Mit nézzünk hétvégén a gyerekkel a tévében?

Ha filmeznétek egyet közösen, akkor mi a Madagaszkár pingvinjeit, a Tüskevárat, a Cápamesét és a Legelő hőseit ajánljuk.

2017. október 7., szombat

Norm, az északi
Filmcafe - október 7., 8.55
6 éven felülieknek ajánlott!

Norm, a bőbeszédű jegesmedve egy egyszerű kérdésben hajthatatlan: a turistáknak semmi keresnivalója az Északi-sarkon. Amikor egy eszelős ingatlanfejlesztő a fejébe veszi, hogy luxuslakásokat épít otthona jegére, Norm azt teszi, amit minden normális jegesmedve tenne a helyében: felveszi a kesztyűt és egy csapat arasznyi, rettenthetetlen lemminggel az oldalán elindul New Yorkba, hogy egyszer és mindenkorra jegelje üzletet. 

Mr. Óvóbácsi
TV2 - október 7., 14.00
6 éven felülieknek ajánlott!

Sean Armstrong a szorító királya, a pankráció legyőzhetetlen bajnoka! Most mégis úgy dönt, ideje kissé kifújni magát. A menedzsere tanácsára könnyed lazításként elfogadott meló azonban kemény diónak bizonyul a kétméteres, százötven kilós óriásnak. Két kis gézengúz mellett lesz egy személyben gyerekfelvigyázó, testőr és szárazdada. Az említett korántsem ártatlan csöppségek apja a béketeremtő ellenrakéta zseniális feltalálója, akire egész különítmény nemzetközi terrorista pályázik. Sean számára azonban így sem egyértelmű: mi jobb: két gyerek, vagy egy seregnyi terrorista.

Cápamese
Paramount Channel - október 7., 14.10
6 éven felülieknek ajánlott!

Oszkár kis hal a nagy tóban, az eszénél csak a szája jár gyorsabban, és miközben a Bálnamosóban gürcöl "vakardhalként", arról álmodozik, hogy egy nap kifogja az aranyhalat és felkerül a Korál csúcsára, a gazdagok és híresek közé. És egy nap valóban az ölébe hullik no, nem a szerencse, hanem egy nagy fehér cápa hullája, és hősünk azon kapja magát, hogy ő lett Oszkár, a Cápaölő. Így történik, hogy a kis hal megeteti a nagyhalakat, a bökkenő mindössze annyi, hogy az áldozat a rettegett Nagy Fehér Főnök, Don Lino fia volt. És akire egyszer ráharap a halvilág. 

Tucatjával olcsóbb 2.
RTL Klub - október 7., 15.55
12 éven felülieknek ajánlott!

Mint a nyulak, úgy szaporodik a Baker-család: a fociedző Tom és író felesége, Kate tucatnyi csemetét hozott össze. A népes és hangos család úgy dönt, hogy minden várható nehézség ellenére idén végre elmennek együtt nyaralni, méghozzá a festői Winnetka tó partjára. Persze nem minden gyerek örül a kötelező családi programnak, de leginkább mégis a családfőt zaklatja fel a helyzet, amikor kiderül, hogy régi nagy riválisa, Jimmy Murtaugh, a bombázó felesége és nyolc gyermeke is a közelben kempingezik. Kettejük csatájába mindkét család beleavatkozik.

Jégkorszak 4. - Vándorló kontinens
Prime - október 7., 17.00
6 éven felülieknek ajánlott!

Az idő a jégkorszakban sem áll meg: minden változik, és mindig jöhet néhány vad meglepetés. A táplálkozási láncra fittyet hányó három jó barát, Manny, Diego és Sid (a mamut, a kardfogú tigris és a lajhár) újból kénytelen vándorútra indulni: egy óriási földmozgás leszakít a kontinensről egy szigetet, és elválasztja őket a hordától. Jobb híján egy úszó jéghegyre költöznek, és új, hófehér hajójukon igyekeznek partra vergődni. A trió a nyílt tengeren sem hazudtolja meg magát: a jég hátán is túlélnek, fura tengeri lények, új földrészek és őskalózok között vágják keresztül magukat, és közben egy percre sem veszítik el a humorérzéküket. Még a motkány is viszontlátja imádott makkját - igaz, olyan körülmények között, melyre egy motkány sem készülhet fel. 

A legelő hősei
HBO - október 7., 18.40
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

A legelő hősei a Vadnyugat egy képzeletbeli vidékén játszódik, ahol is egy Girnyó nevű kapzsi gazember éppen azon munkálkodik, hogy megkaparintsa a Patch of Heaven (Darabka Mennyország) tehenészetet annak kedves tulajdonosától, Pearltől. Ám akadnak, akik nem szívesen néznék végig, hogyan teszik tönkre idilli életüket. Három elszánt tehén, Buck, a karatézó csődör és egy karámra való mindenféle pára igyekszik megvédeni a farmot a hajmeresztő kalandokkal teli, kemény küzdelemben. Ez a hihetetlen állatsereglet szembeszáll a rosszfiúkkal, és az embert (illetve állatot) próbáló vadnyugati viszonyokkal: a saját bőrüket viszik a vásárra, amikor összeszövetkeznek Ricóval, a rejtélyes pénzvadásszal, hogy a verseny végén, amelynek számukra igazán nagy tétje van, elkapják Slimet és bezsebeljék a fejére kitűzött jutalmat. 

A Madagaszkár pingvinjei
SuperTV2 - október 7., 19.20
6 éven felülieknek ajánlott!

