Pénteki online programok

A mai napon a színházé a főszerep, minden korosztály megtalálja a neki való előadást. Azért néhány koncert is előfordul.

Ciróka Bábszínház: Lúdas Matyi

Online, december 25-27.

Hányszor is veri Lúdas Matyi vissza Döbrögin a büntetést? És ki emlékszik, hogyan? Milyen álruhában is? És ki az a Döbrögi? Ha nem tudsz válaszolni ezekre a kérdésekre, akkor gyere, és nézd meg, mi megmutatjuk! Ha pedig tudsz, akkor azért, hogy újra közösen örüljünk az igazság győzelmének. Ez persze mese. Meg régi. Vagy mégsem?

Zichy Szín-Műhely: Utazás a szempillám mögött

Online, december 25., 09:00

“A mese örök. A mese pedig azért örök mert a közönsége örök. Amíg gyerekek vannak, addig mese is lesz, és a gyerekek sem változnak lényegesen, alapállásuk örök.” Csukás István. A mesejáték egy magányos kisfiúról, Lackóról szól, aki elgurult üveggolyóját hiába keresve, elalszik. Az üveggolyó álmában is gurul, csak gurul…

Álomutazó - mesemusical

Online, december 25., 9h, 14h

Az Álomutazó mesemusical egy olyan világban játszódik, ahol az élet minden területét a mesterséges intelligencia irányítja, és még a pislogás is a hatékonyság elleni bűntettnek számít. A történet főhőse, Tomi a tízéves kissrác azonban egy álombárány segítségével harcba indul az álomvilág megmentéséért. A videó a 2017 karácsonyán a BOK csarnokban bemutatott előadás felvétele.

A Játékkészítő - pop-show-musical

Online, december 25., 9h, 14h

A hagyományos mesehősök attól félnek, hogy elfelejtik őket, hiszen nincs szuperlézerük, nem tudnak gombnyomásra szintet ugarani, nem olyanok, mint modern társaik. Ezért elhatározzák, hogy felkeresnek egy híres videójátékkészítő mestert, hogy belőlük is videójáték készülhessen, mert akkor talán újra népszerűek lennének... A videó a 2015 karácsonyán a SYMA csarnokban bemutatott előadás felvétele.

Szabad Színház: Kis karácini csoda - bábelőadás

Online, december 25., 10h, 17h

Az ódon Cin-cin Kastélyban nincsenek szürke hétköznapok. Ugyanis Lord Cincin, minden egerek legfeledékenyebbike mindig mindent elveszít....így aztán mindenki azt keresi...

Nefelejcs Bábszínház: A süni és a kislány

Online, december 25-26.

Szúrós, mogorva, undok – mindenki ezt gondolja a süniről, míg egy szép téli napon egy szánkózós kislány rátalál búvóhelyére. Attól a naptól kezdve már nem tud nyugodt téli álmot álmodni a kis sündisznó… Mese arról, hogy csak az ismer bennünket, aki nem csak kívülről lát, hanem belülről is. Legalább egy kicsit.

Nefelejcs Bábszínház: Kippkopp a hóban

Online, december 25-26.

Zenés bábelőadás Marék Veronika meséje alapján. Kippkopp pedig nem gondolkodott sokat: felmarkolta a diókat, s elindult a téli hidegben, hogy segítsen az éhes madarakon. Valódi bábmusical elevenedik meg a gyerekek előtt, akik a mese végére szinte harsogják: Kippkopp a hóban, igazi hős valóban…

Csányi Sándor: Hogyan értsük félre a nőket?

Online, december 25-26.

Csányi Sándor egyszemélyes vígjátéka; nyolc különböző karakter, nyolcvan percben. Mi a teendő abban az esetben, ha az ember a szülőszoba ajtajában döbben rá arra, hogy nemcsak a gyerekekkel nem tud bánni, a nőkkel sem? Miért a mi hibánk, ha ők rosszat álmodnak? Miért baj, ha őszintén válaszolunk arra kérdésre, hogy fogytam-e? Nos, ezekre a kérdésekre nem tud választ adni az előadás. Viszont számos hasonló kérdést vet fel az együttélés nehézségeiről, szépségeiről, örömeiről.

Nefelejcs Bábszínház: Télapó és ezüstmackó

Online, december 25-26.

Zenés bábelőadás Marék Veronika meséje alapján. Marci elindul egy hosszú, kalandos útra, hogy ajándékot hozzon Télapótól, a hóemberek városából kishúgának, Jutkának.

Budapest Bábszínház: Holle anyó

Online, december 25., 10:30h

Élt egyszer egy özvegyasszony, akinek volt két lánya: az egyik szorgos, a másik lusta. Az özvegy sokkal jobban szerette a lustát, mert az édeslánya volt. Így kezdődik a szorgalmas és a lusta lány évszázadok óta újra- és újramesélt története, melyben a kút mélyén egy másik, varázslatos világ nyílik: Holle anyó birodalma. Az előadás különlegessége, hogy a ritkábban használt marionett és pálcás bábtechnikát is alkalmazza, amelyek segítségével igazi varázslat jöhet létre a színpadon.

