Pénteki mozdulás

Megérkezett az igazi nyár és vele együtt az igazi élet! Visszavonhatatlanul átveszi a képernyő hatalmát a valódi színház, zene és tánc!

I. Túzok Trail terepfutó verseny és kerékpáros teljesítménytúra

Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság - Réhelyi Látogatóközpont - június 26., 07:30-14:00h

Terepfutó verseny 5, 10 és 21 km-es távokon a Körös-Maros Nemzeti Park dévaványai területén. 25 és 50 km-es kerékpáros teljesítménytúra a Hortobágy-Berettyó szabályozatlan szakaszának érintésével. Chipes időméréssel és értékes díjazással várnak benneteket.

XVI. Tihanyi Levendula Fesztivál

Belső-tó partja - június 26-28.

Tihany, az intézményekkel, a helyi vállalkozókkal vállvetve, Levendula Heteket tart június 13-28. között. A levendula fontos és kiemelt szerepet játszott Tihany történetében, mai napig jeles hagyományai vannak a levendula termesztésének és feldolgozásának. Ezek a hagyományok elevenednek fel minden évben a Levendula Szedd Magadon és a Levendula Fesztiválon. A fesztivál fénypontja a levendula-aratás, amely során bárki kipróbálhatja ezt a munkát is.

Újbudai Utcavásár

Allee Bevásárlóközpont, Kőrösy József sétány - június 26-28., 10:00-20:00h

Sok-sok izgalmas portékával készülnek, a kézműves iparművészek termékei mellett, dekorációk, rengeteg háztáji kézműves élelmiszer, és mindenféle piaci finomságot tudnak vásárolni a kedves érdeklődők. Természetesen senki nem marad éhes és szomjas sem, változatos streetfood, édességek, és itallehetőségek közül tud mindenki válogatni kedvére.

Agria Nyári Játékok Országos Operett és Musical Fesztivál

Eger - június 26. - augusztus 15.

2020-ban ismét jelentkezik az Agria Nyári Játékok szabadtéri színház, amelynek programjában operettek, vígjátékok, történelmi musical és élő koncertek várják a kultúrakedvelő érdeklődőket. Szeretettel várják Önöket idén is az Egri Líceum belső udvarába, az Egri Várba, valamint a Szent Imre Katolikus Iskola udvarán!

Fejedelmi Csokoládé kóstoló túra

Csokoládé Múzeum - június 26., 17h

Közös séta a csokoládék terén, ahol századfordulós csokoládéboltok kirakatait tekinthetik meg a látogatók, illetve csokoládéval kapcsolatos történeteket hallgathatnak meg, csokoládékóstolóval. Látogatás a Rákóczi Pincébe. Századfordulós butéliák, üvegek sokasága között haladva pálinkakóstolóra kerül sor. A gyerekek és kiskorúak csokoládét kapnak.

Esteleg az Esetlegben Season 3.

Esetleg Bisztró - június 26., 17h

Elindul az újabb szezon, tegyük félre a bezártság okozta melankóliát, és lazíts esténként az Esetlegben.

Bladerunnaz presents Friday

A38 Hajó, Tetőterasz - június 26.,17h

A hétvége itt és ekkor kezdődik a Bladerunnaz kiváló lemezlovasainak andalító és felpörgető szettjeivel. Let's get cool! A menü továbbra is drum and bass és koktélakciók!

HERZ terasz a TRIP hajón

TRIP - június 26., 17h

Bár még tánc nem lehet, de a teraszon végre gyönyörködhettek a panorámában és hallgathattok ülve háttérzenét! Megfigyelheted majd, hogy hogyan kapcsolják a Lánchíd fényeit, vagy ahogy madarak köröznek az esti, kivilágított Parlament kupolája körül.

Iron Maidnem, Hollywood Rose

Barba Negra Track - június 26., 18:00

Ha rockra vágytok irány a Barba Negra és grantált a pénteki lazulás zenével, tánccal, sörrel.

Wagner: A bolygó hollandi

Online - június 26., 18h

A Heinrich Heine regénytöredékén alapuló romantikus nagyoperát különleges olvasatban, Kovalik Balázs izgalmas, fordulatokban gazdag rendezésében láthatjuk, amely a müncheni August Everding Bayerische Theaterakademie tanszékvezetőjének első színpadra állítása Wagner harmincévesen született alkotásából.

Nyárindító Zenés Vacsoraest Mészáros Árpád Zsolttal

Ínyenc Kert Étterem - június 26., 18h

Zenés, bulizós vacsoraestre invitál Titeket 2020. június 26-án, pénteken 19 órától az Inyenc Étterem, Mészáros Árpád Zsolttal.

Az átkelés madarai - Feldmár Filmklub

Budapesti Távmozi (Corvin Távmozi) -  június 26., 18:30h

A megtörtént eseményeken alapuló Az átkelés madarai egyszerre izgalmas gengszterfilm és a kolumbiai bennszülött tradíciók lenyűgöző dokumentuma.

