Nem vicc, a Virsliparti is indul jövőre az Oscar-díjért!

A Sony nagyon promózza a vicces rajzfilmjét, csak kérdés, hogy az Akadémia-tagok gyomra beveszi-e.

Az idei év legnagyobb rajzfilmes meglepetése az idétlen humorú, kicsit bénán megrajzolt, és mindössze 19 millió dollárból összerakott Virsliparti volt, ami meglepő módon bejött az embereknek (a Port.hu sem húzta le annyira). Eddig összesen 135,3 millió dolláros bevételt hozott össze, ami valószínűleg a filmet forgalmazó Sony stúdiót is meglepte - viszont most már biztos, hogy jövőre a Virslipartit nevezik a legjobb animációs film Oscar-díjára.

Tom Rothman, a Sony Pictures elnöke bizakodó: szerinte a Virslipartit a trágár szövege és a sikamlós, felnőtt témájú poénjai ellenére is meg tudják majd emészteni a Filmakadémia tagjai, akik Rotham szerint sokkal bölcsebbek és előrelátóbbak annál, mint amilyennel az átlagemberek hiszik őket (2000-ben például a South Park: Nagyobb, hosszabb és vágatlan is eljutott az Oscar-jelölésig a Kanada-szidós nótával a legjobb betétdal kategóriában).

Seth Rogen, a rajzfilm egyik forgatókönyvírója és producere legalább annyira optimista, mint a Sony vezetősége: szerinte a szókimondó rajzfilm Oscar-jelölésével egy eddig feltérképezetlen vidékre tévedtek, és nagyon kíváncsiak az Amerikai Filmakadémia válaszára. (via Slashfilm)