Remek kiállítások és filmek várnak hétvégén!

Most nyit a Banksy-kiállítás, de meg lehet nézni Keleti Éva meghosszabbított retrospektív kiállítását, nem beszélve a jobbnál jobb dokumentumfilmekig a Cinema City Arénában.

The Art of Banksy: Without Limits - Tesla Loft, február 1. - május 8.

 

Isztambul, Amszterdam, Antwerpen, Melbourne, Auckland, Toronto, Berlin, Bukarest, Kolozsvár és Párizs után végre Budapesten is láthatunk Banksy, a földkerekség legismertebb graffiti művészének világát bemutató kiállítást. Az ART OF BANKSY mintegy 70 művön keresztül mutatja be az “ismeretlen zseni” művészetét a Godot Kortárs Művészeti Intézet szervezésében, február 1-től a Tesla Loftban (1075 Budapest, Kazinczy u. 21.)

 

Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál - BIDF - Cinema City Aréna, január 27. - február 2.

 

2020. január 27. és február 2. között hatodik alkalommal rendezik meg a jubileumi BIDF-et, Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivált a Cinema City Aréna moziban. A világ legfrissebb, nemzetközi sikereket elért, egészestés, kreatív dokumentumfilmjeinek magyarországi versenye, fóruma és bemutatója, évről évre fesztiváldíjas, egyedi, különleges, Magyarországon először vetített, többségében egyszer látható, későbbi filmforgalmazásra nem kerülő alkotást, valódi történetet mutat be a filmfesztiválok kedvelőinek és az emberi sorsok, problémák, társadalmi kérdések iránt nyitott nézőknek.

 

SuperEnduro GP of Hungary - Papp László Budapest Sportaréna, február 1. 11h

 

Második alkalommal kerül megrendezésre a Papp László SportArénában a SuperEnduro GP magyarországi fordulója. A 2019-es fantaszikus debütálás után 2020 február 1-én újra SuperEnduro lázba jön a hazai közönség ugyanis hazánkba látogatnak a világ legjobb teremendurósai! A rendezők több “nagy dobással” is készülnek a kilátogató szurkolók számára, akik nem fognak csalódni ha ezen a téli estén is az Arénát választják. A 2019-es szezon látványos csatáit Colton Haaker, Cody Webb, Taddy Blazusiak vívta meg egymással mely illusztris trióhoz olyan világsztárok csatlakoznak mint Billy Bolt, Johny Walker, Manuel Lettenbichler és természetesen még sokan mások! Nem szabad megfeledkezni a Junior kategória magyar indulóiról Józsa Norbertről és Zsigovits Norbertről sem akik teljesítműnyükkel már többször felkeltették a nemzetközi sportszakma figyelmét. Reményeink szerint 2020-ban tovább erősödik a magyar versenyzők érdeklődése akik közül több tehetséges versenyző kopogtat az elit mezőny kapujában. A legkisebb abszolut közönség kedvenc versenyzőink is újra megmutatják magukat és azt hogy mekkorát fejlődtek az elmúlt egy évben!

 

Ruharehab 01 – Ruhacsere és javítás az Aurórában - Auróra, február 1. 14h

 

 

Az egyik legszennyezőbb iparág a divat, mégis vágyunk arra, hogy frissüljön a gardróbunk. Lassan itt a farsang is, jól jönne egy jelmez vagy csak valami hacuka, ami lehet az új kedvenc darabod, fizunap még nem volt, de van ruhád amit nem használsz és szívesen elcserélnéd egy másikra, akkor ez a te délutánod lesz. Vidd el Aurórába a ruháid, amik csak foglalják a helyet és vigyél haza másikat, amit szerethetsz. A szervezők készülnek szalagokkal, felvarrókkal de akár monogramot is hímeznek a pólódra. Vigyél a ruha mellett ötletet is és a lehetőségekhez mérten közösen megalkotjátok.

