Politically Incorrect

A sztori nem túl eredeti, ezért csak röviden ismertetném: Cartman, Kenny, Kyle és Stan a négy South Park-ba-valósi jóbarát felbérel egy homeless-t, hogy vigye be őket a korhatáros filmre, amiben a két kanadai sztár, Terence (T) és Philip (P) a főszereplo. Ez egy amolyan mozi-a-moziban motívum, ugyanis T és P filmje szintén ordenáré, de csak tizenháromszor annyira, mint maga a South Park.
Mikor a kiscsákók kijönnek a moziból, olyan ocsmányul kezdenek beszélni, mint a filmben T és P, illetve kipróbálják az Északi Fény című viccet: Kenny meggyújtja a fingját, amitől aztán ő maga is lángra lobban, elég és meghal. Erre aztán begerjednek a mamáik, (de főleg Kyle-é, Mrs. Broflovsky) és megalakítják az Anyák Kanada Ellen nevű civilszervezetet, hogy háborút indítsanak a minden földi rossz otthonául szolgáló északi szomszéd ellen.
Mrs. Broflovsky-ból csakhamar védelmi miniszter lesz és mielőtt megindítaná az offenzívát Kanada ellen, még elfogja a Conan O'Brian Show-jában fellépo T-t és P-t. Ezalatt Kenny előbb a Mennybe, majd a Pokolba jut, ahol már várja a Sátán és buzibarátja, Saddam Hussein. Úgy tervezik, hogy ha az amerikaiak kivégzik a két kanadai sztárt, feljönnek a mélyből és uralmuk alá hajtják a Világot. Erről tudomást szerez a pont arra sertepertélő Kenny, szellem formájában meglátogatja Stan barátját és értesíti a veszélyről.
Stan életben maradt három cimborájával végiggondolja, mit tenne ilyenkor közös példaképük, Brian Boitano műkorcsolyázó, és titkos mozgalom szervezésébe kezdenek P és T megmentésére, amihez váratlanul csatlakozik Wendy (a lány, akibe Stan szerelmes) és köcsög barátja is. A La Resistance mozgalom akciója, sok további megpróbáltatás árán ugyan, de sikerül: P, T és a Világ megmenekül, és még Stan-ék is megtalálják a Csiklót, amit egész film alatt úgy kerestek.
A South Park saját műfaján belül tökéletes alkotás, amit csak azért nem jutalmazunk tízből tíz csillaggal, hogy ne örüljenek annyira a kis seggfejek. A forgatókönyv különben zseniális, az ötletek pedig, amelyeket a teljesen beteg alkotók összehordtak ebbe az egy órányi állatságba, igazán fergetegesek, és még annyi nyugtot sem hagynak, ameddig a szomszéd lány dekoltázsába belehányhatnánk.