Milyen gyerekfilmet nézzünk a hétvégén?

Mr. Magorium meseboltja, az Olsen banda, a Star Wars: Baljós árnyak és A Lego kaland vár benneteket ezen a hétvégén.

2017. október 28., szombat

Seholország
Mozi+ - október 28., 8.10
12 éven felülieknek ajánlott!

Evan befektetési tanácsadó, aki többet foglalkozik a tőzsdei árfolyamokkal, mint a kislányával. A hétéves Olivia így a fantáziavilágába menekül, ahol hercegnőkkel barátkozik. Rossz idők járnak Evanre: veszélyben van a széke, egyre kevesebb a kuncsaftja. Ráadásul lánya telerajzolja az üzleti feljegyzéseit a képzeletbeli hercegnők gondolataival. A végsőkig elkeseredett Evan a hercegnők üzeneteinek felhasználásával tart prezentációt a befektetőknek. Legnagyobb megdöbbenésére a jóslatok valóra válnak. Mindez arra készteti, hogy átértékelje a lányához fűződő kapcsolatát. 

Robotok
HBO - október 28., 8.20
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Rodney, az ifjú feltaláló emberi álmokat dédelget. Megelégelve a peremkerület rozsdás egyhangúságát, elhatározza, hogy szerencsét próbál Robot City fogaskerék-rengetegében. Nyakába veszi alkatrészeit, és elindul, hogy bemutassa találmányát példaképének, a nagy tervezőnek. Mire odaér, egy olajpuccs keretében a zsarnok Retesz vette át átveszi a hatalmat. Retesz minden olyan robotot be akar zúzatni, amelyik nem felel meg a legújabb előírásoknak. Ifjú hősünknek azonban helyén van az áramköre, és rozsdás barátaival harcot indít a zsarnok ellen. 

Mr. Magorium meseboltja
Filmcafe - október 28., 8.25
12 éven felülieknek ajánlott!

Mr. Magorium meseboltja a legkülönösebb, legfantasztikusabb és legcsodálatosabb játékbolt a világon. Mi több, ezen a varázslatos helyen életre kelnek a játékok - hiszen maga a bolt is eleven lényként viselkedik! Azért, hogy a vásárlók előtt is felfedje a csodát, az üzlet csak egy dolgot vár cserébe: hinniük kell benne. Csakhogy a mágikus, ám öntörvényű áruda igencsak zokon veszi, mikor Mr. Magorium bejelenti, hogy vezetését átadja Molly Mahoneynak, és az egykor színpompás és életteli játékok egyszerre szürkévé és hétköznapivá válnak. Molly, csak a kilencéves Eric és a kétkedő könyvelő, Henry, a Mutáns segítségére számíthat.

Kutyák és macskák
Film+ - október 28., 15.00
12 éven felülieknek ajánlott!

A dorombolás kora lejárt. Az orrunk előtt titkos háború zajlik. A felek foggal-körömmel küzdenek: ezt a háborút kutyák és macskák vívják és épp a macskák állnak jobban. Új vezérük, a kérlelhetetlen sziámi cica velőscsontot nem kímélve tör végső célja, a Föld teljes elmacskásítása felé. A kutyák ügynökei az utolsó pillanatban kiszagolják a bajt és az ebkommandó mindent elkövet, hogy megállítsa a diktátort. A négylábúak háborújába Brody professzor is belekeveredik, aki épp olyan anyagon kísérletezik, amely mindkét fél számára veszettül fontos. 

Éjszaka a múzeumban
Cool - október 28., 16.40
12 éven felülieknek ajánlott!

Miután megint felsül az új zseniális ötletével Larry, a nagy álmodozó, kénytelen karácsony előtt munkát keresni. A Természetrajzi Múzeumba szegődik éjjeliőrnek. Már az első éjszaka elképesztő élményben van része: rémülten látja, hogy a múzeumban elszabadul a pokol, amikor az őskori szörnyek, vadállatok és történelmi figurák egymás után életre kelnek. A zűrzavaros éjszakát csak az egykori elnök, Theodore Roosevelt segítségével sikerül túlélnie. Ám a lehetőség, hogy kirúgják az állásából, és csalódást okoz a kisfiának, megsokszorozza erejét. Larry harcot indít a múzeum megmentéséért. 

Eb a titka mindennek
m2 - október 28., 18.15
6 éven felülieknek ajánlott!

Két árvaházi testvér, Laura és Matt megmentenek egy magára maradt kiskutyát. Elhatározzák, hogy megtartják, de ezt nehéz titokban tartani az árvaházban. A helyzet csak bonyolódik, amikor kiderül, hogy örökbe fogadják őket. Titokban magukkal viszik az ebet New Yorkba, ahol nemcsak a beilleszkedéssel, hanem a titkos kutyatartás számtalan bonyodalmával kell megküzdeniük. Kezdődhet a kaland, egy idegen világban, ahol Gesztenye, a kiskutya megmutatja mi is az igazi bátorság.

2017. október 29., vasárnap

Az Olsen banda nyakig zűrben
Film Mánia - október 29., 6.10
6 éven felülieknek ajánlott!

Dánia jövője veszélyben! A Johansen testvérek gonosz tervét csak az Olsen banda vétózhatja meg. Kjeld, Benny, Egon, Valby és Dinamit Harry mindent elkövet, hogy megmentsék szeretett országukat!

