Programok május 1-jére

Na, végre itt az igazi majális! Igazából csak a két napja tartó családi őrület folytatódik mindenhol, melyekhez pár új helyszín kapcsolódik. Mivel a nap nagy részét elvisizk a majálisi csatangolások, a megszokott mozira éas koncertekre már kevesebb figyelem marad. És vigyázat, holnap munkavégzés!

Budapest 150 Majális

Városháza Park, április 29-május 1. 

Látogass el a háromnapos városi majálisra zenéért, gasztronómiai élményekért, gyerekprogramokért és színházi pillanatokért a Városháza Parkba. A háromnapos fesztivál április 29-től ingyenes és formabontó programokkal vár. Csatlakozz Budapest 150. szülinapja alkalmából egy rendhagyó majálisra!

Városligeti Majális

Városliget, április 29-május 1. 

Az év első, tavaszi szabadtéri rendezvénye, kétségtelenül a majális. Minden család szívesen tölti idejét a napsütésben, főleg ha igazán jó programok várhatóak kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A hamisíthatatlan majális hangulatát, hol máshol találhatnánk meg, mint a Városligetben. Virsli, sör, kolbász, lufi, vursli és változatos színpadi műsor garantálja a felhőtlen kikapcsolódást. Várják az érdeklődőket április 29 és május 1-e között.

Tavaszi Széll - Modern majális

Széll Kálmán tér, április 30-május 1.

Újra Tavaszi Széll a tér napos oldalán! Virágba borulva a Nemdebár, a 101 Bistro, a Pingrumba és az Easy karöltve vonul fel a munka ünnepén és vár minden kedves érdeklődőt, éhes szájút, vájt fülűt, száraz torkút, tipegőt és négylábút.

Hétvégi programok a We Love Budapest ajánlásával

Itt egy újabb programajánló, ott pedig egy újabb hosszú hétvége, aminek nem tudunk mást, csak örülni. Április 28. és május 1. között pedig végre előtérbe kerülnek a lazulós, könnyed tavaszias és kinti programok! A gyűjtésünkben találtok nem egy lehetőséget a majálisra, de tulipános élménysétával, mozival és terasznyitókon üldögélve is köszönthetitek a szép idő eljövetelét.

STEREO10 Fesztivál

A STEREO AKT független színházi társulat idén lesz tízéves. A jubileum alkalmából műfajokon átívelő fesztivált szervez május 1. és 17. között. Városi séta, workshop, performansz, koncertek is szerepelnek a programok között, ahogy a társulat új és legsikeresebb előadásai is.

Az eseménysorozat az együttélés és egy prosperáló közösséghez tartozás lehetőségét helyezi fókuszba. A fesztivál több mint 25 programja közösségi vagy helyi ügyek által inspirált munkák. Többek közt olyan jelenségekre reflektálnak kortárs művészeti eszközökkel, mint a háború és a menekültválság, a roma esélyegyenlőség, női jogok, lakhatási válság és fenntarthatóság, de mindenekelőtt a vibráló és sokszínű VIII. kerület.

Vígmajális 2023

A 127 éves Vígszínház is ünnepel május elsején: 13 órától kezdődően változatos kulturális programokon vehetünk részt. Lesznek könyvbemutatók, ugyanis két színháztörténeti kiadvány készült el idén, de a színészek részleteket is előadnak olyan népszerű előadásokból, mint A Pál utcai fiúk, a 80 nap alatt a Föld körül, A diktátor vagy A nagy Gatsby. A kicsiket gyerekprogramok várják, 19 órától pedig a színházat és a fővárost ünneplő Víg – Budapest koncertet hallgathatjuk meg.  

Dürer Kertnyitás: Korai Öröm, Infragandhi

Május elsejétől ismét teljes gőzzel indul meg a Dürer Kert: izzítják a bográcsokat, leporolják a nyugágyakat, behűtik az italokat. Nekünk csak a tánccipőt kell fényesíteni, ugyanis a Tribal Market mellett koncertekkel is készülnek a szervezők. Érkezik a Korai Öröm, végül pedig Infragandhi szettjével vezethetjük le az éjszakát.

Majális a Skanzenben

Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen), május 1., 10:00

Május 1-én a Skanzen Erdély épületegyüttesében régi majálisok városi és falusi hangulatát idézi meg a múzeum. Vurstli, mutatványosok mellett itt lesz Paprika Jancsi, állítanak májusfát, és különleges könyvbemutatóra is készül a múzeum közönségtalálkozóval és nyomozással.

Menekülés