Mindenütt nő

Andy Tennant rendező cukorhab-könnyű, ámde kifejezetten kedves filmet sikerített C. Jay Cox, Hollywood egyik legrutinosabb romantikus-komédia specialistájának forgatókönyve köré.

Melanie Carmichael (Reese Witherspoon), a tehetős délvidéki családból származó fiatal, csinos és tehetséges divattervező arra készül, hogy, az előírásszerűen rózsaszín-habos körülmények közepette, társadalmilag és anyagilag egyaránt rentábilis, holtomiglan-holtodiglan tartó frigyre lépjen Patrick Dempsey-vel (Andrew Hennings), New York város polgármester-asszonyának sikeres és vonzó elsőszülöttével.

Igen ám, de hősnőnk, aki valójában a kevésbé elegáns Melanie Smooter nevet kapta a keresztségben, titokban egyszer már férjhez ment, így Alabama-béli szülővárosába utazik, hogy a bigámiával járó törvényes recenziókat elkerülendő elintézze a válását. Megérkezik, majd, miután szeretettein kiveszekedte magát hites urával, Jake Perry-vel (Josh Lucas), menetrendszerűen gondolkodóba esik: vajon a kiegyensúlyozott kapcsolatot, vagy a kisebb komfortfokozatú, ámde igaz szerelmet válassza-e?

Andy Tennant rendező cukorhab-könnyű, ámde kifejezetten kedves filmet sikerített C. Jay Cox, Hollywood egyik legrutinosabb romantikus-komédia specialistájának forgatókönyve köré. A karakterek kidolgozatlansága, a dramaturgia vázlatossága és a banalitásba hajló konfliktusok ahelyett, hogy a megszokott irgumra-burgumra késztetnék a saját komolyságába belefáradt filmítészt, valami egészen furcsa, már-már, hmm, hormonteli hangulatot indukálnak.

Reese Witherspoon és Josh Lucas szépen harmonizáló játéka óhatatlanul is szerelmetes indulatba ringatja a szemlélőt, aki kibírhatatlan késztetést érez arra, hogy - miután sandán körbepillantott a kihalt filmszínházban - élvetegen simogatni kezdje a sajtóvetítésre szerencsésen becsempészett kedvese kezét.