Remake készül Dolph Lundgren He-Manjéből

Minden idők egyik legrosszabb sci-fijéből a Terminator 4 rendezője forgatna új verziót.

Joseph McGinty Nichol (vagy ahogy a Terminator-rajongók ismerik: McG) a napokban beszélt arról, hogy szívesen felkarolná egy évekkel ezelőtt megfeneklett blockbuster ügyét, és leforgatná az 1987-es, Dolph Lundgren-féle He-Man új változatát - írja a Movieweb.

masters-of-the-universe.jpg

Ennek a hírnek most biztosan nagyon örülnek a kultikus vhs-filmek hazai rajongói, hiszen a stockholmi izomember és a Jóbarátok sikere előtti, fiatal Courtney Cox harca a gonosz űrcsontváz, Skeletor ellen VICO-kazettákon is megjelent itthon a hangzatos A világ urai címmel: 

Az 1968-as születésű McG a '90-es évek magyar gyerekeihez hasonlóan nagyon szerette a '80-as években futó He-Man rajzfilmsorozatot, az akciófigurákat és a Dolph Lundgren-féle moziváltozatot. Így most épp azzal győzködi a Sony főnökségét, hogy Eterniea világa az apródfrizurás Adam herceggel (aki ha azt kiabálja, hogy "Enyééém aaa hatalooom!", akkor máris félpucér barbárrá változik),

pont olyan erős, új brand lehetne, mint A galaxis őrzői vagy a Trónok harca!

Csak egy olyan geek filmesre kell bízni az eredeti, népszerű alapanyagot, mint a Marvel-univerzum atyaúristene, Kevin Fiege vagy James Gunn, aki A galaxis őrzőivel már összehozott egy kalandos space fantasyt, ami méltó ellenfele lett a Star Warsnak. McG azt sem tartja ördögtől valónak, hogy a korábban már He-Man szerepével összefüggésbe kerülő Kellan Lutz legyen az új film izompacsirtája Dolph Lundgren helyett.

McG szerint egy He-Man filmmel nem nagyon lehetne hibázni, mivel Skeletor legalább olyan széles körben ismert, kultikus mozgóképes gonosz, mint Darth Vader. Aki mellé a Suicide Sqaud női karakterei, Harley Quinn (Margot Robbie) és Enchantress (Cara Delevingne) népszerűségét meglovagolva mindenképpen betenné mellé algonosznak Evil-Lynt. Ha a Sony is rábólint mindezekre, talán 2019-re összejöhet a remake.