Öld meg a haverod! – Kill Your Friends előzetes

A Trainspotting és az Amerikai pszicho tökéletes keresztezésének tűnik Nicholas Hoult filmje, amely a kilencvenes évek britpop mániáját mutatja be egy új, és nem igazán egészséges szemszögből, ahol a zeneipar túlpörgő nagymenői ölni tudnának egy új zenekar leszerződtetéséért. Szó szerint...

"Képzeld el, hogy egy hártyavékony jégen állsz. Látod, hogy alattad cápák kőröznek. Ezek a munkatársaid. A barátaid." - mondja hősünk, Steven Stelfox, aki nem bróker vagy politikus, esetleg korrupt zsaru, hanem a brit zeneipar sikeres középvezetője valamikor a kilencvenes években. A ún. Britpop fénykorában járunk, az olyan együttesek szólnak mindenhol a világon, mint az Oasis, a Blur, a Radiohead, a Supergrass vagy a Chemical Brothers, és pörög az üzlet – talán túlságosan is. Hősünk csapata ugyanis megtudja, ha nem állnak elő egy nagy felfedezéssel rövid időn belűl, valaki repülni fog – Stelfox pedig gondoskodik róla, hogy az ne ő legyen. Egy sok mutató teaser trailer már korábban kijött, de a hivatalos előzetes csak a hétvégén jelent meg.

Nézd meg az előzetest itt! A Mad Max - A harag útja őrült, mégis lenyűgöző Nuxa után a világ nyitva áll Nicholas Hoult előtt, akinek egy autós-üldözős filmje is hamarosan megjelenik, a szexben, drogban és zenében fürdőző Kill Your Friends mániákus főhőse pedig egyszerre juttatja eszünkbe az az Amerikai pszicho Patrick Batemanjét és a Trainspotting Rentonját – és mindkettő elég markáns és izgalmas karakter volt. Az elsőfilmes Owen Harris John Niven 2008-as bestseller regényéből dolgozott, és és a zseniális Hoult mellett feltűnik Tom Riley, Craig Roberts, Georgia King és Jim Piddock, illetve fontos szerepet kap az új Szállító filmből és az Ill Manors - Rázós környékből ismert Ed Skrein. A filmet a most kezdődő Torontói Nemzetközi Filmfesztiválon mutatják be, és az angol premierje november 7-én lesz – nagyon reméljük, hogy hamarosan hozzánk is eljut.