Ne szegje kedved a nyár első hőhulláma, csapj a programok közé!

Ha nincs olyan szerencséd, hogy a vízparton töltsd a hétvégét, akkor se legyél szomorú, mert szuper programok várnak, a lényeg, hogy legyen nálad elég folyadék!

90. Ünnepi Könyvhét és 18. Gyerekkönyv Napok – Dunakorzó, június 13-17.


2019. június 13. és 17. között 90. alkalommalrendezik meg az Ünnepi Könyvhetet, a kortárs magyar irodalom legnagyobb szabadtéri ünnepét. A hagyományos helyszín, a Vörösmarty tér felújítása miatt idén a Dunakorzón, a Vigadó tér és a Március 15. tér közötti területen várják a könyvbarátokat.

Budapesti Wagner-napok 2019 – Müpa, június 13-23.


Aki nem rajongója Wagnernek, vagy esetleg magának az „opera” szónak hallatán szorul gombócba a torka, annak is érdemes ellátogatnia a Budapesti Wagner-napokra, mert élete egyik nagybetűs zenei élményében lehet része! A rendezvénysorozat idén Wagner három nagyszabású zenedrámáját sorakoztatja fel: A bolygó hollandi, Trisztán és Izolda és a Tannhäuser felfrissített változata Matthias Oldag rendezésében. Az eseménysorozat művészeti vezetője és karmestere az elmúlt évekhez hasonlóan továbbra is a Kossuth-díjas Fischer Ádám lesz.

Szentendrei Pestisűző Fesztivál – Szentendre, június 14-16.


A szentendrei fesztiváloknak bevallottan célja a város történelmi és kulturális múltjának bemutatása, megismertetése a helyiekkel és a városba látogatókkal. A Szentendrei Pestisűző Fesztivál egy XVIII. századi városi legendának állít emléket. A Fő téren álló Pestiskeresztet (más néven Kalmárkereszt) a város gazdag szerb kereskedői állították 1763-ban hálából, hogy a járvány elkerülte a várost. A hiedelem szerint a halálos vésznek csak egy áldozata volt, egy fiatal lány, akit állítólag fejjel lefelé temettek el a kereszt alá, hogy a pestis ne tudjon továbbterjedni.

II. Kőröshegyi Levendulafesztivál – Kőröshegy, június 14-23.


Látogass el ide, ha nyugodt, kellemes körülmények között szeretnél hatalmas levendulacsokrokat szüretelni a Balatonnal a háttérben! Ráadásul igazán "levendulás" programokkal és akusztikus gitárszóval is készülnek Nektek! Van kedvetek csatlakozni?

Vingardium Borliget 2019 – Erzsébet Liget, június 14-15.


A VINGARDIUM Borliget egy zöldben borozgatós, felszabadultan bulizós, gyerekkacajtól hangos, játékos és ugyanakkor ínyenc pesti fesztivál, amely immáron negyedik alkalommal várja a borok, a gasztronómia, valamint a zene szerelmeseit. Az aszfaltos belváros helyett zöld közösségi térbe csábít. A több száz éves fák árnyékában hangulatos zene, fűben fekvős borozgatás, nagy bulik, kalandos gyermekprogramok, remek ízek, érdekes borkurzusok és számos élmény vár a vendégekre. Akik egyszerre vágynak igazán jó programokra, különleges borokra, finom ízekre és jó zenére, azok nem telhetetlenek, hanem pusztán igazi „ínyencek”. Nekik mindenképp ott kell lenniük 2019. június 14-15-én a Vingardium Borligeten. A belépés mindenki számára ingyenes, a gourmet borkedvelőknek is csak a Vingardiumos fesztiválpoharat kell megvenniük, amiből közel 40 pincészet borait kóstolhatják.

A II. Kerület Napja – Millenáris, június 14-15.


A II. Kerületi Önkormányzat idén is megrendezi hagyományos, ingyenes kulturális és szórakoztató fesztiválját, a II. Kerület Napját.

Mozgás Éjszakája 2019 – Műegyetem rakpart, június 15.


A Mozgás Éjszakája Budapest nyárindító sportfesztiválja, ahol idén 17 sportágat próbálhatsz ki, a jól ismert mozgásformáktól a ritkán látott, izgalmas sportokig. Sárkányhajózhatsz a Dunán, túrázhatsz a Gellért-hegyen, zumbázhatsz egész éjszaka, a kivilágított rakparton pedig több ezer emberrel futhatsz vagy bringázhatsz fej fej mellett. A korfballt vagy a lábtoll-labdát már próbáltad? Most ebben is részed lehet!

Zöld Szombat - vásár és környezettudatos programok – Szimpla, június 15. 12-18h


Ültess, alkoss, öltözz, élj a várossal! Ki mondta, hogy a városi lét nem lehet természetközeli? Legyél dzsungelharcos, és zöldíts! Frissíts a levegőn, és bringázz! Légy hű magadhoz, és borítsd be a tested természettel! A SzimPlant segít növényezni, a Szimpla Bringa közlekedni. Gyere ki a fényre, és alakítsd úgy a világot, hogy jó és könnyű legyen benne élni!