A szuperkémek nem az égből pottyannak, hanem a tojásból bújnak elő. Íme, a nemzetközi kémvilág legtitkosabb, legizgalmasabb és legviccesebb madarai: Kapitány, Kowalski, Rico és Közlegény. A győzhetetlen csapat ezúttal rendkívüli kaland felé totyog: Dr. Octavius Vízagy világuralomra törő főgonosz keze egyre messzebbre ér el - talán mert nyolc van neki. A pingvinek kénytelenek egyesíti erőiket egy földalatti szervezettel, az Északi Széllel, hogy együtt szálljanak harcba a közös ellenség ellen. A két cég munkamódszerei meglehetősen különböznek, de ha le akarják győzni ravasz ellenségüket, akkor mégis vállt vállnak, szárnyat szügynek vetve kell harcolniuk. Különben a világ furcsa változásokon mehet keresztül. 

2017. október 8., vasárnap

Mackótestvér
Film+ - október 8., 12.50
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Kenai, a bátor fiatalember gyűlöli a medvéket és kíméletlenül vadászik rájuk. Egy sikeres vadászat után azonban büntetésből maga is medvévé változik. Új testében Kenai számára megváltozik a világ, az élet egészen más oldalát fedezi fel. Elindul felkutatni elvesztett bátyját, Sitkát, és eközben próbára teszi a türelmét egy féleszű jávorszarvaspár, összebarátkozik Kodával, az eltévedt mackókölyökkel, és ki kell térnie másik bátyja, Denahi tévedésen alapuló bosszúvágya elől. 

Karácsonyi kutyabalhé 2. - A kölykök
Mozi+ - október 8., 10.50
6 éven felülieknek ajánlott!

Kedvenc beszélő kutyusaink visszatérnek, és nem is akármilyen feladatra vállalkoznak. A tét nem kicsi, Télapónénak kell segíteniük, hogy közösen mentsék meg a karácsonyt... Egy elragadó mese az összefogás erejéről a család minden tagjának!

Hátulgombolós hekus
Paramount Channel - október 8., 13.40
12 éven felülieknek ajánlott!

Az egész család számára szórakoztató akció-vígjáték, a főszerepben Burt Reynolds-szal! Nick McKenna nyomozó egészen addig egy magányosan dolgozó zsaru, mígnem kiderül, hogy egy bűneset egyetlen szemtanúja, a nyolcéves kisfiú. A kis Devon Butler azonban súlyos feltételt szab: jelvényt, bilincset, vagyis egy napnyi rendőrködést követel. Nick ímmel-ámmal belemegy az alkuba, ám az ennek nyomán elszabaduló kalandok még annál is izgalmasabban alakulnak, mint amit Devon kialkudott, amikor a kisfiú nekilát bebizonyítani, hogy egyedül is meg tudja oldani az ügyet.

Narnia Krónikái 3. - A Hajnalvándor útja
SuperTV2 - október 8., 16.25
12 éven felülieknek ajánlott!

A két legfiatalabb Pevensie-testvér a távoli rokonuknál lakik Cambridge mellett. Lucy és Edmund számára a legnagyobb nehézséget az unokatestvérük, Eustace elviselése jelenti. Amikor egy nap a három fiatal megáll a különös vitorlást ábrázoló festmény előtt, hihetetlen dolog történik: a kép megelevenedik, és ők a tengerben találják magukat. A Hajnalvándor legénysége menti ki őket. Caspian királytól megtudják, hogy Narniát egy zöld köd fenyegeti. A halálos veszélyt csak úgy győzhetik le, ha összegyűjtik a hét kardot, melyeket Aslan adott a lordoknak. 

Marmaduke - A kutyakomédia
Prime - október 8., 17.15
12 éven felülieknek ajánlott!

A kansasi Phil Winslow és családja életét alaposan felforgatja Marmaduke, a nagyra nőtt, ám igencsak játékos dán dog. Marmaduke káoszt okoz, ahol csak megfordul. Amikor Phil új állást kap, a család Kaliforniába költözik. A helyzet persze itt sem lesz jobb. Marmaduke szokás szerint rengeteg zűrt csinál, ám a szomszédban lakó afgán agár "hölgy", Jezebel kedvéért a hajlandó lenne megváltozni. 

Tüskevár
m2 - október 8., 18.15
6 éven felülieknek ajánlott!

Ladó Gyula, azaz Tutajos városi diák, aki a nyári szünetet a Kis-Balatonnál tölti a rokonainál. Matula bácsi, az öreg pákász mellé szegődik, aki apránként bevezeti őt a berekbeli életbe. Megismeri a természetet, megtanul együtt élni a környezettel. Horgászik, megsüti-főzi amit elejt vagy megfog, jól telnek a napjai. Hamarosan megérkezik barátja, Bütyök is, és együtt kalandoznak tovább Matula bácsi vezetésével. 

Dr. Dolittle 2.
Prime - október 8., 19.15
6 éven felülieknek ajánlott!

A doktor újra rendel! Dolittle, aki érti az állatok beszédét, ismét kénytelen állatok és emberek között tolmácsolni. Egy nap ugyanis állati küldöttség érkezik hozzá: meg kell mentenie az erdőt. Az erdőt azonban csak úgy óvhatja meg, ha megházasít egy medvét, akinek választottja hamburgerfüggő, megnevel egy pimasz kutyát, kijózanít egy piás majmot és megvigasztal egy szerető nélkül maradt teknősbékát. Nem nagy ügy: Dolittle doki ápoltjaival mindig megtalálja a közös nyelvet, ellenségei hasába lyukat beszél, és van néhány jó szava azokhoz is, akik még nem ismerik. Csupán egyvalaki láttán szorul belé a szó: Mrs. Dolittle még nála is nagyobb dumás.