fogadhatsz, vagy támogathatod az alapítvány munkáját.
A szponzorok jóvoltából mindkét napon hatalmas kiállítási kedvezményekkel lehet beszerezni a kedvencek legjobb fekhelyeit, kiegészítőit és minőségi tápjait.

Tetoválók Éjszakája 2018 – Dürlin, december 8. 16h


Az idei Tetoválók Éjszakáján a romantika és az erotika világába kalauzoljuk a vendégeinket. Programok a színes kavalkádból: páros tetoválások, erotikus, szerelmes minták és piercingek sorsolása (több mint 100 ajándéktetoválás), fehérnemű-bemutató, sminkkészítés, körömfestés, koktélbár ismerkedni vágyóknak, egyéb szexi betétprogramok. A zene kedvelői 2 teremben 11 koncert közül válogathatnak.