Mozizz ingyen! Harrison Ford, Philip Seymour Hoffman és Noomi Rapace a hétvége filmjeiben

Csupa üldözöttet ajánlunk a hétvégére. Persze aggodalomra semmi ok, hiszen ha filmen üldöznek valakit, az garancia az izgalomra. Ráadásul mindhárom filmben sötét összeesküvések vannak a háttérben. Azt talán mondani sem kell, hogy az üldözöttek mindhárom esetben ártatlanok.

A szökevény

Harrison Ford szakállasan is sármos. Persze, akik jobb szeretik pőre arccal, azok is kapcsoljanak nyugodtan A szökevény című filmre, mert Ford meg fog borotválkozni az ő kedvükért. Kimble doktor (Harrison Ford) boldogan éli mindennapjait gyönyörű feleségével, mígnem egy fura betörés gyilkosságba nem torkollik, melynek áldozata a feleség. A rendőrök nem nagyon csipkedik magukat, hogy elkapják az igazi bűnöst, a legegyszerűbb a férjre ráverni az egészet. Kimble viszont ettől marhára bepipul, az első adandó alkalommal megszökik, és innentől kezdődik az amerikai filmekből jól ismert nagy rohanás. A szökevény a legjobb üldözős mozik közé tartozik, a rendező egy pillanatig sem engedi leülni az eseményeket, mindig jön egy újabb fordulat, és persze Kimble doki lassanként kezdi összerakni a kirakós darabjait, ki és miért gyilkolta meg feleségét. Harrison Ford mellett érdemes Tommy Lee Jones alakításáért is megnézni ezt a filmet.
FILM+: Péntek, 21:00  

Millennium 3. - A kártyavár összedől

Az előző filmben még sok volt a vígjátéki elem, de ebben szemernyi sem. A vád itt is gyilkosság, méghozzá Lisbeth Salandert (Noomi Rapace) vádolják saját apja megölésével. Lisbeth-nek persze az a szerencséje, hogy van jó pár barátja, akik ki akarják hozni a sittről és ezért elkezdik felgöngyölíteni, ki és miért akarja mindenáron eltakarítani az útból Lisbeth-et. A jóakaró barátokat persze megfigyeli az ellenség, de nó problemó, mert az ellenséget is megfigyelik. No, ebből a kusza, szövevényes titkosszolgálati sztoriból gombolyodik elő ez az akciókban és konspirációkban gazdag mozi, aminek másik főhőse egyébként Michael Nyqvist.
DIGI FILM: Szombat, 23:30  

Az üldözött 

John Le Carré regényeiből manapság újból divat filmet készíteni, ami üdvözlendő trend, hiszen Le Carré a kémregény nagymestere. Az üldözött című regényből készült film pedig mindennél aktuálisabb, hiszen az iszlám terrorizmus elleni harc félrecsúszásáról szól. Günther Bachmann (Philip Seymour Hoffman) a német terrorelhárítás tisztje épp egy olyan személy beszervezésére készül, aki feltehetően terrorista csoportokat pénzel, amikor feltűnik a színen egy gyanús csecsen menekült. Ekkor ütközik a hagyományos titkosszolgálati módszer, és a CIA agresszív, de nem túl hatékony módszere. Bachmann azon van, hogy minél több információhoz jusson a terroristákról, és hogy beférkőzhessen soraikba, hiszen így a legkönnyebb őket szemmel tartani. A CIA viszont elefánt módjára a porcelánboltban kommandósat játszik, minden gyanús muszlimot el akar kapni és Guantanamóra szállítani. Így viszont fontos információk vesznek el folyamatosan… Ez a film a CIA egyik legjobb kritikája, Philip Seymour Hoffman pedig zseniális alakítást nyújt benne. A fiatalon elhunyt kiváló színésznek ez az egyik utolsó filmje.
SUPERTV2: Vasárnap, 21:35