Steven Seagal Moszkvában parolázott 70. születésnapján

Seagal 70. születésnapjának tiszteletére ünnepi vacsorát rendeztek Moszkvában.

Steven Seagalnak a 70. születésnapja alkalmából április 10-én ünnepi vacsorát rendeztek egy moszkvai étteremben. A The Times szerint az eseményen jelen lévő vendégek között volt Vlagyimir Solevjev, az orosz állami televízió műsorvezetője és Margarita Szimonyan orosz újságíró, akik mindketten felkerültek az EU szankciós listájára, válaszul Putyin ukrajnai inváziójára.

Twitteren terjed a vacsorán készült videó, amelyben Seagal, aki korábban "a világ egyik legnagyobb ma élő vezetőjének, ha nem a legnagyobb ma élő világvezetőnek" nevezte Putyint, a teremben mindenkit "családomnak és barátaimnak" nevezett. Angolul, egy fordítóval az oldalán hozzátette:

Mindannyiótokat szeretlek, és együtt vagyunk jóban-rosszban.

 

Amikor ez elhangzott, épp akkor lépett hatodik hetébe Oroszország ukrajnai inváziója.

Márciusban Seagal a Fox News Digitalnak azt mondta, hogy Oroszországra és Ukrajnára egyaránt "egy családként" tekint. "A legtöbbünknek vannak barátai és családtagjai Oroszországban és Ukrajnában is" - mondta akkor. "Egy családként tekintek mindkettőre, és tényleg úgy gondolom, hogy egy külső szervezet hatalmas összegeket költ propagandára, hogy provokálja a két országot, hogy ellentétbe kerüljenek egymással." Majd így summázta gondolatait: "Azért imádkozom, hogy mindkét ország pozitív, békés megoldásra jusson, ahol békében élhetünk együtt és gyarapodhatunk."

 

Az egykori akciósztár csaknem egy évtizede baráti viszonyban áll Vlagyimir Putyinnal, 2016-ban megkapta tőle az orosz állampolgárságot is, két évre rá pedig afféle konzulnak nevezték ki, hogy tevékenységével javítsa az Oroszország és az Egyesült Államok közötti kapcsolatot. Az orosz külügyminisztérium akkor így határozta meg Seagal szerepét: "Oroszország és az Egyesült Államok közötti kapcsolatok elősegítése a humanitárius területen, beleértve a kulturális, művészeti, közéleti és ifjúsági cserék terén való együttműködést".

2017-ben egyébként öt évre kitiltották Ukrajnából, miután a Krím megszállása során kiállt az orosz agresszió mellett, sőt, az elfoglalt területen még koncertet is adott, 2016-ban Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnökkel parolázott. 

(Forrás: Independent)

Címlapkép:  Steven Seagal Moszkvában, 2019; Fotó: Mikhail Svetlov/Getty Images