Sokat hoz a válás a konyhára, ha Russell Crowe-nak hívnak

A színész válási árverésével 3,7 millió dollárt, azaz majdnem egymilliárd forintot keresett.

Russell Crowe egy felettébb fura és extravagáns aukciót szervezett magának, illetve használati - és emléktárgyainak. Az árverést április 7-én, szombaton tartották meg, a színész 54. születésnapján, és olyan tárgyak kerültek „kalapács alá”, mint a Gladiátor című filmben hordott jelmeze, illetve egy herevédő A remény bajnoka című filmből. Az aukciót a neves Sotheby's szervezte, és weboldalán kilenc oldalon keresztül sorakozott a mintegy 200 darab elárverezendő tárgy.

Russel Crowe és egykori felesége, Danielle Spencer öt éve jelentették be válásukat, de a procedúra mostanáig tartott, és igencsak megviselte a színész pénzügyi helyzetét, ezért is találta ki többek között az árverést, aminek dátuma nem csak a születésnapja volt, hanem a 15 éves házassági évfordulójuk lett volna. Az Art of Divorce, vagyis A válás művészete című aukció Sidney-ben zajlott a Sotheby's-nél, és a tárgyakat Russell Crowe mutatta be a színpadon, majd jöhetett a licit.

A Kapitány és katona című filmben használt antik hegedű 135.000 dollárért kelt el, de a Gladiátorban használt kellékek is jól mentek, egy mellvért például megnégyszerezte kikiáltási árát, és 125.000 dollárért vették meg. Az Ausztráliai Nemzeti Múzeum is részt vett a licitálásban, és végül sikerült megszerezniük azt a Doc Martens bakancsot, amit Crowe a Romper Stomper című filmben viselt.

via DigitalSpy, Independent