Programötletek Húsvétra

Rengeteg izgalmas húsvéti program vár benneteket országszerte. Összegyűjtöttünk 8 olyan családi rendezvényt, ahova érdemes ellátogatni a hosszú hétvégén.

Hollókői Húsvéti Fesztivál

Hollókő, Ófalu, Vár - április 15-17.

Hollókőn ezeken a napokon megtalálható mindaz, ami a magyar ünnepet jellemzi: hímes tojás, magyar sonka, locsolóversek, sokszoknyás, vízsugár elől visítva menekülő lányok és színes forgatag. A vendégek kóstolót kaphatnak a környék legjobb palóc gasztronómiájából, kiváló borokból és pálinkákból, a kicsiket gyermekprogramok, a nagyokat nép- és világzenei koncertek várják. 10 éves kor alatt ingyenes!

Húsvét a Várkert Bazárban

Budapest, Várkert Bazár - április 15-17.

Hímestojás kiállítás és kézművesek bemutatóján keresztül ismerhetjük meg a hagyományos díszítéseket: tojásírás, tojáspatkolás tojásdíszítés bemutatót láthatnak az érdeklődők. A gyerekeket ügyességi játékpark, állatsimogató, közös tojásfestés, kézműves foglalkozás, mesterségbemutatók és játszóház várja. Szombaton az Eszter-lánc mesezenekar, vasárnap a Veronaki zenekar koncertje szórakoztatja majd a gyerekeket. Minden program ingyenes!

Húsvét a Skanzenben

Szentendre, Skanzen-ház - április 16-17.

Mindaz, ami a keresztény kultúrkör húsvéti hagyományaihoz kötődik, megjelenik a Skanzen Húsvét kétnapos rendezvényén április 16-17-én. Tojásfestés, locsolkodás, zöldág-járás eleveníti meg a húsvéti népszokásokat. A gyerekeket bábszínház, mesemondó, gólyalábasok szórakoztatják majd. Énekel Szalóki Ági és Bognár Szilvia, itt lesz a Makám Együttes és a világzenét játszó Napra is. A tojáspatkolás mellett szagosvíz-szimatolás, játék- és ékszerkészítés, locsolóvers faragás, húsvéti felfedezőtúra, tojás-labirintus, tikmony nyomozás vár kicsiket és nagyokat. 6 éves korig a belépés ingyenes!

Matyó Húsvét Mezőkövesden

Mezőkövesd, több helyszínen – április 16-17.

Húsvét vasárnap és hétfőn a Hadas városrészben a térség hagyományőrző csoportjai, énekesek, zenészek és a Matyó Néptáncegyüttes műsora várja a családokat. A kézműves bemutatók és színpadi programok mellett húsvéti ételszentelés és kóstolás, locsolkodás, tojásfestés, kézművesvásár szórakoztatja az érdeklődőket. A Mezőgazdasági Gépmúzeum udvarán húsvéti állatudvar (nyuszi, csibe és bárány simogató), valamint Kovácstalálkozó várja a gyerekeket. A két nap alatt a múzeumok, kiállítóhelyek, alkotóházak valamint a Zsóry Gyógy- és Strandfürdő is nyitva lesz, ahol vasárnap este családi éjszakai fürdőzésre is lesz lehetőség az új élményfürdőben. Minden program ingyenes, kivéve Gépmúzeum-Kovácstalálkozó ill. Zsóry-fürdő!

Húsvéti Bárányfesztivál a Vajdahunyadvárban

Budapest, Vajdahunyadvár – április 15-17., 10.00 – 21.00

2017. április 15-17 között megrendezésre kerül Budapest negyedik bárányfesztiválja a Vajdahunyadvárban. A rendezvényen felsorakoztatják a legjobb bárányhúsból készült hazai és nemzetközi ételeket, mindezt megfűszerezve minőségi kézműves termékekkel és egyéb húsvéti fogásokkal. A gasztronómiai élményeken túl a gyermekek ingyenes kézműves foglalkozásokon vehetnek részt mind a három nap során. A múlt hagyományait felidézvén klasszikus húsvéti mulatsággal várják az egész családot. Minden program ingyenes!

Húsvéti Nyuladalom

Siófok, Fő tér - április 14-17.

Húsvét alkalmából újra megrendezésre kerül a Siófoki Húsvéti Nyuladalom. Népi- és logikai fajátékokkal, kosaras körhintával, hintalóval, logikai fajátékokkal, gólyalábakkal telik meg a Fő tér, kézműves- és gasztronómiai vásár, őstermelők, gyerekekre épülő délelőtti és délutáni programok, gyerekzenekarok és interaktív gyermek előadások várnak mindenkit. Míg kora délutánonként a családi kikapcsolódásé lesz a főszerep, esténként a felnőtt korosztálynak kedvezve hazai előadók koncertjei várják a szórakozni vágyókat. Minden program ingyenes!

Húsvéti Nyuszikeresés

Budapest, Magyar Vasúttörténeti Park - április 17., 10.00 - 18.00

Tavasszal újra kinyitja kapuit a Vasúttörténeti Park. Szezonnyitás alkalmából április 17-én megrendezésre kerül a Húsvéti Nyuszikeresés, ami számos izgalmas és különleges hagyományőrző programmal várja a családokat. Lesz kreatív sarok, ahol ünnepi dekorációkat készíthettek, illetve kipróbálhatjátok a tojásfestést és az írókázást, a gyerekek pedig részt vehetnek egy izgalmas nyuszikereső játékban. A húsvéti forgatagban az énekes-táncos programokból sem lesz hiány: fellép a Csurgó együttes, Kovácsovics Fruzsina, valamint bemutatkozik a Picur viaDal nyertes zenekara.  4 éves korig a belépés ingyenes!

Húsvéti Vásár és Gyereknap a Gozsdu Udvarban

Budapest, Gozsdu Udvar - április 17., 10.00 - 14.00

Vidám, mozgalmas húsvétra várja a gyerekeket és szüleiket a budapesti Gozsdu Udvar, ahol nemcsak a klasszikus húsvéti szokásokkal ismerkedhettek meg, hanem emellett kisállat simogató, arcfestés, játékkuckó, trambulin, kézműves foglalkozások és interaktív bábműsor is vár benneteket az ünnep alkalmából. Természetesen a húsvéti nyuszi is megjelenik, a kisállat simogatóban lehet vele összebarátkozni. Minden program ingyenes!