Pénteki programajánló

A szép tavaszi időben a legjobb a lurkóknak az állatkertben, punk és tum! Nem is mondok többet. A felnőttek meg nem várnak semmi másra, mint táncmulatságos rendezvényre! Punk és tum!

Húsvét az Állatkertben

Fővárosi Állat- és Növénykert, március 29-április 1.

Állatos élményprogramokkal, tojásvadászattal, kézműveskedéssel és számtalan látnivalóval várják a látogatókat nagypéntektől húsvét hétfőig!

Exodikon - Chaosophilia lemezbemutató

Dürer Kert, március 29., 19:00

Az Insane Hellride Entertainment és a Dürer Kert bemutatja: "Exodikon - Chaosophilia lemezbemutató". Az északi dallamvilágot megidéző, de magyar anyanyelvű Exodikon egy új létsíkot nyitott meg, ugyanis elérkeztek karrierjük második nagylemezéhez. A hazai black/death formáció a káosz oltárán hoz áldozatot a Chaosophilia-ra keresztelt nagylemezével. Extrém disszonancia, lüktető gyorsaság, idegig hatoló melódiák és gyászként zuhanó mély témák kerítik hatalmába a hallgatót. Ha erre készen állsz, az új korong sem fog csalódást okozni!

BARhole, március 29., 19:00

HC punk, crust és d-beat, meg trespánk! PUNK IN LOVE buli az undorground szerelmeseinek! Vehemencia - HC, Fideath - Crust és D-beat, Buzi Kisfiúk - a legjobb zenekar

Turbina Kulturális Központ, március 29., 19:00

2024 tavaszának egyetlen budapesti Fatal Error koncertje! Hosszú műsor, új dalok, és ha jók lesztek, Zsola még csokit is fog dobálni nektek! Early bird jegyek az év végéig (vagy a készlet erejéig) kaphatóak, biztosítsd be a helyed kedvezményesen! Vendégzenekar: Csikk

7. Dáma Lárma

Barba Negra (Blue Stage), március 29., 19:00

Ha március, akkor Dáma Lárma, a csajok pedig idén már kora tavasszal garantáltan megtöltik napsütéssel a Barba Negra Blue Stage-ét, és minden eddiginél forróbb hangulatot varázsolnak a színpadra. Ahogy az elmúlt években már megszokhattuk, most is egy tematikus estre gyűlik össze a hazai női zenészek színe-java: március 29.-én csupa nyári slágerrel, vagy a meleg évszakot valamilyen módon megidéző dalokkal találkozhatunk tolmácsolásukban.

Az Eszkimó-köd fagyos tekintete

Svábhegyi Csillagvizsgáló, március 29., 19:15

Ezen az estén a Hajófara csillagkép nyílthalmaz párosának színpompás világába tekinthetnek be. Vörös óriások és kék színű csillagok káprázatos birodalma, és egy planetáris köd otthona. Végül egy égi eszkimó arcát csodálhatják meg.

UNpubLEASHED – Sophie Hard & M3SY & Girl In The Mirror Koncert

Gödör, március 29., 19:30

Rap, techno, vers, AI vizuálok, dübörgő beatek és elfolyó sorok. Az UNpubLEASHED nem koncert, nem versfelolvasóest, hanem a műfaji megkötések kicsomózása. Sophie Hard (Kemény Zsófi) nem fél keverni a műfajokat, mint botmixerrel a palacsintatésztát, többkötetes szerzőként 2017-ben jelent meg első EP-je, a Piaci rés, utána debütáló albuma a Hard Day’s Hard. Szövegeiben az arcpirító őszinteség találkozik a szójátékok mesteri kimaxolásával.

Pink Turns Blue (DE)

A38 Hajó, március 29., 20:00

A Pink Turns Blue úttörő darkwave/postpunk együttes fellállása: Mic Jogwer (ének, gitár), Luca Sammuri (basszusgitár) és Paul Richter (dob). A gótikus rock első generációjának idején alakult 1985-ben. Ekkor Jogwerből és Thomas Elbernből valamint egy dobgépből álló duóként működött. Egy Hüsker Dü dal után nevezték el magukat. Hangzásukat kezdetben a The Chameleons, a Clan of Xymox és a The Cure ihlette. Debütáló albumuk, az „If Two Worlds Kiss” sötét aláfestést hozott újhullámos hangzásukba, lényegében a darkwave alműfajt előremozdítva, miközben a poszt-punk műfaji jegyei váltak a meghatározóvá hangzásukban.