Jumanji
SuperTV2 - október 29., 16.55
12 éven felülieknek ajánlott!

A 12 éves Alan felfedezi a díszes Jumanji-táblát, s amikor Sarah-val leülnek játszani, Alan hirtelen eltűnik és a Jumanji dzsungelbirodalmában találja magát. Nem is tud visszatérni, mert a kislány túlságosan rémül, hogy befejezze a játékot. Csak akkor kerülhet ki a csapdából, ha valaki meghatározott számot dob. Ez azonban 26 évig nem fordul elő, így Alan az esőerdő foglya marad mindaddig, míg két másik gyerek, Judy és Peter újra nem kezdi a játékot. Ám kiderül, csak akkor szabadulhat, ha a két gyerek megtalálja a felnőtt Sarah-t, különben veszélybe kerül a házuk, a környék és az egész városuk. 

Három férfi és egy bébi
Prime - október 29., 17.10
12 éven felülieknek ajánlott!

Peter, Michael és Jack, a három jóképű, befutott agglegény lába előtt hever az egész világ. A színész Jack épp külföldi forgatásra indul, amikor egyik ismerőse arra kéri, helyezze el néhány napig az egyik csomagját, majd ha lesz ideje, küld valakit érte. Jack természetesen beleegyezik, majd rögtön el is siet a stábbal. Csak jóval később jut eszébe, hogy szóljon barátainak és lakótársainak, az építész Peternek és a grafikus Michaelnek a dologról. Milyen a véletlen, Jack egyik régi barátnője, Sylvia is ezt az időt választotta arra, hogy a fiúk ajtaja elé rakjon egy mózeskosarat, benne szerelmük gyümölcsével, a kis Maryvel. A két férfi persze azt hiszi, erről a csomagról van szó, kellőképp fel is háborodnak, nem tudnak ugyanis mit kezdeni az isten tudja hogyan működő aprósággal. Valójában azonban egy jelentéktelennek tűnő kis tasakot kellene megőrizniük, amiben jónéhány gramm kábítószer van.

Majom a havon
m2 - október 29., 18.15
6 éven felülieknek ajánlott!

A jégkorongbajnokság óta Jack, a kis csimpánz egyre szomorúbb, ezért a gondozója egy mexikói utazással lepi meg. A reptéri forgatagban azonban Jack elkószál és egy gyerekcsapat mellé szegődik, akik a hegyekbe utaznak. A hófödte városban a csimpánz összebarátkozik a kis Pete-tel, aki megszállottan snowboardozik. Jack egy idő után kedvet kap a snowboardhoz és mindenki megrökönyödésére önálló csúszásba kezd. Olyan ügyesnek bizonyul, hogy együtt gyakorolhat a versenyre készülő csapattal.

Star Wars: Baljós árnyak
RTL Klub - október 29., 18.45
12 éven felülieknek ajánlott!

Nyugtalanság uralkodik a Galaktikus Köztársaságban. A távoli csillagrendszerekbe irányuló kereskedelmi utak megadóztatásának tervét heves viták övezik. A kapzsi Kereskedelmi Szövetség felfegyverzett csatahajóival blokád alá veszi a parányi Naboo bolygót. A Főkancellár titokban útnak indít két Jedi lovagot, a béke és az igazság szerzőit, hogy oldják meg a konfliktust és védjék meg Amidala királynőt. Hamarosan azonban kényszerleszállást kell végrehajtaniuk a Tatooine-on, ahol találkoznak az ifjú Anakinnal, akiben túlárad az erő. 

L'ecsó
Mozi+ - október 29., 18.50
6 éven felülieknek ajánlott!

Remy, a patkány kölyökkora óta annak jegyében élt, hogy felnőve majd séfként dolgozhat az egyik párizsi étteremben. Hiszen a konyhai példaképe, Auguste Gusteau is megmondta, hogy "mindenki főzhet". A gyakorlat azonban mást mond. Remy a saját bőrén tapasztalja meg, milyen veszélyt jelent egy magafajtának, ha felfedezik a konyhában. Amikor úgy tűnik, hogy álma végképp szertefoszlik, onnan kap segítséget, ahonnan a legkevésbé sem várná: egy kétlábútól. Igaz barátra talál Linguiniben, az étterem szégyenlős, kirúgás szélén álló szemetes fiújában. 

A Lego kaland
Cool - október 29., 19.00
12 éven felülieknek ajánlott!

Emmet átlagos fickó. A keze sárga, két ujja van, a feje tetején bütyök tartja a sapkát. A Lego-világ átlagembere, építkezésen dolgozik, és semmi pénzért se késné le kedvenc napi tévésorozatát. Egy félreértés folytán azonban mindenki más azt hiszi: ő a Kiválasztott, a világ megmentésének kulcsfigurája. Különleges figurák egy kis csapatával kell nekivágnia a nagy feladatnak, amely meghökkentő kalandokon és váratlan fordulatokon keresztül eljuttathatja hőseinket... majd meglátjuk hova. Annyi biztos: a kettős életet élő Lord Biznisz az elveszejtésükre tör, Emmet pedig Vitruvius, a bölcs öreg, egy vad Lego-lány, Batman és még néhány furcsa fickó oldalán, gyorsan alakuló járgányok és könnyen átépíthető világok között harcol - de alig érti, mi zajlik körülötte.