Péntek 26.

Íme március utolsó péntekének programajánlója, szigorúan otthoni fogyasztásra. Ne feledd, oldalaink folyamatosan frissülnek, megéri kattintgatni!

Online - Improvizáció felnőtteknek

március 26., péntek, 10:00

Péntekenként 10:00-12:00 között otthonról merülhetsz bele a játékba! Csinálj valami egészen mást és kapcsolj ki! Szökj ki a kisszobába egy laptoppal/telefonnal és szabadulj fel! Az online tér új dimenziókat nyit meg előtted, fedezd fel hogyan játszhattok otthonról!

Online Bábos Mesekuckó Babos Eszterrel

március 26., péntek, 10:30

Otthon vagytok a négy fal között és nem tudod mit csináljatok? Már minden unalmas? Szeretitek a meséket, bábokat? Elfogyott az ötleted, mit játszatok? Szeretnéd, hogy a képernyő előtt töltött idő értékes és hasznos legyen akár az egész családnak Jelentkezés itt. Akkor az Online Bábos Mesekuckó épp Nektek való! Hétről hétre bábos mese, közös dalolás és kézműveskedés!

Ziggy Alberts online lemezbemutató

március 26., péntek, 11:00

Ziggy Alberts új lemezének, a "searching for freedom"-nak 2021. március 26-án különleges, livestream lemezbemutató koncertje lesz. A koncert időpontja délelőtt 11:00, és további 48 órán át látható lesz még on-demand. A szokatlan időpont oka: a lemezbemutatót az ausztráliai Brisbane-ből közvetítik.

Zeneipar 3.0 – Bach-tól az Instagramig / A Zeneakadémia művészetmenedzsment workshopja

március 26., péntek, 15:00

Hogyan tájékozódjunk a digitális térben és használjuk ki a lehetőségeit? Elég-e nagyon jól játszani a kamera előtt, vagy kell-e ennél több, és ha igen, akkor mi az? Változik-e majd a klasszikus zene közönsége, előadásmódja, amikor újra nyílnak a koncerttermek? Ezekről a kérdésekről is szó lesz a Zeneakadémia Karrieriroda következő workshopján.

Mészöly Miklós és Pilinszky János műveinek posztantropocentrikus olvasatai

március 26., péntek, 16:00

A teremtmények arca – tárgyak, emberek, állatok. Mészöly Miklós és Pilinszky János műveinek posztantropocentrikus olvasatai. #Mészöly100 #Pilinszky100

Harmónia Jazzműhely: Red Stones

március 26., péntek, 17:00

A Red Stones intenzív zenei világa a modern mainstream jazzben gyökeredzik, de tartalmaz kortárs, népzenei és rock zenei elemeket is. A zenekart a zongorista-zeneszerző Vörös László hívta életre 2018-ban, műsoruk gerincét az ő kompozíciói alkotják.

PénteK13 – Baranyi Ferenc: Zeneszó – szózene - Orpheusz visszatér

március 26., péntek, 17:00

Lesz kamarazene, sanzon dalok, hangeszes művek és operettek is. A korábbi évadokhoz hasonlóan az előadások állandó közreműködője Kassai Franciska előadóművész. Az idei évben hibrid rendezvénysorozatra készülnek a szervezők, online és közönség előtti előadásokra is. A zenetörténeti előadások egy-egy állomása a P13 - Színpadon a Kerület! programsorozat keretében valósul meg.

Fotóikonok - Archívumból történelem - Howard Greenberg Gallery, New York

március 26., péntek, 18:00

A világhírű galéria archívumából készült személyes válogatásában 41 fotográfus 71 felvételén a fotográfia 20. századi történetének részletgazdag képe rajzolódik ki. Az eredeti koncepcióból a fesztivál számára Anne Morin, a kiállítás kurátora által összeállított tárlaton a 20. századi fotográfia legjelentősebb alkotóinak kitűnő képeit láthatja a közönség, ismerős és ritkán látható felvételeket egyaránt. A kiállítás 2021. március 27-től június 27-ig látható. A kiállításhoz számos izgalmas tárlatvezetés is társul majd.

Macska voltam Londonban

március 26., 18:00

Paul Gallico világsikerű regényének (Jennie, te drága) zenés színpadi feldolgozása a távoli Londonba kalauzolja el nézőit: "alulnézetből" ismerhetjük meg a várost, egy macskalány és egy macskává lett kisfiú szemével. Torokszorító érzelmek, izgalmas kalandok, remek dalok - minden, ami reményeink szerint egy valamire való gyerekmusicalt szerethetővé tehet.

Dr. Almási Kitti, Prof. Dr. Bagdy Emőke, Dr. Kádár Annamária: Életbátorság

március 26., péntek, 18:00

Életbátorság - Miből merítsünk erőt a nehéz helyzetekben? Online Nyitott Akadémia Pódium Dr. Almási Kitti, Prof. Dr. Bagdy Emőke és Dr. Kádár Annamária előadásaival. Az előadások március 28. éjfélig visszanézhetők lesznek. További információk és jegyrendelés itt. 

Bach összes csellószvitje - Kántor Balázs

március 26., péntek, 18:00

Bach: C-dúr szvit - 2018-ban a Fasori evangélikus templom biztosított helyszínt Johann Sebastian Bach összes csellószvitjének, melyet egy egész estés program során láthatott közönség. Most 6 estén keresztül hallgathatják meg a csellószviteket.