Húsvéti Locsoló Bál!

BackStage Pub, március 29., 20:00

Meghirdetik a Húsvéti locsoló bált! Nem mindennapi vendég is lesz: Az utcazene császárai : CstDzs alt'N'Roll zenekar! Fergeteges partyval kedveskednek majd a nagyérdemű közönségnek!

Dualone feat. Labus Lili

Turbina Kulturális Központ, március 29., 20:00

2010-es évek közepén indult, alapvetően elektronikus zenei project. Széleskörű inspirációk ihlették, legyen az ambient, jazz, korai vagy kortárs elektronika. Szerzeményeik ezen irányzatok  összeolvadásából formálódtak koherens egésszé. Repertoárjuk sokszínű, filmzene hangulatú kompozícióktól, egészen a táncolható, törtütemű darabokig terjednek. Koncertjük ezen az estén estén Labus Lili improvizatív énekével és Szombathy András képi világával válik teljesebbé.

Harmónia Jazzműhely: Urbán Orsi Group feat. Révész Richárd – Sarah Vaughan-emlékest

Budapest Jazz Club, március 29., 20:00

Urbán Orsi Magyarország egyik legjobb jazz énekesnője. Természetes, délies kisugárzású jelenség. Sajátos, mély és erőteljes hangszínével varázslatos hangulatot teremt. Számos zenekarban is hallható. Különböző produkciókban vett, illetve vesz részt vendégművészként (pl. Budapest Jazz Orchestra, Pege Aladár, Benkó Dixieland Band). Előadó-művészetének jellemzője, hogy sokféle zenei stílusban megmutatkozik, a swingen át a big band zenén keresztül a latin örökzöldekig. Mint szólistát meghívták a legendás londoni 606 Clubba is, ahol brit zenészekkel énekelt hatalmas sikerrel.

BACK:TO by MadCity

Turbina Kulturális Központ, március 29., 22:00

VÉÉGREE!!! Nagyon régóta keresik azt a helyet, ami igazi otthona lehet a MadCity rendezvénysorozatnak. Úgy tűnik, hogy végre megtalálták, méghozzá a TURBINA KULTURÁLIS KÖZPONT kistermében. Emlékeztek a Corvintetős bulikra? Hangulatban visszatérnek a "régi szép időkbe" modernebb felfogással. FONTOS: Hogy újra lehessen rendszeres MadCity sorozat, egy tökéletes hely mellett RÁTOK is nagy szükség van! A visszatérés alkalmából egy igazán különleges programmal készültek nektek! Minden rendszeres MadCity fellepő választott maga mellé egy külsős B2B partnert.

ROBOT Rock • A belváros rock diszkója

Robot, március 29., 22:00

ROBOT ROCK • A BELVÁROS ROCK DISZKÓJA! Minden péntek és szombat éjszaka! Hetente 2 alkalommal vár a belváros rock diszkója, a ROBOT Rock,  a legnagyobb rock és metál himnuszokkal egészen reggelig!

KAS:ST (Afterlife)

Akvárium Klub, március 29., 23:00

KAS:ST egy dinamikus francia elektronikus művész. Műveivel lázad a techno szokásos korlátjai ellen, és egyedi módon közelítik meg a zenélést. Két legmeghatározóbb számú videója - a 'VTOPIA' és a 'Hell On Earth' - jelenleg egyaránt lenyűgöző 4,5 millió és közel 9 millió megtekintéssel büszkélkedhet. Tale of Us végig támogatta karrierjüket azzal, hogy kiadták a duó 'Hold Me To The Light' és 'A Magic World' című dalait a híres Afterlife kiadójukon.

Akvárium Klub, március 29., 23:00

Nincs megállás! Márciusban is pörgetik az új magyar számokat! Most is főleg új dolgokat tolnak. Persze azért nyilván lesz pár régebbi sláger ezen az estén is. Kb ilyenek várhatók: Elefánt, Carson Coma, Analog Balaton, Galaxisok, Krúbi, Csaknekedkislány, Ricsárdgír, Beton.Hofi, Lil Frakk, Azahriah,  Dzsúdló, Hundred Sins, aurevoir., Platon Karataev, stb.