Programok vasárnapra

A délelöttöt odaadjuk a gyerekeknek, ásványozzanak, boszorkányozzanak. A felnőttek zenével üthetik el a délutánt, de este még mozizhatnak kicsit a lurkókkal is!

Ásványbörze és bonsai kiállítás

Óbudai Kulturális Központ, november 6., 9:00

Újból kitárja kapuit az Ásványbörze és bonsai kiállítás, hogy a pazar ásványok és a meseszerű miniatűr fák és bokrok szerelmesei naphosszat gyönyörködhessenek a hazai és külföldi kiállítók kínálatában. Aki előrelátó, az már most beszerezheti a karácsonyi ajándékot szeretteinek.

Rutkai Bori Banda - Boszi Buli

Budapest Jazz Club, november 6., 11:00

A Rutkai Bori Banda őszi beöltözős gyerekbulijába, ami a Halloween budapesti változata, nemcsak boszorkányokat, hanem manókat, mágusokat, denevéreket, mindenféle maskarásokat, valamint földönkívülieket is nagyon várnak. A zenekar gondoskodik az elvarázsolt hangulatról és a bizsergető talpalávalókról.

Különleges budapesti premierre készül hazánk egyik legismertebb jazz-trombitása és a Dél-Alföld legjelentősebb zenei együttese: Barabás Lőrinc Játék című művét mutatják be elsőként a Várkert Bazárban. A darab több zenei stílust ötvöz, felsejlik benne a klasszikus versenyművek, a huszadik századi repetitív zene, a népzene, a romantikus korokat idéző filmzenék és a hetvenes évek szintetizátorainak világa, mindez szóló trombitára és szimfonikus zenekarra hangszerelve. A közönség végigkövetheti a szólóhangszer útját, ahogyan bejárja az egymásból születő és egymáshoz folyondárszerűen kapcsolódó hangulatokat.

Republic: Boros 60

Budapest Kongresszusi Központ, november 6., 19:00

A nagysikerű Republic zenekar frontemberének és basszusgitárosának, Boros Csabának 60. Születésnapja, meglepetés vendégekkel, és a Road 67 Symphonic Orchestra közreműködésével.

E történetek szereplőiből kerülnek ki a Nádas-Berci család tagjai, közeli ismerősei, illetve a háttértörténet szereplői is. A család kollektív tudatát Karolinán keresztül ismerjük meg, aki egy fotóalbumot lapozgatva mesél a rokonokról, valahogy így: „Karolina vagyok, tíz éves. Sokan gondolhatják majd önök közül, hogy mindaz, amit elmondok csak a képzelet szüleménye. De én mindenkit biztosítok róla, hogy nem az. Ez a film a legendásan nagy és összetartó Nádas-Berci családunkról szól.

A Budapest Jazz Orchestra művészeiből álló együttes a színpadi jazz legnépszerűbb időszakának, az ‚50-es ‚60-as évek jazz zenéjének hangzásából indul ki, de a mai zenei megoldások sem állnak tőlük messze. Hazánk első professzionális, folyamatosan működő big bandjének művészei klasszikus jazz-kvintett felállásban koncerteznek, ápolva a műfaj egyik legmeghatározóbb formációjának hagyományait.