 

Dunaparti Angoulême - Képregényfesztivál - Francia Intézet, február 1. 10h

 

A híres Angoulême-i Nemzetközi Képregényfesztiválhoz és a 2020 - a képregény éve programsorozathoz kapcsolódva a Budapesti Francia Intézet és a Magyar Képregény Szövetség szeretettel vár minden érdeklődőt a frankofón képregénynek szentelt Dunaparti Angoulême elnevezésű programra.

 

A művészet templomai – Tintoretto: Egy lázadó Velencében - VÁRkert Mozi - Várkert Bazár, február 1. 16h

 

A művészet templomai ismeretterjesztő sorozat következő része az olasz reneszánsz utolsó nagy művésze előtt tiszteleg, születésének ötszázadik évfordulója alkalmából. Tintoretto életén és vásznain keresztül a nézők megismerhetik a korabeli várost, majd egyre jobban feltárul, milyen hatással volt a pusztító pestisjárvány Velence mindennapjaira és művészetére.

 

Budapest Bár - Vígszínház, február 2. 16h; 20h

 

Jó adag cigány temperamentum, kitűnő zene, némi magyaros dallamvilág megbolondítva csipetnyi füstös kávéházi hangulattal, ízesítve Karádyval, Jávor Pállal, legújabban pedig Beatlessel, Európa Kiadóval, Doorssal - mindez világszínvonalú cigányzenekar és élvonalbeli magyar énekesek előadásában. Korok, generációk és kultúrák találkozása a Budapest Bár - kiváló muzsikusokkal és fantasztikus egyéniségű előadókkal.

 

Beethoven-maraton - Müpa, február 2. 10-23h

 

A Budapesti Fesztiválzenekar és a Müpa 2008 óta minden évben megrendezett maratonjai egy-egy zeneszerző munkásságának legjavát mutatták be egymást követő hangversenyek sorával, délelőttől kezdődően egészen késő estig a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben és a Fesztivál Színházban. Csajkovszkij, Dvořák, Beethoven, Schubert, Mozart, Bartók, Bach, Stravinsky, Mendelssohn és Schumann, Brahms, a Bernstein és az amerikai zene, valamint a Debussy és Ravel című maratonok után a kiválasztott komponista ismét Beethoven. Az ő páratlanul gazdag életműve bőségesen kínál előadnivalót 2020-ban is, amikor születése kétszázötvenedik évfordulójáról az egész világon megemlékeznek. Zeneakadémisták ingyenes koncertekre várják az érdeklődőket az Üvegteremben, az Előadóteremben pedig emlékezetes előadások kelnek életre a vetítővásznon.

 

Várady Róbert: A látszatok valósága - Műcsarnok, február 2-ig

 

Az egyéni kiállítás az alkotó elmúlt tíz évben készült munkáiból válogat. Az összeállítás igyekszik átfogó képet nyújtani Várady intellektuális élményeket nyújtó képalkotó gyakorlatáról, melyben nagyrészt az ember/egyén, és az őt körülvevő társadalmi, kulturális, fizikai tér viszonya, annak ellentmondásossága, talányossága tematizálódik. Absztrakt felületekből és leíró-megjelenítő elemekből álló, pontosan kidolgozott festői részletekkel létrehozott munkái a festőiség és a jelentéstartalom gazdag tárházát alkotják. A párhuzamosan készült, de eltérő sorozatokhoz tartozó festmények együtt, egyszerre láthatóak a kiállításon.

 

Élet/Kép - Keleti Éva retrospektív kiállítása - Műcsarnok, február 9-ig (meghosszabbítva!)

 

Kivételes időutazásra invitálja a nézőket Keleti Éva hat évtizednyi életművét bemutatva. A pálya színe-java az 50-es évektől máig: eleven riportok, groteszk életképek, bravúros táncfotók, sztár portrék, lélekbúvár arcképek. Irodalom, színház, zene. Minden, ami kultúra és élet.