Programok szombatra

Megnyílt a farsangszezon, és egyaránt vár fiatalt és korban oppozit hozzátartozót ezen a hétvégén. A délelőtt a kölyökszerűeket szórakoztatja, délután a többiek mennek valahová. Egyéb program, mozi, és sokféle zen, ezek lesznek.

Farsang az Állatkertben

Fővárosi Állat- és Növénykert, február 4-5.

Látványetetések, Fóka-móka, arcfestés, táncház a Csürrentő Együttessel és a Bóbita Band Állatok farsangja inferaktív foglalkozás, valamint kézműves programok és még sok izgalmas esemény várja a gyerekeket az Állatkertben. 

OPEN ART FESTIVAL | Vad Art | Muzsik & Volkova | Open Mic Bp All-Stars

Gödör, február 4-5.

Művészet & buli & programok egy este! Február 4-én hosszú kihagyás után újra elfoglalják a Gödröt, hogy ismét Veletek együtt veszhessenek el a művészetek színes világában! Egyetlen jegy áráért tekinthettek meg kiállításokat, performanszokat, valamint vehettek részt különböző workshopokon, bulizhattok, és alkothattok egy fantasztikus közösségben. A megszokott sokszínű kavalkádot ezúttal egy csipetnyi karneváli hangulattal fűszerezik meg.

Marczi Farsang

Marczibányi Téri Művelődési Központ, február 4., 10:00

Farsangoljatok Marczival, érkezzetek jelmezben! 10 órától az érkezőket Manó, Róka és Nyúl pajtás fogadja, 10.30-tól meseelőadás vár mindenkit. 11.30 Jelmezes felvonulás, interaktív játék a színpadon a közönséggel, a gyerekekkel. 11.30-tól Kézműves kavalkád és arcfestés, lufihajtógatás bohóccal
Farsangi kézműveskedés: álarckészítés, szalagos manósüveg és pálcás virág készítése, gyöngyfűzés, vízfestés, szövőkereten szövés.

A művészet templomai - Bernini

Várkert Bazár, február 4., 18:00

A művészet templomai sorozat február 3-tól látható új alkotása a mesteri szobrászművész, Gian Lorenzo Bernini munkásságát mutatja be átfogó módon, a Rómában megrendezett nagyszabású 2018-as életmű-kiállításán készített exkluzív felvételekkel, amelyek feltárják a mesterművek finom részleteit is.

New Fossils

BMC - Opus Jazz Club, február 4., 20:00

A 2020-ban alakult zenekar tagjai a magyar és nemzetközi jazz- és könnyűzenei élet aktív muzsikusai, akik Budapesten találtak egymásra. A zenészek nevével a jazz, az alternatív és indie zenei szcéna olyan meghatározó zenekaraiban találkozhatunk, mint a Mörk, a Dresch Quartet, a Mordái vagy a Laiho, ezt a modern, mai világunkra reflektáló hangvételt és zenei megközelítésmódot pedig jelen formációba is magukkal hozzák.

Dresch Vonós Quartet

Fonó Budai Zeneház, február 4., 20:00

Dresch Mihály a magyar jazz egyik legegyénibb zenei világot képviselő, meghatározó, irányadó szereplője. Ahogy Garbarek az észak-európai vagy Coltrane az afro zenei tradíciókat, úgy Dresch az erdélyi autentikus folk jellemző elemeit emelte be a jazzbe. Zenéje nem művi, megéli a népi kultúrát, tudatosan képviseli az ebben rejlő örökséget. A muzsikájába épített folk tartása adja azt a fundamentumot, amely biztos alapot nyújt a jazz szárnyalásához, improvizálásához.

Freakin' Disco + Zentai Márk és Boros Levente - KAMARAELEKTRONIKA

Dürer Kert, február 4., 20:00

A “KAMARAELEKTRONIKA” egy olyan, a természetben ritkán előforduló organizmus, mely a Freakin' Disco tagjainak a zenekartól független mellékprojektjeként nőtt ki a beton alól. Valójában egy improvizatív szimbiózison alapuló létforma, aminek négy önálló alkotóeleme változó időközönként egy térben alkot csoportot. Ez az összekapcsolódás azzal a kifejezett céllal történik, hogy táplálékukat közös erővel rezgésekké és hullámokká alakítsák, majd ezek hangszereken keresztül való kibocsátásával a természet egyik csodáját hozzák létre, amit zenének hívnak.

Révész Richárd Latin Quartet

Budapest Jazz Klub, február 4., 20:00

A dallamos, friss latin jazz-zenét játszó Révész Richárd Latin Jazz Quartet a hazai jazzélet ismert művészeinek formációja. Repertoárjuk saját szerzeményekre és az Afro-Cuban zene egy-egy darabjának feldolgozására épül, amelyet a zongorista és egyben a zenekar névadója, Révész Richárd jegyez. A zenekar a korábbi hármas felállásból a még autentikusabb hangzás kedvéért idén kvartetté bővült.

DOORS Emlékzenekar · "The Doors" album 1967!

Muzikum Klub & Bisztró, február 4., 20:00

Az albumsorozat 1. része: The Doors (1967). A 2023-as évre egy igazán különleges koncertsorozattal készül a 30 éves Doors Emlékzenekar! Egyik bulit sem érdemes kihagyni egyetlen Doors zenekedvelőnek sem, hiszen az éves műsor koncepciója az lesz, hogy koncertenként egy–egy The DOORS albumot idéznek fel.

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.

Avatar pres. ATMOS (Iboga Records) SWE

A38 Hajó, február 4., 23:30

Szinte napra pontosan 15 évvel ezelőtt lépett fel a hajón először Thomas, és azóta is rendszeresen tesz eleget az Avatar meghívásának. A bulijai mindig különlegesek: egy Atmos parti maga a nagybetűs vibrálás. Még mindig a szcéna meghatározó alakja, akinek impulzív személyisége és viselkedése tuti átragad mindenkire, aki a zenéjét meghallja. Nem mellesleg az Avatar követői közül a legtöbb régi arcot is Atmos mozgatja meg, szóval minden adott egy februári megőrüléshez.