Nagyvasárnapi programok

Tavaszi hétvége, ráadásul hosszú is. Tehát tessék kirándulni, sétálni, hajókázni és tojásolni! Még szép. hogy ilyesmit ajánlunk délelőttre! De aztán újfent neki kell mennia mozgóképpel dúsított zenedélutánnak, hiszen hosszú hétvége, és vasárnap is! Ha mindent ajánlanék, nem férne oda, ezért kiragadtam hát néhány választási lehetőséget, tessék!

Napturbina ❍ Jaffa Surfa | Po:ti | Erro | Vayna | Baco | U-Seph | Adaept 

A szokásos Napturbina csörgést ez alkalommal a minimál-vonal hazai ügyvezetőivel szigorítja a Napturbina. A taposósabb tempók gondoskodnak róla, hogy a bioritmusbarát bulik újabb felvonása teljesen átmozgasson titeket, a tetőablakok pedig az ajánlott D - vitamin bevitelhez segítenek hozzá.

Várból Palota - Séta a Budavári Palotanegyedben, a Várkápolnában és a Királypincében

Ismerje meg a Budavári Palota viharos történetét az Anjou királyok erődítményétől a második világháborút követő eseményekig! A Budavári Palota, uralkodóink egykori rezidenciája, a kultúra és a művészet központja, nemzeti szimbólumunk. 

Két év kihagyás után, április 17-18-án ismét a régi falusi húsvéti ünnepek kelnek életre a Skanzenben - locsolkodással, hímes tojással, tavaszváró mulatsággal. Ebben az évben a magyarországi mellett a határon túli magyar közösségek zenei- és tánchagyományai, díszítési motívumai is megjelennek a Skanzen portáin és a színpadi programokon.

Fák és fejfák - Farkasréti séta

Farkasréti temető, április 17., 11:00  

A Farkasréti temető magas fái és sírjai között csend és nyugalom vesz körül minket. A temetőben eltöltött idő pedig történelmi, irodalmi, tájképi és növénytani utazás is lehet egyben. A Farkasréti temetőben több a neves halott, mint a kolozsvári Házsongárdi temetőben és a budapesti Kerepesi úti temetőben együttvéve.

Hajókirándulás és sétahajózás - Tokaj

Tokaj, április 17., 13:00

A hajó a Bodrog folyón halad Tokaj városa mellett a Zsaró ér bejáratáig, ott visszafordul, a Tiszán a strandig megy és egy óra elteltével ugyanott köt ki, ahol beszálltak a vendégek. A hajó a közúti híd alatt található nagy parkolóból indul.

Habsburgok és holtak - Séta József nádor nyomában a királyi kertekben és a nádori kriptában

Ybl Miklós tér, április 17., 14:00

A Margitsziget fái, a Szépítő Bizottság, a Ludovika, a Vakok Intézete, a Műegyetem - csak néhány azok közül, amelyeket József nádor a fővárosunknak adott, ám a király utáni legmagasabb méltóságról keveset tudunk. Sétánkon a „legmagyarabb Habsburgként” emlegetett nádor, József Antal főherceg nyomába eredünk: megismerjük fél évszázados nádori tevékenységét és tragédiákkal teli családi él. 

Instant-Fogas Vasárnap

Minden vasárnap az Instant-Fogas rezidens DJ-i gondoskodnak a hangulatról. A buli reggelig tart, a belépés ingyenes. Bulizz a ház koncerttermeiben, Budapest legnagyobb klubjában!  

Közös turnén, fő fellépőként érkezik Budapestre a Dark Tranquillity és az Ensiferum. Az egész Európán átívelő, két hónapos sorozat első felében, április 17-én kerül sor a magyarországi koncertre a Barba Negrában, ahol a két teljes hosszúságú műsor mellett még további előzenekarok is színpadra lépnek majd. 

A fiatalon megözvegyült rendőrnyomozó Yvonne megtudja, hogy férje mégsem a francia Riviéra hőse, hanem korrupt zsaru volt, és egy ártatlan férfi nyolc évet ült börtönben miatta. Úgy érzi, jóvátétellel tartozik az igazságtalanul büntetett Antoine-nak, aki viszont cserébe rendesen felforgatja az életét.

A Useme április 17-én mutatja be akusztikus lemezét a BJC-ben. A dalokat már ismerheti a közönség a korábbi albumokról, de a különleges hangszerelésű dalok új formájukban először itt lesznek  hallhatóak. Az exkluzív alkalomhoz különleges helyszín is dukál, a Budapest Jazz Club egyedi miliőjével fog hozzájárulni a rendhagyó esemény hangulatához.

SunMa

KHJ, azaz Kardos-Horváth János (Kaukázus frontember) Hunniás koncertjei mindig hatalmas bulik...
Szuper ünnepi hangulat, hajnaltól locsolkodás!! Szalai Éva, Füredi Tibor, Földlakó tuti, hogy itt lesz!