Nigella Lawson, a TV Paprika csillaga

Nagy-Britannia sztárszakácsa, Nigella Lawson egy személyben testesíti meg a főzés és az ételek elfogyasztásának örömét.

[img id=518661 instance=1 align=left img]Természetességével és elegáns egyszerűségével a TV Paprika nézőinek is hamar egyik kedvencévé vált, műsorai – mint pl. a Nigella falatozója, Nigella ünnepi lakomái, Nigella minden esetre – évek óta népszerűek a csatornán.

A brit híresség úgy lett a modern konyhaművészet egyik meghatározó alakja, hogy valójában nem séf, még kukta végzettsége sincs. Saját bevallása szerint ő inkább az evés mestere, aki először bizonyította be, hogy nem kell a tűzhely rabszolgájává válni ahhoz, hogy ínycsiklandó fogásokat tálaljunk családunknak. Televíziós műsorait szépsége és erotikus kisugárzása fűszerezi, mellyel a hétköznapi nőknek is önbizalmat ad.

Könyvszerzőként szintén komoly sikereket ért el, első könyve 1998-ban jelent meg, és azonnal a bestseller listákon landolt. Az első könyvsikert kilenc további kötet követte, a legutóbbi tavaly jelent meg Nigellissima címmel, és az olasz ízek inspirálták. Nigella remek íráskészsége nem meglepő, hiszen korábban újságíróként dolgozott, ezt megelőzően pedig középkori és modern nyelvészetből szerzett diplomát Oxfordban.

Nigella luxuskörülmények közé, nemesi családba született, életére mégis több tragédia vet árnyékot. Az első nagy traumát szülei válása okozta, majd édesanyja fiatalon elhunyt májdaganatban, ráadásul a húga 32 évesen mellrák áldozata lett. Később, már sikeres gasztro sztárként első férjét is elveszítette.

[img id=518716 instance=1 align=right img]„Azt gondolom, bármelyik pillanatban történhetnek borzasztó dolgok. De amíg nem történnek meg, legalább addig örülhetünk”  – nyilatkozta.

Nigella Lawson világában az aprólékos műgonddal tálalt, túldíszített ételköltemények helyett az ízeké a főszerep, emellett legfontosabb szempontnak az egyszerű elkészíthetőséget tartja.

A TV Paprikán sugárzott sorozataiban bemutatta, hogyan kell könnyen, gyorsan, de élvezettel és örömmel elkészíteni egy jó ételt, főzzünk akár magunknak, akár egy egész baráti társaságnak.

Szakácskönyveivel valamint televíziós sorozataival Nigella valóságos fogalommá vált a háziasszonyok körében. Receptjei egyszerűek, frissek, eredetiek, és nagyszerűen illenek mai életmódunkhoz, ugyanakkor nem kifejezetten fogyókúrásak. Az önsanyargatás helyett az élet és az ízek élvezetére buzdítanak.