Programok január elsején

Ha a szilveszteri móka után nem merültek le az eszközeid, azonnal folytathatod is, este érkeznek a szokásos, újévet köszöntő programok.

Rutkai Bori Banda: Karácsonyi Koncert - rögzített előadás // TRIP WebSzínház

Online, január 1., egész nap

A Ruttkai Bori Banda megidézi a mesebeli karácsonyt a Hópehelykeringővel, megtáncoltatják az egész családot a Csizmacsacsacsával, elrepülünk Hópapa szánkójával a Karácsonyvárhoz, aminek minden ablaka mögött egy újabb csoda és egy újabb mesedal rejtőzik.

Kiscsillag - Streamkoncert: visszanézős

Online, január 1., egész nap

A Kiscsillag most egy interaktív streamkoncerttel kárpótol titeket az elmaradt 15 éves buli, a lemezbemutató, a Fishing és számos más koncertért. A buli interaktív lesz, lehet számot kérni és videókamerán keresztül be is kapcsolódhattok a koncertbe, ami után diszkó is lesz. Otthoni dresscode: NDK-s műfenyő, szandál, zokni.

Csányi Sándor: Hogyan értsük félre a nőket?

Online, január 1., egész nap

Csányi Sándor egyszemélyes vígjátéka; nyolc különböző karakter, nyolcvan percben. Mi a teendő abban az esetben, ha az ember a szülőszoba ajtajában döbben rá arra, hogy nemcsak a gyerekekkel nem tud bánni, a nőkkel sem? Miért a mi hibánk, ha ők rosszat álmodnak? Miért baj, ha őszintén válaszolunk arra kérdésre, hogy fogytam-e?

Újévi hangverseny – Beethoven: IX. szimfónia

Online, január 1., 15h

2014. január 1. óta az újévi hangversenyek szerves része Beethoven IX. szimfóniája, amely változatos karmesteri interpretációkban hangzik el évről évre. A közvetítésben látható előadásban szólót énekel Szabóki Tünde, Mester Viktória, Fekete Attila és Bretz Gábor, közreműködik a Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara és a Magyar Állami Operaház Énekkara (karigazgató: Szabó Sipos Máté), vezényel Pinchas Steinberg.

Budapesti Operettszínház: Újévköszöntő Gála

Online, január 1., 15h

Stílusosan köszönti az Újévet a Budapesti Operettszínház! Virtuálisan koccintanak a közönséggel annak reményében, hogy a 2021-es év mindenkinek sokkal könnyebb lesz!

Újévi koncert

Online, január 1., 16h

Az Ókécskei Zenés Esték sorozat újévi koncertje tiszakécskei Református templomból.

Újévi Nyitány

Online, január 1., 18h


A Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának újév köszöntő hangversenyét 18 órától élőben közvetítik a Zeneakadémia Nagyterméből. Vezényel Kovács János, közreműködik Seidl Dénes (trombita), Fekete Borbála (népi ének), Devich Gergely (cselló) és Pusker Júlia (hegedű). A koncertet Bartók rádióban lehet hallgatni, majd 19:30-tól az M5 csatornán.

Hoffer-Darvas-Szakál-Petz ÚJÉV DE JÓ!

Online, január 1., 18h

Ez az év nagyon jól kezdődik azoknak akik az iFoldalára állnak. Zene és vidámság. Mint azt tavaly megszokhattuk Live Stream-ként egyelőre.

Mága Zoltán XIII. Budapesti Újévi Koncert 2021.

Online, január 1., 19h

Mága Zoltán és sztárvendégei, világszerte élő közvetítésű szilveszteri interaktív koncertet ad elő a budapesti Papp László Arénából. A több kamerás eseményen Mága Zoltán és vendégsztárjai vesznek részt egy varázslatos előadáson, amely bemutatja az ünnepi szezont és az új évet.

Budapest Klezmer Band - Mazel Tov online „szobakoncert”

Online, január 1., 19h

2020-ban ünnepli a Budapest Klezmer Band a 30. születésnapját. A koronavírus járvány miatt az ünnepi koncertek sorban elmaradtak, de a zenekar úgy érzi, nem kezdődhet az újév, klezmer koncert nélkül. A neves zenészek úgy döntöttek, január elsején online hallgatható és nézhető koncerten muzsikálnak. Így most a rajongók a világ minden tájáról élőben élvezhetik a klezmer muzsikát.

Budapest Bár - Szilveszteri koncert

Online, január 1., 19h

A Budapest Bár bármelyik online koncertje csodás közös családi program, így kitűnő ajándékötlet külföldön, vidéken élő rokonoknak, barátoknak. Jegyek külföldről is vásárolhatók.

Müpa Home LIVE – Haydn: A teremtés

Online, január 1., 19:30h

Ismét itt egy új évkezdet, s ismét találkozhatunk a nagy bécsi klasszikus mester genezistörténet-megzenésítésével - életünk vonzó, biztos pontja ez, melyhez jó visszatérni. A hat nap teremtőmunkájának folyamatát követve elhatározhatjuk, hogy az előttünk álló újabb esztendőt alkotó szellemben éljük majd. A koncepcióban most is állandóság és változás dialektikája érvényesül: örök a mű, de minden egyes találkozáskor más vonásaira figyelhetünk fel.

Örkény István Színház: Anyám tyúkja

Online, január 1., 20h

Mit csinál Edward király, angol király? Mihez ne fogjon senki könnyelműen? Mi történik őszi éjjel a galagonyával? A válaszokat egyformán tudjuk. Ha valamiben, ebben egyek vagyunk. De jó! Egy versantológia van a fejünkben, kinél szűkebb, kinél bővebb, de a magja közös. Rágcsálja az idő, strófák, sorok, jelzők kihullnak, néha a szerző neve is.

Radnóti Színház: Castel Felice

Online, január 1., 20h

Egy nagy sikerű Radnóti előadás 2005-ből a szerelemről, hűségről, az új élet reményéről, ügynökökről, a hazaszeretetről, a megbocsátásról és a feledésről...

Finucci Bros Quartet

Online, január 1., 20h

A Finucci Bros Quartet 2009-ben jött létre Balogh Roland vezetésével. A zenekar négy kiemelkedő muzsikusból áll, akik számos versenyen bizonyították tehetségüket.