Péntek esti ingyen mozi – Válassz kedvedre!

A mai ajánlatunk egy krimi, egy sci-fi és egy vígjáték, díjmentesen, házhoz szállítva. Csak annyi a dolgod, hogy eldöntsd, mi áll legközelebb a ma esti hangulatodhoz. De nézzük, miről is beszélünk!


A Story4 este 9 órai kezdéssel vetíti nekünk az elmúlt évek egyik legjobb krimijét. A Tégla is, mint sok más hollywoodi siker, egy külföldi film remake-je, jelen esetben a hongkongi Szigorúan piszkos ügyek feldolgozása. Bár az eredetiből három rész is készült, a Tégla (a maga közel két és fél órájával) szinte egybegyúrta azokat, és jelentősen meg is változtatta, így azoknak is érdemes megnézni, akik rajonganak a híres elődért. A feldolgozás elnyerte a legjobb filmnek és a legjobb rendezőnek járó Oscar-díjat is, tehát Martin Scorsese elképesztő életműve után, végre hazavihette az arany szobrocskát. A szereposztás is parádés, Leonardo  DiCaprio, Jack Nicholson, Matt Damon és Mark Wahlberg játsszák a főbb szerepeket.

Ha ízlésednek túl véres a maffiás történet, akkor nyugodt szívvel tudjuk ajánlani a Coolon  21:10-től induló 21 Jump Street – A kopasz osztag című vígjátékot. Itt nem kell tartani durva lövöldözésektől, véres leszámolásoktól, ez egy habkönnyű vígjáték, ahol másra sem számíthatunk, mint mókára és kacagásra. Channing Tatum és Jonah Hill alakítja a két újonc zsarut, akik nem éppen világklasszis rendőrök, de kapnak egy lehetőséget, hogy bizonyítsanak főnökeiknek. Vissza kell ülniük az iskolapadba, hogy egy, a gimiben terjeszkedő drogbandát leplezzenek le. Persze nem olyan egyszerű a beilleszkedés, mivel az iskola fiataljai már egy másik generáció. Más a menő, más az érdekes és más az érték. 

Persze lehet, hogy a vígjátékok sem hoznak lázba, erre az esetre ajánlanánk egy harmadik műfajt is. A Tv2 tűzi műsorára 21:20-tól, A beavatott című amerikai sci-fi-akciófilmet. Veronica Roth tini regényfolyamát 2014-ben filmesítették meg, aminek már megjelent a folytatása is, és még legalább egy rész várható. A film a nem túl távoli jövőbe kalauzol el bennünket, ahol az emberiség a személyiségi jegyek alapját öt kategóriába van sorolva: Őszinték, Önfeláldozók, Bátrak, Barátságosak, Műveltek. Amikor egy gyermek eléri a 16 éves kort, el kell döntenie, hogy melyik csoportba tartozik, és utána ennek szenteli az életét. Tris azonban egyik csoportba se kívánkozik, így hamarosan a Beavatottak közt találja magát, ahol felfedez egy szörnyű összeesküvést.

A Tégla Story4, 21.00
21 Jump Street – A kopasz osztag Cool, 21.10
A beavatott Tv2, 21.20