Programok jó időre és rossz időre

Ijesztgetnek minket a meteorológusok egy hidegfronttal, de mi túljárunk az eszükön, és készülünk kinti és benti programokkal is.

26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál – Millenáris, április 25-28.


Az immáron 26. alkalommal megrendezésre kerülő Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál a nemzetközi könyves világ jegyzett eseménye, a térség meghatározó szakmai és kulturális fóruma. A Fesztivál a Millenárison, igényes környezetben, könnyen megközelíthető, központi helyen, még korszerűbb és szebb kiállítóterekkel várja a látogatóit.
A Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál hagyományosan vendégül látja a világ legrangosabb íróit, költőit, akik közül a díszvendég - idén a norvég Karl Ove Knausgaard - veheti át Budapest főpolgármesterétől a Budapest Nagydíjat.

5. Magyar Filmhét – Corvin, április 22-27.


A 5. Magyar Filmhéten, a nagyközönség és a filmszakma képviselői megtekinthetik a 4. Magyar Filmdíjakért folyó versenyben résztvevő alkotásokat. A Magyar Filmakadémia Egyesület, a Magyar Nemzeti Filmalap és az NMHH Médiatanácsa támogatásával idén 2019. április 22-27. között rendezi meg az 5. Magyar Filmhetet a Corvin moziban. Rekord számú nevezés érkezett: hét kategóriában összesen 200 filmet regisztráltak a filmelőállítók és filmalkotók az idei Filmhétre.

2.Szerpentin Táncfilm Fesztivál – Budapest, több helyszínen, április 25-28.


2019-ben második alkalommal jelentkezik a Szerpentin Táncfilm Fesztivál, Magyarország egyetlen mozgás- és tánc-alapú filmekre fókuszáló nemzetközi platformja.
A Szerpentin Táncfilm Fesztivál idei négynapos programjában magyar és nemzetközi rövidfilmek, országspecifikus válogatások, egy francia-magyar koprodukció, valamint archív felvételek kerülnek bemutatásra. A fesztivál idei felhívására 38 országból érkeztek nevezések, melyekből két blokkban láthatunk egy-egy válogatást. A programba 13 magyar film került, melyek a kortárs táncon túl, a divat, a zene és a dizájn felől is közelítenek a műfajhoz. A bemutatott filmek közül nemzetközi szakmai zsűri választ egy-egy alkotást, a pénzdíjjal járó, Legjobb Külföldi Film és Legjobb Magyar Film díjakra. Rangos európai táncfilm fesztiválokkal együttműködésben országspecifikus vetítésekkel is készülnek a szervezők. Meghívott kurátorok mutatják be Finnország, Franciaország, Hollandia és Románia közelmúltban készült rövidfilmjeit.

Jövő Utcája 2019 – Tudományfesztivál – Corvin sétány, április 26-27.


A JÖVŐ UTCÁJA - egy ingyenes tudományos utcai kiállítás a Kossuth Klub / Tudományfesztivál és az EPAM szervezésében, ahol a tudomány, technológia és fenntarthatóság találkozik. Ismerd meg és próbáld ki az önvezető autók, az okos otthon, a robotok világát!
Az EPAM digitális játszóterén az is kiderül, hogy milyen készségekre van szükség ahhoz, hogy a következő évtizedekben otthonosan mozogjunk ebben a világban; mai felnőttek és a gyerekeink, akik a jövő technológiáját fogják feltalálni.

Floralia – tavaszünnep Gorsiumban - Gorsium-Herculia Régészeti Park és Szabadtéri Múzeum, április 27-28.


Az ókori római település, Gorsium maradványait őrző régészeti park minden évben különleges időutazásra hívja a vendégeket: a tavaszköszöntő ünnep, a Floralia minden korosztálynak kínál látnivalót. A legnagyobb látványosság a császár bevonulása a díszes ruhákba öltözött kísérettel. A rómaiak mellett kelta és germán harcosok táboroznak, aki akarja, magára öltheti pajzsukat, kipróbálhatja harci eszközeiket. Megelevenedik a gladiátorok világa, sőt, még rabszolgát is vásárolhatunk az árverésen. A Floralián bepillanthatunk az ókori hétköznapokba, színházi és zenei élmény, sokféle érdekes kézműves foglalkozás és vásár is várja a vendéget a gyönyörű környezetben.

Yoga Fest 2019 - Tradicionális Jógaiskolák Fesztiválja – Akvárium, április 27.


A fesztiválon résztvevő iskolák mindegyike a jóga eredeti elvei alapján, egy távoli múltba nyúló, megszakítatlan tanítványi láncolat részeként adja tovább az ősi tudást az érdeklődőknek. Ez a gyakorlat biztosítja a jóga tudományának tisztaságát, változatlan módon történő tovább örökítését. Az egyes jógaiskolák képviselői ezen a napon ELŐADÁSOKAT és GYAKORLATI FOGLALKOZÁSOKAT tartanak párhuzamosan 4 teremben, így a színes program garantált! A napot egy lélekemelő, közös MANTRA KONCERT zárja idén is!

Tavaszkert Dísznövény 2019 Szakkiállítás és Vásár - Budapesti Corvinus Egyetem Budai Arborétuma, április 26-28.


Kedves városi kertészek, virág, növény, gasztronómia és természetes dizájn rajongók!
2019-ban újra! tavaszkert Dísznövény 2019. Szakkiállítás és Vásár a Budai Arborétumban, a Villányi úton! Virágok, növények kertészeti kellékek és szolgáltatások, gasztronómiai finomságok, természetközeli design alkotások mellett kiállítások, előadások és különféle növényes, zöld programok.