Star Wars, avagy mi történt a filmbéli karakterekkel?

Elképesztő, hogy micsoda Star Wars lázban ég a világ. A tévécsatornákon hömpölyög az erő, nincs olyan hét, hogy ne kerülne műsorra a sorozat egy része, animáció, vagy egy dokumentumfilm. Még a főzőcsatornákon is erőlevest főznek, és oldalast sütnek. Természetesen sötét oldalast!

Ugyan decemberben már néhány égető kérdésre választ kapunk, de addig is nézzük, hogy szerintünk mi történt a kedvenc karaktereinkkel az elmúlt évtizedekben? 
Luke Skywalker 
Luke-ot idős korára megviselte a sok hadakozás, és mivel nem voltak közeli hozzátartozói, Leia egyszerűen beadta egy tatuini szociális otthonba. Hamar megszokott ott az öreg, de nem is voltak nagy igényei. Még új cuccokat is kapott, mint pl. saját jedi járókeretet, külön fénykard akasztóval, és jedi banyatankot, abban hozta-vitte az erőt. A beilleszkedéssel se voltak gondjai, az elmetrükk segítségével elég jó kapcsolatokat épített ki az öreglányokkal, sőt néhány fiatal ápolót meghúzott. Mondjuk a társasjátékokban nem volt túl népszerű, mert állandóan csalt a kockadobásnál, de karácsonykor saját bűvészműsorral kápráztatta el az otthon lakóit. Hipnotizált, tárgyakat lebegtetett, de mikor az egyik csinos nővérkét négyfelé akarta vágni, szóltak neki, hogy ezt mégse kéne Skywalker bácsi. Később sajnos parkinson kóros lett, így elvették a fénykardját, mert mindent kigyújtott vele. Egyszer lámpaoltás után a paplan alatt akart a fényénél olvasni, úgy kellett ráhívni a tűzoltókat. Persze a fegyver akkuja se volt már a régi, tíz perc kardozás után, két órát kellett tölteni, és melegedett is a trafója, így inkább adtak neki egy fakardot.
Han Solo
Kedvenc csempészünkre is rájárt a rúd, miután csúnyán összeveszett Leia-val egy bespini gogo girl miatt. Többször elkapták zárjegy nélküli cigaretta csempészésért, sőt egyszer öt kiló füvet is találtak nála, de azt mondta, hogy saját használatra van, a fájdalmai miatt. A Millenium Falcon ajtaját elengedte a hegesztés (amit egyébiránt Csubi kókányolt össze ívvel), és eltörte a lábát. Később a jogsiját is bevonták, mivel részegen gyorshajtott egy aszteroida mezőben, és mikor lemeszelték, hátramenetben hiperűrsebességre kapcsolt. Annyira be voltak szórakozva Csubival, hogy elfelejtették kikapcsolni a dashcam-et, amin meg is buktak meg. De a Millenium Falconnak is ki volt már keze-lába. Nem ment át a műszakin, meg a zöldkártyát se kapta meg, állítólag valami szoftverrel manipulálták a károsanyag kibocsátását.
Leia
Róla keveset tudunk, egy ideig hercegnősködött, majd a galaktikus Ebay-re felrakta az arany bikinit, amiben kinyírta Jabbát, és abból elég jól élt egy darabig. Idősebb korában egyszer feltűnt egy inkontinencia és egy műfogsorragasztó reklámban, de amúgy visszavonult a közélettől.
Darth Vader
A közhiedelemmel ellentétben nem halt meg a harmadik rész végén. Kapott a csúnya hörghurutjára valami homeopátiás eukaliptuszos cuccot, meg kicserélték a pollenszűrőjét és mindjárt jobban lett. Öregkorára épített magának egy kicsi halálcsillagot, ami már hibrid hajtású volt. Szépen leszigeteltette 20 cm-es Nikecellel, nemesvakolattal, ahogy kell, mert így kisebb volt a rezsije. Kitanulta az üvegfújást és birodalmi ajándéktárgyakból tartotta el magát. 
Chewbacca
Szegény nagy szőrös melák járt a legrosszabbul. Először elkapta a rühöt, amit nehezen viselt, piszkosul vakarózott az ártatlan jószág. A viszketésre jellemző, hogy ágymelegben fokozódik, így le se feküdt. A végén már olyan kialvatlan volt, hogy többször meghúzta a Falcont a parkolóban. Han vett neki valami bolhairtó nyakörvet 10.000 kreditért, de az se használt. Végül szopornyicás is lett, és el kellett altatni. Pedig már meg volt chipelve…

C-3PO és R2D2
C-3PO ugye rézből volt, így megpattintották a garázsból a tesók. Valószínűleg leadták valami hulladékfém felvásárlónál. Még jó, hogy ki volt kapcsolva a szerencsétlen. R2D2 meg mindig kis szökős volt. Állandóan jött-ment, nem lehetett bírni vele, egyszer az új gazdinál is kiszaladt az útra és elcsapta egy pótos homokfutó.

Ha többet szeretne megtudni a Star Wars világáról, akkor tekintse meg a PORT.hu ajánlatát:

Star Wars: Lázadók, Viasat6, december 15, 15:15
Star Wars: Az álmok birodalma, Viasat 6, december 20, 13:25
Lego Star Wars,  Disney Channel, december 19, 13:00
Star Wars: A klónok háborúja, AXN Black december 17, 21:40