Milyen gyerekfilmet nézzünk a hétvégén?

Folytatódik a Star Wars saga, levetítik a A hihetetlen család, a 101 kiskutya és a Vaiana című filmeket és megnézhetitek a Tűzoltó kutya történetét is!

2017. november 4., szombat

Tűzoltó kutya
Film+ - november 4., 9.15
6 éven felülieknek ajánlott!

Balesetet szenved Rex, a népszerű hollywoodi kutyasztár, ejtőernyő nélkül kizuhan egy repülőgépből. Az egész filmes világ gyászolja, nem tudva, hogy óriási szerencsével, de életben maradt. A magányos eb megpróbál a gazdája nyomára bukkanni, de csak a sintérbe botlik. Menekülés közben találkozik a kis Shane-nel, aki befogadja a kutyát. A család hamarosan rájön, hogy nem akármilyen kutyával vannak dolguk. Különösen, amikor Shane tűzoltó apját elkíséri a munkába, és egy tűzesetnél életet ment.

Zambézia
Filmcafe - november 4., 10.45
6 éven felülieknek ajánlott!

Egy fenséges vízesés peremén, Afrika szívében terül el Zambézia csodálatos madárvárosa, amit a bölcs és harcedzett Őszkarom vezet. Vijju, a fiatal sólyom hősünk apja, Sudár akarata ellenére elhagyja a távoli otthonukat, hogy csatlakozzon a tekintélyes Hurrikán védelmi repülőosztaghoz, akiket Csőrnagy képez ki Zambézia egének védelmére. Vijju édesapja utánaered, de az áskálódó leguán, Budzo foglyul ejti, miközben a menedék megtámadására készül. Vijju-nak és a lelki társának, Pihének össze kell szedniük minden repülési tudásukat és egy nagy adag diplomáciát, hogy megmentsék a városukat Budzo szörnyű összeesküvésétől. 

Vaiana
HBO - november 4., 12.05
6 éven felülieknek ajánlott!

Vaiana egy kalandvágyó tini, aki vakmerő küldetésre indul, hogy megmentse népét. Útja során Vaiana találkozik az egykoron hatalmas félistenként tisztelt Mauival, aki szárnyai alá veszi a lányt, hogy igazi felfedezőt faragjon belőle. Együtt vágnak neki a nyílt óceánnak, az út pedig nem szűkölködik az eseményekben. Hatalmas szörnyekkel és elképesztő veszélyekkel szállnak szembe, s közben Vaiana teljesíti ősei küldetését és felfedezi azt, amit a legjobban keresett: saját magát.

Kutyák és macskák - A rusnya macska bosszúja
Film+ - november 4., 15.00
12 éven felülieknek ajánlott!

A kutyák és macskák örök harcban állnak egymással, miközben az embereknek fogalmuk sincs arról, hogy mi zajlik előttük. Kedvenceink egy földalatti hálózat tagjai, akik az életüket kockáztatják értünk, és azért, hogy fenntartsák az egyensúlyt az emberek leghűségesebb társai, a kutyák és a macskák között. Ám a rusnya macska, Kopasz Kitty most átlépett egy határt. Az egykori titkos ügynök azt tervezi, hogy egy ördögi szerkentyű segítségével uralma alá hajthatja a kutyákat és a macskákat. A történelem során először a két népségnek össze kell fognia, hogy megállítsák. 

A hihetetlen család
Cool - november 4., 16.35
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Mr. Irdatlan megbecsült és ünnepelt szuperhős volt egészen addig, amikor egy nap egy kotnyeles rajongója miatt majdnem tömegszerencsétlenséget okozott. A sajtó szította össznépi elégedetlenség nyomására a kormány úgy döntött, hogy megtiltja a szuperhősök ténykedését és ezzel egyidejűleg segíti beilleszkedésüket a normális társadalomba. Ezek után Mr. Irdatlan Bob Parr néven egy békés kertvárosban telepszik le szintén szuperképességű feleségével és gyermekeivel. Bob manapság már csak az unalom és az egyre növekvő zsírpárnák ellen harcol. Ám egy nap egy titokzatos megbízó jelentkezik nála és az akcióra éhes, félreállított szuperhős egy távoli szigetre indul, hogy végrehajtson egy szigorúan titkos megbízást. 

Hahó, Öcsi!
m2 - november 4., 18.15
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

A Balogh család legifjabb tagját, Öcsit apró csínytevései miatt bezárják a fürdőszobába. Itt megjelenik előtte Kököjszi és Bobojsza, a két mesebeli törpe és felajánlják, hogy mindenben a segítségére lesznek. Öcsi el is határozza: elmegy szerencsét próbálni és "időt" szerezni szülei számára, hogy többet foglalkozzanak vele. Hiába megy el az Óragyárba, nem tudnak segíteni neki. Végül eljut a bergengóc királyhoz. A két törpe közben letartóztatja a Balogh családot, amiért őt bántalmazni merték. Megmenti övéit a halálos ítélettől, majd elindul, hogy legyőzze a hétfejű sárkányt, amely az "időt" a birtokában tartja.

2017. november 5., vasárnap

Lassie
Mozi+ - november 5., 6.30
6 éven felülieknek ajánlott!

