Mit nézzünk hétvégén a gyerekkel a tévében?

Justin, a hős lovag, A kincses bolygó, a Vuk, A Postás Pat mozifilm, a Holdfény királyság és a Némó nyomában című filmeket vetítik ezen a hétvégén.

2017. november 11., szombat

Justin, a hős lovag
Mozi+ - november 11., 5.00
6 éven felülieknek ajánlott!

Valahol egy messzi-messzi királyságban a bürokraták hozzák a törvényeket, a szabályok uralkodnak mindenen és már a lovagoknak is rég nyoma veszett. Az ifjú legénynek, Justinnak azonban minden vágya, hogy belőle is olyan hős lovag váljon, mint egykoron nagyapja volt. Apja, Reginald, a királynő főtanácsadója azt akarja, hogy fia a nyomdokaiba lépjen és az ügyvédi pályát válassza. 
Justin egy nap meglátogatja a nagymamáját, aki olyan ösztönzően hat rá, hogy hirtelen indíttatásból búcsút int mindenkinek és maga mögött hagyva az otthonát elindul, hogy megtanulja a lovagi mesterséget és megkeresse nagyapja elveszett kardját.

A Mikulás segédje
HBO - november 11., 11.00
12 éven felülieknek ajánlott!

Kirúgják az állásából Daxot, a dörzsölt, gyors beszédű üzletembert. Hamarosan vonzó lehetőség nyílik előtte, egy életre a Mikulás jobb keze lehetne. Az állást azonban nem olyan egyszerű megkapni, lévén arra más jelentkező is pályázik. Daxnek egy elffel kell megküzdenie, aki természetesen azt hiszi, hogy ő az érdemesebb a pozícióra. Miközben a verseny egyre forróbb lesz, Dax megtanulja a karácsony igazi jelentését. De vajon melyikőjük lesz a Mikulás jobb keze?

A kincses bolygó
Viasat3 - november 11., 11.50
6 éven felülieknek ajánlott!

Jim Hawkins átlagos kamaszfiút egy nap utoléri a nagy kaland: megtalálja a kincses bolygó térképét, és egy habókos tudós, Doppler professzor társaságában nekivág a végtelen űrnek. Űrvitorlásuk legénysége azonban gonosz tervet forral. Jimék a kapitány és néhány hű embere társaságában még idejében elmenekülnek a lázadók elől, de tudják: Hosszú John Silver, a kiborg és rettegett kalózai addig nem tágítanak a nyomukból, míg meg nem szerzik a régi űrkalózok legendás kincsének térképét.

Vuk
Prime - november 11., 17.30
6 éven felülieknek ajánlott!

Dargay Attila rajzfilm-klasszikusa a rendező 90. születésnapja tiszteletére digitálisan restaurálva visszatér a mozivászonra. Az ismert történet kezdetén "gyermekáldás" van rókacsaládban. Mind életrevaló, de egy különösen csintalan. A szülők úgy vélik, nagyapjára ütött és ezért a Vuk nevet adják neki. Amikor árván marad, nagybátyja, a híres Karak veszi pártfogásába. Befogadja barlangjába és vadászni tanítja. Vuk ügyes tanítványnak bizonyul, és Karak legnagyobb örömére ügyes, bátor rókává fejlődik.

Hahó, a tenger!
m2 - november 11., 18.15
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Kovács Öcsi nemsokára kistestvért kap, s a szülőknek komoly gondot okoz, hogyan mondják meg neki az újságot. Végül is barátnőjétől előbb tudja meg, mint szüleitől, s ezen meg is sértődik. Hogy lehet, hogy mindenki előbb értesül ilyen komoly dologról, mint ő? És hogy már előre ennyit foglalkoznak egy "idegennel", akit nem is ismer senki.

102 kiskutya
Cool - november 11., 18.40
12 éven felülieknek ajánlott!

Szörnyella De Frász mint elhivatott állatbarát? A hosszú börtönévek mély nyomot hagytak Szörnyella életében. Úgy tűnik, minden szőrmeneműtől kitör rajta a frász, ám lelke mélyén valahol ott lapul a régi vágy: egy hatalmas, pöttyös szőrméjű bunda! Hogy ártatlanságát bizonyítsa, állást vállal egy kutyamenhelyen, s odaadásáról gyanakvó nevelőtisztjét, Chloét is sikerül megtévesztenie. Ám színre lép a szűcsök szűcse, a bundák királya: Monsieur Le Nyúz, aki arról híres, hogy mindig kihozza a pöttyökből a maximumot. 

