Sürgősségi szívműtéten esett át Harvey Weinstein

Harvey Weinstein komoly műtéten esett át.

A kegyvesztett producer, Harvey Weinsteint egy kórház intenzív osztályán kezelik, miután sürgősségi szívműtéten esett át. A hírt az ügyvédje is megerősítette. Kiderült, hogy az egykori filmes mellkasi fájdalomra panaszkodott, ezért szállították a New York-i Bellevue kórházba.

Weinstein egyébként a Rikers Island-i börtönben tölti a nemi erőszakért kiszabott büntetését. A volt producer az elmúlt hónapokban többször betegeskedett, korábban koronavírus-fertőzéssel is kórházi ellátásra szorult.

Ezt mondta az ügyvéd

Weinstein urat tegnap este a Bellevue kórházba szállították több egészségügyi probléma miatt. Megerősíthetjük, hogy ma szívműtétet hajtottak végre rajta, azonban ennél többet nem mondhatunk. Amint azt már korábban is részletesen kifejtettük, Harvey Weinstein számos komoly egészségügyi problémával küzd, amelyek folyamatos kezelést igényelnek

 – adta hírül egy közleményben Weinstein jogi védője.

Hosszú évekre rács mögé került

Harvey Weinsteint 2020. február 24-én bűnösnek találták első- és harmadfokú nemi erőszak vádjában, és 23 év börtönbüntetésre ítélték. Áprilisban a New York-i fellebbviteli bíróság hatályon kívül helyezte Weinstein 2020-as nemi erőszakért hozott ítéletét, mivel úgy ítélte meg, hogy a tárgyaláson a bíró helytelenül döntött: olyan nőknek engedte, hogy olyan vádakról tanúskodjanak, amelyek nem voltak az ügy részei.

Weinstein azonban továbbra is börtönben marad, 16 éves büntetését tölti egy 2022-es kaliforniai nemi erőszak miatt.

Forrás: NME