Mivel nehéz idők járnak a Carraclough családra, kénytelenek eladni szeretett skótjuhász kutyájukat Rudling hercegének. Lassie-t gazdáitól ötszáz mérföldre, a Skócia északi partjainál álló hercegi kastélyba szállítják, ahonnan a honvágytól gyötört kutya megszökik. A szeretteihez vezető hosszú úton Lassie-nek számtalan veszéllyel kell szembe néznie, hogy még karácsonyig hazaérhessen.

Egy bogár élete
Paramount Channel - november 5., 11.15
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Hangyasziget minden parányi lakója keményen dolgozik a megélhetésért. Életüket azonban megkeseríti a rendszeresen visszatérő sáskahad, amely az agyafúrt Szökken vezetésével védelmi pénzt szed tőlük, elszedik a hangyák télire összegyűjtött eleségének a nagy részét. A boly így épphogy csak kihúzza tavaszig. A kis Fürge megelégeli ezt az áldatlan állapotot, és szervezkedni kezd. A bogárvárosba megy, hogy segítő csapatot toborozzon. Harcos bogarak helyett azonban munkanélküli artistákba botlik.

101 kiskutya
Cool - november 5., 13.55
12 éven felülieknek ajánlott!

Roger és Anita a parkban ismerkednek össze kutyáiknak köszönhetően. Szerelem első látásra, akárcsak a két dalmata között, akik hamarosan 101 pöttyös kiskutyával állítanak haza. Az idillnek azonban hamar vége szakad, a velejéig gonosz Szörnyella De Frász szemet vet a jószágokra, és elrabolja a kiskutyákat, hogy újabb szőrmebundát varrathasson magának.

Három férfi és egy kis hölgy
Prime - november 5., 16.40
12 éven felülieknek ajánlott!

Egy családban általában van egy anyuka, egy apuka és vannak gyerekek. Ez eddig teljesen rendben van, de ha rátérünk az egy gyermekre jutó apák számának megvitatására, akkor pillanatok alatt kiderül, hogy Mary nyerő helyzetben van. Neki ugyanis egyszerre három jutott, méghozzá három igazán szerető, odaadó apuka: Peter, Michael és Jack. Fogalmazhatnánk akár úgy is, hogy Mary az édesanyjával, Sylviával és három apukájával tökéletes, ha átlagosnak és mindennapinak nem is nevezhető családban él. De a harmónia, a családi béke felbomlani látszik, amikor kiderül, hogy Sylvia, az ambiciózus színésznő elvállalta, hogy fellép egy londoni színházban, méghozzá egy olyan darabban, amelyet barátja, Edward rendez. Peter, Michael és Jack rémülten hallja, hogy ráadásul Sylvia elfogadta Edward házassági ajánlatát, és azt tervezi, hogy kislányával együtt végleg Londonba költözik. Amikor a három kétségbeesett férfi felméri, hogy mennyire magányos lesz az életük Mary nélkül, mindent elkövetnek azért, hogy bármi módon meghiúsítsák a tervezett esküvőt és visszaszerezzék a gyereket, aki a szívükhöz nőtt.

Történetek Lármafalváról
m2 - november 5., 18.15
6 éven felülieknek ajánlott!

Lármafalva kis lakói - sorrendben: Lisa, Lasse, Bosse, Britta, Anna, Olle, Kerstin - igaz jóbarátok, együtt játszanak, halásznak, vadásznak, no és persze csibészkednek, nem is egyszer. Hétköznapjaik telis tele van gyerekszájjal és gyerekmeglepetéssel. Most éppen mindnyájan a vakációra készülnek. Lármafalva egyetlen nagypapája mindig a gyerekzsibongás közepette ül, csendesen, s hallgatja a lurkóktól, mit ír az újság. Minden nap kell boltba menni, vásárolni, kosárral, s a cukor és játékok láttán, mindig elfelejtődik valami. A ház és a bolt között rejtőzik egy ház, az öreg suszter háza, ahol csak a kutya a jó barát, gazdája igen csak harapós, neve Kedves Úr, aki egy csöppet sem kedves, hanem zsémbes. De akkor is arra kell menni, mert a mama és a papa cipőjét meg kell foltoztatni. És így tovább. 

Star Wars: A klónok támadása
RTL Klub - onovember 5., 18.45
12 éven felülieknek ajánlott!

Tíz év telt el az előző részben elbeszélt események óta. A titokzatos Dooku gróf vezetésével naprendszerek lépnek ki a Galaktikus Köztársaságból, míg a maroknyi jedi lovag kevés ahhoz, hogy fenntartsa a békét és a rendet. Padmé Amidala ellenzi a hadsereg felállítását, ezért megpróbálják félreállítani. A tanács testőrt rendel mellé: Obi-Wan Kenobi tanítványát, az ifjú Anakin Skywalkert bízzák meg a feladattal. Míg ők a további támadások elől bujkálnak, Obi-Wan a merénylő után nyomoz. Egy távoli bolygón különös titkokra bukkan: egy klóngyárban olyasmi készülődik, amely eldöntheti a közelgő polgárháború kimenetelét.