Nyárias vasárnap

Nem tudtunk sok eseményt összeszedni mára, mert mindeki vasárnap. Tehát fesztiválon van, vagy valahol. Hát, hogy lehet így programozni? Na, azért van itt filmművészet, zenei sokféleség, színház és bűvész művész is! És ezek legalább fele fesztiválon van, szóval megtaláltuk azt a kiskaput!

Filmvetítés – PETŐFI 200 – Jankovics Marcell: János vitéz

VéNégy Fesztivál, június 26., 13:00

A Visegrádi várral szemben, a nagymarosi Duna-parton rendezik meg idén is a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozót. Az ország egyik legbarátságosabb fesztiválján a népszerű magyar zenekarok koncertjei mellett színházi előadások, sportolási lehetőségek, közösségi programok, gasztronómiai különlegességek várják az érdeklődőket.

Sunday Session - DJ Palotai, Yeromos 

A38 Hajó, június 26., 17:00

Idén nyáron is folytatódik a Sunday Session! A 6. születésnapját ünneplő sorozat megújult formában tér vissza a családias hangulatáról, minőségi zenéiről és a felszabadult bulikról híres A38 Hajó orrteraszára. DJ Palotai és Yeromos (aka Wonda) számtalan felejthetetlen közös bulival a hátuk mögött, több, mint 10 év közös zenélést követően ismét egy színpadon állnak! 

Konyha

VéNégy Fesztivál, június 26., 18:00

A Visegrádi várral szemben, a nagymarosi Duna-parton rendezik meg idén is a VéNégy Fesztivál és Színházi Találkozót. Az ország egyik legbarátságosabb fesztiválján a népszerű magyar zenekarok koncertjei mellett színházi előadások, sportolási lehetőségek, közösségi programok, gasztronómiai különlegességek várják az érdeklődőket. 

K.A.M.U.- Központi Akkreditált Mágia-Unio nonprofit Nyrt. - Németh Gábor bűvészműsora

A38 Hajó, június 26., 18:00

Interaktív, újgenerációs bűvészműsor, mely színházi elemekkel ötvözve, a közönség bevonásával bemutatja a K.A.M.U. – Központi Akkreditált Mágia-Unio nonprofit Nyrt. hóértékelő meetingjét. 

A jelenlegi, nagy múltú Benkó Dixieland Band vezetője és egyben legrégebbi tagja Nagy Iván 1966-ban csatlakozott a zenekarhoz. A BDB „gigolo”-ja idén tölti be a 80. életévét, s a zenekar a Városmajori Szabadtéri Színpadon, közönségével együtt szeretné ünnepelni ezt az évfordulót.  

Másik János: Törd szét bennem ezt a készet (szóló-est)

Kobuci Kert, június 26., 20:00

A zeneszerző-énekes Másik János zenei világa meglehetősen sokszínű: jazz-muzsikusként a 70-es, 80-as évek ismert formációiban játszott (Interbrass, Kőszegi Group, Szabó Gábor zenekara), később a 80-as évek underground rock világának fontos szereplője (Trabant, Balaton, Európa Kiadó), egyúttal számos filmzene fűződik a nevéhez (Habfürdő, Egymásra nézve, Városbújócska). 

Anna & The Barbies

Pécs, Sétatér, június 26., 20:00

Sétatéri koncertek június 22-26. között!

Kaláka

Kaláka Fesztivál, június 26., 20:00

A Kaláka Fesztivál immáron több mint négy évtizedes múltra tekint vissza.Ebből 32 évig Miskolcon, a Diósgyőri várban, azt követően Eger különbözőhelyszínein rendezték meg az eseménysorozatot. Két generáció is felnőtt azóta,hogy a Kaláka Fesztivál először adott otthont a népzenének, magyar kultúránakés egyéb kapcsolódó művészeteknek.  

A helység kalapácsa

Gyulai Várszínház, június 26., 20:30

Ez a történet sem csak úgy kezdődik, hogy a falu templomában a mise véget ért. A nép elhagyja a templomot. Csend lesz. De egyszercsak hortyogás hallatszik. Az egyik sarokban egy ember alszik. Fölébred, és az ajtó felé indul. Lenyomja a kilincset, de hiába. Az ajtó zárva van.  

Kvártélyház Szabadtéri Színház, június 26., 20:30

Cseh Tamás és Csengey Dénes közös dalainak csak egy szelete került közönség elé keletkezésük idején, a 80-as évek végén. Az ekkor született dalszövegek nagyobb része viszont több mint harminc évet pihent a fiókban, mígnem a Cseh Tamás Archívumban őrzött hagyaték részeként megkezdődött ezek feldolgozása.