Neill Blomkamp új sci-fit forgat, de sajna nem az Alien 5-öt

A rendező ronda szörnyfejeket farigcsálva várja, hogy Ridley Scott Alien: Covenantja végre elkészüljön, és ő jöhessen.

"Új dolgokat csinálok mostanában, de nem az Alient."

Ezt az egyszerre jó és rossz hírt posztolta nemrég az Instagramjára Neill Blomkamp egy habszivacs szörnyfej fotója mellé. A Hollywoodban is felkapott, dél-afrikai rendező  pár éve azzal robbantotta fel az internetet, hogy egy olyan Alien 5-öt képzelt el az idős Ripley-vel és az újból előkerült Hicks-szel, ami az 1986-os A bolygó neve: Halált folytatná, zárójelbe téve az azóta készült Alien-folytatásokat.

 

Working on new things. Currently not alien

Brownsnout (@neillblomkamp) által közzétett fénykép,

Csakhogy az eredeti Alien, vagyis A nyolcadik utas: a Halál atyja, Ridley Scott beelőzte Blomkampot a saját Alien-filmjével, ami nem más, mint a marketingokokból Alien: Covenant névre átkeresztelt, 2017-ben mozikba kerülő Prometheus 2. Blomkampnak tehát várnia kell, ráadásul a Fox stúdió is csalódott picit benne, miután a robotos Chappie nem lett olyan jó, mint a korábbi két sci-fije, a District 9 és az Elysium, Scott marsi űrhajótöröttes Mentőexpedícióját viszont a nézők és a kritikusok is imádták.

Sigourney Weaver és Michael Biehn viszont nagyon bíznak a dél-afrikai rendezőben, és többször is úgy nyilatkoztak, hogy nagy kiszúrás lenne a rajongókkal, ha Blomkamp fél világot bejáró vázlatrajzi alapján végül a Fox stúdió nem akarná megcsinálni Ellen Ripley utolsó, igazi Alien-filmjét. (via Movieweb)