Csili online kvízjáték

Online - június 26., 18:30h

Pénteken 18.30-kor élő, online játék várja a kvíz és a rejtvények kedvelőit. Kiss Judit (Newsee) kvízmester egy kamera és mikrofon előtt élőben teszi fel a kérdéseket a Facebookon, amelyekre írásban, a „hozzászólás” rovatban lehet válaszolni.

Satorinaut

TRIP - június 26., 19h

A csend a jelenlétből fakad. Mindannyian szatorinauták vagyunk, egy nagy közös egységből jöttünk és oda tartunk. Keressük a megvilágosodást, a szeretetet, a békét, de ez mind az orrunk előtt van a képernyő mögött. Mindannyian Egyek vagyunk. Az egyetlen valódi médium napjainkban a zene.

Pillangó

Veszprémi Petőfi Színház, Nagyszínház - június 26., 19h

Debrecen környéki falu. Zsuzsika és Jóska. Két fiatal, akik nem lehetnek egymáséi, mert szegények. Családjaik nem nézik jó szemmel, hogy gyermekeik nem módos embert választottak. De a szerelem legyőzhetetlen… A Pillangó a Móricz Zsigmond által ábrázolt parasztvilág Rómeó és Júliája – csak éppen halál nélkül – igaz, egy hajszálon múlik minden…

Zrínyi 1566 - rockopera

Online - június 26., 19h

Moravetz Levente-Balásy Szabolcs-Horváth Krisztián-Papp Zoltán: Zrínyi 1566 című rockoperáját 2017 decemberében mutatta be a Gárdonyi Géza Színház, Sasvári Sándorral a címszerepben. Az ostrom ideje alatt játszódó cselekmény egymás mellé rakott momentumai végül felvetik a kérdést: lehet, hogy a világtörténelem egyik legnagyszabásúbb politikai gyilkosságának vagyunk tanúi?

Julieta

Budapesti Távmozi (Kino Cafe Távmozi) - június 26. , 19h

A családfő elvesztése után Julieta és lánya, Antía sebeit az idő gyógyítás helyett, csak mélyíti. Xoan hiánya olyannyira eltávolítja egymástól a két nőt, hogy Antía a 18. születésnapja után szó nélkül lelép otthonról. Miközben Julieta kétségbeesetten keresi lányát, szüntelen azzal szembesül, hogy mennyire keveset is tudott róla mindeddig.

Abrakadabra

Bűvész Színház - június 26., 19h

A bűvészet egyik legvarázslatosabb része, mikor gyerekeknek bűvészkedünk. Az Abrakadabra kifejezetten gyerekek számára összeállított bűvészműsor, ahol kicsik és nagyok közösen varázsolnak, segítenek a bűvésznek a színpadon megteremteni a csodát. Garantált kikapcsolódás az egész család számára.

TRIP WebSzínház // Tamás Zsuzsa - Én és Agafia

Online - június 26., 19h

A világ legmagányosabb embere hivatalosan egy űrhajós, aki a legmesszebbre távolodott el minden földi élőlénytől. Nem hivatalosan azonban – szerintem legalábbis – Agafia Likova, aki 1943-ban a szibériai tajgában született, nem látott embert a családtagjain kívül, eltemette az anyját, három testvérét, végül az apját, és azóta teljesen egyedül él a tajga kellős közepén. „Évek óta próbálom megírni, próbálom kitalálni őt.”

Pannon Várszínház: A Bunkerrajzoló

Online - június 26., 19h

A kábítószer-ellenes világnap alkalmából A Bunkerrajzoló című zenés élettörténet-rekonstrukció június 26-án 19.00 órától másnap este 19.00-ig megtekinthető a Pannon Várszínház YouTube csatornáján.

Muzikum Garden Vacsoraest: Ripoff Raskolnikov & Nagy Szabolcs Duó

Muzikum Klub - június 26., 19h

Ripoff Raskolnikov az európai blueszenei színtér egyik legkülönlegesebb figurája, nemcsak kiváló gitáros, hanem termékeny dalszerző is egyben. Ezen az estén a kiváló zongoraművész, Nagy Szabolcs társaságában lép színpadra.

Bartók Szonáta - Beszélgetés Auksz Évával és Őze Áronnal

Online - június 26., 19h

Jókai Ági Auksz Évával és Őze Áronnal beszélget.

Debussy-est a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarával

Online - június 26., 19:30h

Alapításának 143. évfordulóját ünnepelte 2018. november 14-i hangversenyével a Zeneakadémia. Ebből az alkalomból az egyetem szimfonikus zenekara Ménesi Gergely vezényletével régi magyar népi dallamoktól egészen az éteri hangulatú festői zenékig ívelő programot mutatott be.

