Rekordmagasról ugrott le kötél nélkül az Assassin's Creed kaszkadőre

A videojátékokban megszokott szénaboglya helyett egy gigamatracon landolt Michael Fassbender dublőre.

Elképesztő videót rakott fel a netre a napokban az Assassin's Creed mozifilm stábja: Michael Fassbender dublőre, Damien Walters kaszkadőr rekordmagasságból zuhant le a forgatáson, hogy minél hitelesebben, de CGI nélkül visszaadhassák a Ubisoft azonos című játéksorozatának kultikus elemét, a tornyokról szénaboglyákba ugrását, a Leap of Faith-et.

Az idén ősszel nálunk is mozikba kerülő mozifilmben Michael Fassbender karaktere, a halálra ítélt Callum Lynch egy titokzatos szervezethez, az Abstregóhoz kerül, ahol egy tudóscsapat (Marion Cotillard vezetésével) hozzá akar férni a tudatalattijában lapuló emlékeihez. Lynch egyik őse, bizonyos Aguilar de Nerha ugyanis 500 évvel korábban egy titkos orgyilkos szekta tagjaként harcolt a gonosz Templomosok ellen a spanyol inkvizíció rémuralma idején - az ő múltbéli emlékeit éli át újból a jövőben a főhős, pont ugyanúgy, ahogy a Ubisoft 2007 óta megjelenő sikerjátékaiban (csak ott Desmond Miles élte újra a felmenői emlékeit a középkori Jeruzsálemben, a reneszánsz Itáliában, az amerikai függetlenségi háborúban, a karibi kalózvilágban, a forradalmi Párizsban és a viktoriánus Londonban).

A filmváltozat további szereplői: Jeremy Irons, Ariane Labed, valamint Brendan Gleeson és Brian Gleeson (utóbbi kettő a Star Wars 7-ben látott Domhnall Gleeson apja illetve testvére). A rendező Justin Kurzel, aki Fassbenderrel és Cotillarddal legutóbb egy nagyon ütős Macbeth-adaptációt hozott össze. Hazai premier: december 29.