2017. november 12., vasárnap

Postás Pat - A mozifilm
SuperTV2 - november 12., 6.05
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Postás Pat egy kisváros köztiszteletnek örvendő tagja, szerető családja mellett a helyi lakosok is nagy becsben tartják. Pat barátságosan, szívélyesen végzi postás teendőit, amelyben legnagyobb segítségére macskája, Jess van. Egy nap jelentkezik a népszerű tehetségkutató versenybe, ahol nagy meglepetésre kiderül, kiváló énekhangja van. Bejut az élő adásban sugárzott döntőbe, amitől a kisvárosi postást mind inkább elragadja a média és a hírnév. Mire észbe kap, már egy marketinggépezet reklámarca lesz, és egyre ritkábban látja szeretteit és barátait. A postacég egyik hataloméhes vezetője eközben a vezérigazgatót is megvezetve gépesíteni akarja az egész postaágazatot, és Postás Pat robotokkal akarja helyettesíteni az embereket. Szerencsére Patnek a kulcspillanatban helyén van a szíve, és Jess is a segítségére siet. 

Az igazi tündérmese
Mozi+ - november 12., 6.30
12 éven felülieknek ajánlott!

Az I. világháború idején világszenzációt keltett két kislány esete, akik szárnyas éteri lényeket kaptak lencsevégre. A kislányok természetesnek tartották a tündérek létezését, míg a felnőttek véleménye megoszlott. Sokan örültek, hogy végre bizonyítékként felmutathatók gyermekkori álmaik tündérei, mások csak a technika ördöngösségét látták a dologban. Anno még a híres krimiíró, Sir Arthur Conan Doyle, és a mágus Houdini is meglátogatta a lányokat. Megtörtént eset alapján!

Holdfény királyság
Filmcafe - november 12., 10.25
12 éven felülieknek ajánlott!

A New England partjainál fekvő szigeten, 1965 nyarán játszódó Holdfény királyság két 12 éves gyerek történetét meséli el, akik szerelmesek lesznek, titkos egyezséget kötnek és együtt a vadonba szöknek. Különböző hatóságok próbálnak a nyomukra bukkanni, vad vihar készül kitörni a partnál - és a sziget nyugodt közösségének élete a feje tetejére áll. 

SpongyaBob: Ki a vízből!
Prime - november 12., 15.00
6 éven felülieknek ajánlott!

Vidám az élet Bikinifenéken, ahol az örök optimista SpongyaBob és barátai élnek: Patrick, a hű tengeri csillag, a kaján Tunyacsáp, a tudós mókus Szandi és a nagymenő vállalkozó Rák úr. Amikor ellopják a herkentyűburger titkos receptjét, SpongyaBob kénytelen összefogni örök ellenfelével, Planktonnal, hogy a tér és az idő határait átszelő utazásuk során felfedezzék saját szupererejüket és szembeszálljanak Burgerszakállal, az elvetemült kalózzal, akinek más tervei vannak a tengermélyi finomságokkal. 

Némó nyomában
Cool - november 12., 16.50
Korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető!

Az élet a Nagy Zátony környékén tele van veszélyekkel. Jól tudja ezt Pizsi, a kis bohóchal, s erre próbálja megtanítani egyetlen fiát, Némót is. Ám az ifjonc - ahogy az már lenni szokott - tele van kalandvággyal, és amikor eljön az idő, el kell hagynia otthonát, és elindulni az iskolába. Pizsi idegesen kíséri őt, és szorongva figyeli minden mozdulatát. Aggodalma nem is alaptalan, mert Némó, dacolva intelmeivel, túlúszik a biztonságos határon, hogy megnézzen egy hajót, és az apa tehetetlenül nézi végig, ahogy egy búvár hirtelen elragadja csemetéjét.

Újabb történetek Lármafalváról
m2 - november 12., 18.15
6 éven felülieknek ajánlott!

Folytatódik a lármafalvi gyerekek meséje, mely még mindig telis-tele van lármázó, vidám gyerekekkel, s történetüket még mindig Lisa meséli el. Lisa testvérei Lasse és Bosse. Lármafalva kis lakói tehát sorrendben - Lisa, Lasse, Bosse, Britta, Anna, Olle, Kerstin - igaz jóbarátok, mindig együtt játszanak és együtt készülődnek az év legszebb ünnepére, a karácsonyra. Az Új Évet is együtt várják éjfélkor, házuk ablakából.

Star Wars: A Sith-ek bosszúja
RTL Klub - november 12., 18.45
12 éven felülieknek ajánlott!

A tanács Obi-Wan Kenobit bízza meg azzal, hogy felkutassa és a törvény színe elé hozza őket a klónháború felelőseit. Ezalatt Palpatine szenátor egyre nagyobb hatalomra tesz szert, létrehozza a Galaktikus Birodalmat. A szenátor közvetlen társaságában Anakin egyre nehezebben tud ellenállni Palpatine befolyásának, aki mindent elkövet, hogy a fiatal jedit a sötét oldalra csábítsa.