Programok szombatra

Kezdődjön a hétvége! Az alábbi programokból válogassatok kedvetekre! Jó szórakozást!

MineShow Fesztivál

Magyar Vasúttörténeti Park, augusztus 14., 10-19h

A hatalmas sikernek örvendő MineShow visszatér! A számtalan tematikus program, kiállító, és előadás mellett nagy népszerűségnek örvendenek a Minecraft Youtuberek is, akikkel a különböző színpadi programokon találkozhatsz. Rád vár a nyár legjobb családi hétvégéje, ahol lesz Minecraft VR, autószimulátor, Fortnite és még sok más színes program. 

Brumi és a téli álom

Interaktív Meseszínpad Margitsziget, augusztus 14., 10.30h

A történet helyszíne egy medvebarlang. A kisbocsok nem akarnak téli álmot aludni, mert várják a Mikulást. Dorka néni, a szigorú medveszitter megígéri nekik, hogy ha gyorsan elalszanak, akkor talán kialusszák magukat addigra, míg a Mikulás megérkezik és találkozhatnak vele. Egy kedves kismedvés mese azonban kikerekedik Brumiról és Barniról, és a szemünk láttára kel éltre a barlang rejtekéből. 

Fafúvósok operaénekessel

Magyar Nemzeti Múzeum, augusztus 14., 11h, 11.30h

Erkel Ferenc, Liszt Ferenc művei, népdalfeldolgozások. Fafúvós-operaénekes koncert idézi meg a romantika korabeli zenét a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsőjén.

Szaxofonkvartett 

Szépművészeti Múzeum, augusztus 14., 11h, 11.30h

Műsoron: Rossini, Csajkovszkij, Johann Strauss művek.

Dinasztiák

Fővárosi Nagycirkusz, augusztus 14., 11h, 15h

A Dinasztiák a világhírű magyar artistaművészet előtt tiszteleg. A június 4. és augusztus 22. között megtekinthető műsorban háromhetente különböző fellépőket és számokat láthat a közönség, összesen pedig több mint 100 kiváló hazai artista lép majd a porondra. 

Tárlatvezetés

Szépművészeti Múzeum, augusztus 14., 11h, 16h

A Grafikai Gyűjtemény százötven éves jubileumára készített reprezentatív album és a hozzá kapcsolódó tárlat a Szépművészeti Múzeum – Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményeiben őrzött legszebb rajzokat és grafikákat mutatja be.

Női vonósnégyes klarinétművésszel

Zenélő kút, augusztus 14., 16.30h, 17h, 17.30h

Műsoron: Vivaldi, Rossini, Mussorgsky, de Falla, Bartók művek.

Huszárruhás rézfúvósok

Várkert Bazár (Gloriett), augusztus 14., 17h, 17.30h

Műsoron: Händel, Carpantier, Purcell művek.

Bagossy Brothers Company

Budapest Park, augusztus 14., 18h

A 2013-ban alakult gyergyószentmiklósi indie/alternatív/folk hangzásvilágú Bagossy Brothers Company hihetetlen sebességgel nőtt az ország egyik legnépszerűbb koncertzenekarává. Olyan rádiós slágerekkel a hátuk mögött, mint a Van egy ház, a Valahol itt vagy az Olyan Ő garantált a hangulat minden bulijukon. A még mindig szemtelenül fiatal csapat harmadik alkalommal ad önálló koncertet a Park színpadán.

Karthago

Barba Negra, augusztus 14., 18h

Egy igazán különleges este, extra hosszú műsorral, hiszen a Karthago csapata akusztikus és hangos blokkal is készül. Kapunyitás: 18:00.

Sissi, a magyar királyné

Városmajori  Szabadtéri Színpad, augusztus 14., 19h

A Monarchia Operett előadása. Gyönyörű dallamok, szellemes versek és remekül ábrázolt szereplők, Huszka Jenő humorral és szerelemmel átitatott darabja várja az operettrajongókat a Városmajori Szabadtéri Színpadon.

Belmondo, Polytrip dupla lemezbemutató

Arena Garden, augusztus 14., 19.30h

Program: 19:30 kapunyitás, 20:00 Polytrip lemezbemutató, 21:00 Belmondo lemezbemutató.

Világ-ító Csillagaink - szupergála

Budai Szabadtéri Színház Csillebérc, augusztus 14., 19.30h

Romantikus csillaglesés a zenei élet fénylő csillagainak slágereivel. Fellép Szulák Andrea, Polyák Rita, Jenei Gábor, Mészáros Árpád Zsolt és mások...

Karaván Família a Fonó Teraszon

Fonó Budai Zeneház, augusztus 14., 19.30h

A szülők és gyermekeik által létrehozott egyedülálló családi zenekar, a Karaván Família az elmúlt 15 évben saját világot teremtett a cigány vokális hagyományok nyomán. Repertoárjukkal bizonyították, hogy a cigány zene intelligens és szellemes, bölcs és befogadó. A sokszínűség mellett azonban a Karaván Família képes megőrizni saját stílusát, amely egyszerre fiatalos és hagyománytisztelő, szórakoztató és szerethető.

Keep Floyding

Aquincumi Múzeum, augusztus 14., 20h

Augusztus 14-én szombaton 20.00 órától ismét szabadtéri koncertet ad a Régészeti Parkban a Keep Floyding együttes! Az 1999-ben alakult zenekar fő céljának tűzte ki a Pink Floyd zenéjének tolmácsolását és a progresszív rock legszebb hagyományainak ápolását. Kapunyitás 19.00-től. 

Modern Art Orchestra

Várkert Bazár (Öntőház Udvar), augusztus 14., 20h

Ingyenes Modern Art Orchestra koncert a Várkert Bazár Öntőház Udvarán!

Blahalouisiana

Kobuci Kert, augusztus 14., 20h

A Blahalouisiana 2012 nyarán alakult. A zenekar első single-je, a 'The Wanderer' három héten keresztül őrizte helyét az MR2 top 30-as listájának dobogóján, de a csapat életében az áttörést „Ahol összeér” című számuk – és az ahhoz készült merész klip – hozta meg 2015 tavaszán, mely klip ma milliós megtekintésnél jár. Az elmúlt 5 évben meghódították az összes kis- és nagy hazai klubot, többek között a Kobuci Kert, az A38 Hajó és az Akvárium Klub visszatérő fellépői. 

Oláh Kálmán szóló zongoraest

Budapest Jazz Club, augusztus 14., 20.30h

A Liszt-díjas Oláh Kálmán zongoristaként és zeneszerzőként is a műfajokon átívelő sokszínűségben hisz, a szokványos dallam-kíséret páros helyett a szimfonikus hangzásban, az egyenrangú szólamokban. Rögtönző előadóként és zeneszerzőként is régóta izgatja a klasszikus zene és a jazz összefonódása.