Budapesti Operettszínház: Karácsonyi Csillagok - a Diótörő legszebb táncaival

Online, december 25., 15h, 19h

A Diótörő karácsonyi hangulatát ezúttal a színház táncművészei és színészei közösen idézik meg egy szívhez szóló műsorral. A Karácsonyi Csillagok – a Diótörő legszebb táncaival című műsort a magyar irodalom legszebb karácsonyi művei gazdagítják, köztük Ady Endre, Babits Mihály, József Attila és Gárdonyi Géza írásai. Csajkovszkij Diótörőjéből pedig a híres pas de deux-k olyan mesés koreográfiák láthatóak, mint a Hópelyhek tánca, a Szülők tánca, a Kínai tánc vagy a Rózsakeringő.

Kolibri MobilMesék

Online, december 25., 18h

A Kolibri Színház művészei naponta egy-egy mesét adnak elő. A járványügyi szigorítások miatt a színházak átmenetileg bezárnak, de a kényszerszünet alatt is szeretnének veletek maradni és tartalmas ‘kolibris’ élményekkel színesíteni az otthon töltött napokat – ha nem személyesen, hát online!

Győri Nemzeti Színház: István, a király

Online, december 25., 19h

Negyed századdal a királydombi ősbemutató után a Győri Nemzeti Színház viszi színre azt a magyar rockoperát, amely a műfajban túlzás nélkül a legsikeresebbnek nevezhető. Az örökzöld slágereket felvonultató mű a Géza fejedelem halála utáni helyzetet mutatja be. A történet István és legnagyobb ellenfele, Koppány közötti csatározást dolgozza fel.

Budapesti Operettszínház: Abigél

Online, december 25., 19h

A musical új aspektusból közelít a csodálatos szívet melengető, sírós-nevetős történethez. A darab Gina, a tizenéves gimnazista lány egy drámai pillanatban történő visszaemlékezéséről szól, életének egy meghatározó korszakának újraélése. A fordulatos regény lehetőséget ad egy eddig nem látott színpadi adaptációra.

Dumaszínház: Történjen bármi - Kőhalmi Zoltán önálló estje

Online, december 25., 19h

Már az ősember is mesélt történeteket a tűz mellett ülve a barlangban. Az élmény azóta is az ösztöneinkben van, de ötezer évvel ezelőtt nem lett volna ennyire komfortos az élmény. Kőhalmi Zoltán önálló estjén a nézők székeken ülhetnek, van ajtó és nem mamutagyarral kell fizetni. Mi történt azóta a történetekkel? Mit keres a palotás az iskolai Pán Péter musicalben? Milyen messziről látszik az Üveghegy? Melyik a világ legfélelmetesebb filmje, és miért nem felejti el soha az, aki nem látta? Ebből az előadásból minden kiderül, történjen bármi.

Orlai Produkciós Iroda - Füge Produkció: Párterápia

Online, december 25., 19h

Évek óta nagy sikerrel játsszuk Daniel Glattauer előző művét, a Gyógyír északi szélre már több mint százszor tárta a nézők elé két ember megismerkedésének kalandos és humoros történetét. Most tovább lép a szerző, a Párterápia házaspárjának életéből már rég eltűnt az első évek izgalma. Ismerős a helyzet: valami végleg elveszett, és mielőtt végleges döntést hozna, egy utolsó kísérletképpen szakemberhez fordul a férfi és a nő... A Szentendrei Teátrum és az Orlai Produkciós Iroda közös produkciója.

Sztárkarácsony az Ön otthonában!

Online, december 25., 19h

A legismertebb művészek a legismertebb karácsonyi dalokat adják elő, és a Sztárkarácsony csak és kizárólag az interneten lesz látható december 25 én este 19 órakor, online előadásban csak a virtuális belépőjeggyel rendelkezők részére.

Budapest Bár - Karácsonyi koncert

Online, december 25., 19h

2020 a nem-ek éve: nemet kell mondanunk a személyes érintkezésekre, a koncertekre, a táncra, az utazásra és még annyi mindenre. A Budapest Bár zenekar azonban úgy gondolja, ha a pohár félig üres, akkor félig tele is van: legyen az idei év ugyanannyira az igen-ek esztendeje is.

Békéscsabai Jókai Színház: A Megfeszített (online premier)

Online, december 25., 19:45h

A Megfeszített című rockopera mai világunkba transzponált bibliai történetet mesél el. A Jónak és a Rossznak a küzdelmén keresztül arra keresi a választ, hogy korunkban milyen emberi szándékok, morális értékek állíthatók szembe az emberiség szellemi, erkölcsi romlását célzó folyamatokkal. A Megfeszített válasza az, hogy csak a Mester által képviselt szeretet hatalma és a megbocsátás hozhat fényt életünkbe, s űzheti el a Mammon uralmának sötétségét.