Silka Paradise Parade - Online Fashion Show

március 26., péntek, 18:30

A Silka legújabb tavaszi/nyári kollekciója bemutatására egy olyan lenyűgöző divat show-t álmodtak meg, amely elmossa az online közvetítés korlátait. Szó szerint megvalósítják az ÉLŐ-t, ezért vibrálóan sok élettel töltik meg a teret, legyen szó hatalmas, dzsungelt idéző növényekről, valódi állatszereplőkről, fényekről, hangokról, zenéről, színes, inspiráló beszélgetésekről… Igazi paradicsomi parádéhangulatot varázsolnak a Silka életteli új kollekciója köré, hogy felszabadult energiával töltsék fel a nagyrészt még előttünk álló 2021-es évet. Regisztráció itt. 

Női írók a folyóiratokban // folyóiratok női írók pályáján

március 26., péntek, 19:00

A Szépírók Társasága és a SZÍN Női Érdekvédelmi Fórum közös online konferenciájának fő kérdése, hogy a nők mérsékelt jelenléte a folyóiratokban és kritikákban összefügg-e azzal, hogy a női szerzők a mai napig sokkal kevesebb elismerésben részesülnek, mint férfi kollégáik, és csak elvétve kerülnek be a magyar irodalmi kánonba. Nemzedékek nőnek fel úgy az iskolákban, hogy szinte egyetlen írónő nevével sem találkoznak tanulmányaik során. Vagy 2021-ben ezek a felvetések már nem megalapozottak, mert az irodalmi élet belépési pontjai olyannyira megváltoztak az elmúlt két-három évtizedben, hogy a nyomtatott folyóiratoknak nem tulajdonítható ilyen nagy szerep? Az előadóink és a kerekasztal-beszélgetések résztvevői sok szempontból, az online világ, a külföldi média és az elit irodalmi körökön kívüli írásos kultúra felől is megvilágítják ezeket a kérdéseket.

Rakpart3/Szkéné: Köztünk marad - online színházi játék

március 26., péntek, 19:00

Bozó Andreával és Szikszai Rémusszal. A Szkéné saját fejlesztésű online színházi játékában a nézők közvetlenül alakítják a történetet, melyet minden hónapban más-más színészpáros improvizációja kelt életre. Adott két szereplő, akik minden kapcsolatot megszakították egymással, súlyos titkokat hagyva feldolgozatlanul közös múltjukban. Egyikük most megtöri a csendet.

Monet, a plein air és a tubus forradalma

március 26., péntek, 19:00

“Ha nem lett volna tubus, akkor a festők nem tudtak volna olyan könnyedén kimenni festeni a szabadba, és sohase született volna meg az a festészeti stílus, amit az újságírók impresszionizmusnak neveztek el.” (Pierre-Auguste Renoir) Az élő előadás megtekintése ingyenes a fent megadott időpontban, a következő linken keresztül.

Lelki fröccs - Pál Feri atya

március 26., péntek, 19:00 - március 28., vasárnap, 17:00

Hogyan válhat erőforrássá a múlt? Hogyan alakítható szabadon a jövő? Pál Feri aktuális előadásában ezt a témát bontja ki a tőle megszokott lebilincselő stílusban.

Patricia Kopacsinszkaja és Polina Lescsenko

március 26., péntek, 19:30

Patricia Kopacsinszkaját, napjaink egyik legizgalmasabb hegedűművészét szólistaként már számtalanszor hallhatta a budapesti közönség, ezúttal azonban kamarazenészként tér vissza. Partnere a pódiumon Martha Argerich felfedezettje, az orosz Polina Lescsenko lesz, aki Amszterdamtól Sydney-ig bejárta már a világ legnevesebb hangversenytermeit.

Gabi bácsi élőben a Piros Pezsgő Piano Bárból

március 26., péntek, 19:30

Gabi bácsi már nagyon készül, hogy online találkozzon Veletek ezen a héten is, és várja a kívánságaitokat a Piros Pezsgő Piano Bár Facebook oldalán.

A WebSzínház bemutatja: Nasip Kismet Band // EP bemutató koncert

március 26., péntek, 20:00

A Nasip Kismet Új-Anatólia egyik első török pszichedelikus zenekara, amely évszázadok autentikáját szelve feszegeti a modern hangzást a régizene eredetijével. A török-magyar csapat bemutatkozó EP-je kapcsán új, eddiginél dinamikusabb vizuális élménybe hív meg Titeket! A Trip Hajó nagytermében, a színpad helyett a nézőtér közepére felállított színpadon 360 fokban, minden oldalról kamerák veszik majd a koncertet és viszik egyenesen az otthonaitok képernyőire!

Fedezd fel Tokiót! – Virtuális Utazás

március 26., péntek, 20:00 - március 27., szombat 07:00

A díjnyertes dokumentumfilm “Listening Bar” sikerét követően japán első számú söre*, az Asahi Super Dry és a világ egyik legismertebb elektronikus zenei felülete, a Resident Advisor ismét nagyot álmodtak. Tarts velük egy felejthetetlen virtuális utazáson március 26-án és fedezzétek fel együtt Tokiót!

e-Néző #16 VERZIÓ EXTRA - MATANGI / MAYA / M.I.A.

március 26., péntek, 20:00

A film az énekesnő, M.I.A. korábban nem látott privát felvételei segítségével mutatja be a menekültből popsztárrá vált, nemzetközileg elismert művész történetét.

Wardruna: Kvitravn - virtuális lemezbemutató

március 26., péntek, 21:00

'First Flight Of The White Raven' címmel virtuális lemezbemutatót jelentett be az ambient, dark folk és világzenei hatásokat varázslatosan keverő norvég Wardruna. Az Einar Selvik énekes/multi-hangszeres vezette formáció a nemrég megjelent 'Kvitravn' lemezt mutatja be egy utánozhatatlan online koncert keretében március 26-án. Jegyek február 5-től érhetőek el a Wardruna hivatalos weboldalán.