Tabuk nélkül

Kompót bisztró K-terem - június 26., 19:30

Ha az a típusú néző vagy, aki az előadás alatt feláll és kimegy, mert érzékeny arra, ha a fellépők kényes témákat boncolgatnak, akkor arra szeretnénk kérni, hogy ezt az előadást ne látogasd meg.

Karanténestek 75. - Budapesti Fesztiválzenekar

Online - június 26., 19:45h

Debussy és Schubert ismert darabjai mellett Derecskei András Balkanoid című hegedű duóját hallhatjuk a Budapesti Fesztiválzenekar művészeinek kamarakoncertjén.

Aurevoir.

Instant-Fogasház - június 26., 20h

Az Aurevoir. elköszön a régi korszaktól, ezzel együtt pedig nyit az új felé, melyben ugyanakkor visszaköszönnek a korábban kialakult zenei stílusok.

Kiscsillag: Tompa Kések

Roxxy Music Café, Tatabánya -  június 26., 20h

Elmaradt lemezbemutató turnét pótló turné.

Badár Sándor - Badár Tomi Dumadrive - Car-seat Comedy

Panam Autósmozi - június 26., 20h

Az emberek nem maradhatnak nevetés nélkül. A DumaDrive megteremti a biztonságos szórakozás lehetőségét és az autósmozik mintájára újra közel hozza az ország legnépszerűbb stand-uposait a közönséghez. Az előadásokon az autók székeinek kényelméből nézhetik a színpadot és a kivetítőt, a hang a jármű FM rádiójának segítségével jut el, a finomságokat pedig görkoris felszolgálók repítik egyenesen az ablakhoz. Jól ismert arcok estjei egy merőben új formában.

GranCanada

Dürer Kert - június 26., 20h

Jó hír, hogy a GranCanada a feloldás utáni első koncertjét tartja június 26-án, pénteken, a Dürer Kertben, aminek nem is ez a legjobb része, de még csak nem is az, hogy ingyenes. Hanem az, hogy végre megint ott lehettek rajta ti is!

Az Irodalom Éjszakája 2020 - Debrecen

Online - únius 26-28., 20:00-22:00h

A különleges irodalmi happeningen a Csokonai Színház - Debrecen színművészei olvasnak fel részleteket 23 ország 23 kortárs szerzőjének regényeiből, 3 estén keresztül.

Az Inforádió bemutatja: Zádor-Kováts duó

Budapest Jazz Club - június 26., 20:30h

Az összeszokott duó szerzeményei alapvetően a jazzből táplálkoznak, amelyekben ugyanúgy teret kapnak a megkomponált gondolatok, mint a spontán, már-már szabadzenét idéző instrumentális eszmefuttatások. Az elmúlt időszakuk alatt érlelődött kompozícióikat 2018 őszén rögzítették a nemrégiben megjelent „Thoughts from the Outskirts” című első albumukon, amely jól reprezentálja azt a sajátos atmoszférát, mely alkotói világukat jellemzi.

Molnár Tamás

Budapest Park - június 26., 20:30

Molnár Tamás igazán egyedi műsorral készül - a frontember leporol néhány régi Anti Fitness Club-klasszikust, de a legújabb JETLAG-slágereket sem hagyja otthon! Ezen kívül pedig olyan dalokat is hallhatunk, amiket más előadóknak írt, így az eredeti, szerzői előadásban kizárólag saját estjein találkozhatunk velük.

Mark & Jason (MÖRK)

Metro Club Theatre -  június 26., 20:30h

Mit csinál Zentai Márk és Szeifert “Jason” Bálint ha épp nem a Mörkkel járják az ország vagy Európa nagyszobáit és nagyszínpadait? Jammelnek ketten. Nem csak Mörk dalokat, de a soul, blues és pop műfajok legnagyobb kedvenceit is megszólaltatják Ray Charlestól a Gorillazig...

Bladerunnaz on Board - Jade, Ludmilla, Raise Spirit, Markov, Ninive

A38 Hajó - június 26., 21:45h

A rendezvény a hatályos jogszabályok értelmében 500 főben van limitálva, ezért érdemes elővételben jegyet venni vagy érkezz korán.

Reopening Weekender ▩ Nyxa, LAU, Yinna ▩ ▩

LÄRM - június 26., 22h

Végtelen éveknek tűnt ez a pár hónap. De végre csak összejön: a megfeneklett éjszakai táncélet után a Fogas-Instant meggyújtotta a zöld lámpát. Leírni is szürreál, de megélni lesz csak igazán reál, hazai lineupokkal.

BOTB Sex Party 8

Beat On The Brat - június 26., 22h

Add át magad egy estére megint a testi örömöknek, a legfülledtebb számokkal a budapesti éjszaka legnagyobb szívtiprói tolmácsolásában. Természetesen nem maradhat el a parádés háttérvetítés sem!

Ingyenes Jam Session estek: Free BJC Jam Session

Budapest Jazz Club - június 26., 22:30

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.