Szabadság apránként, kultúra szerdánként

Ahhoz képest, hogy lassan, de egyre biztosabban megnyílnak a szabadság kocsmái és kultúrfészkei, jelentős mennyiségű programmal pakolták meg eheti szerdánkat. És jól van ez így, remélem, marad ebből későbbre is az olyan szobamolyoknak, mint én. Pláne, hogy felsorolhatatlanul van itt minden, kicsi, nagy, zene, könyv, színház, kelet, nyugat de főleg szerda!

Cinetel - online videótár

május 27. 7:00

Lassan lazulni látszanak a járványügyi korlátozások, azonban a mozizásra még minden valószínűség szerint jó pár hetet kell várnunk. A Cinetel a jelenlegi helyzetben is szeretné eljuttatni filmjeit a mozi szerelmeseinek: több mint 40 filmmel indul online videótára – kettő közülük az első hónapban ingyen elérhető.

 

Otthoni papírszínházas mesélés Mentasárkánnyal - A só

május 27. 10:00

Közös mesehallgatásra és egy kis hozzá kapcsolódó mozgásos játékra invitálja a gyerekeket Mentasárkány, aki ezúttal A só című papírszínházas mesét meséli el a Csimota Könyvkiadótól. Ha szeretnétek csatlakozni a közvetítéshez, akkor ide kattintsatok!

 

Zenés gyermekfoglalkozások Veronakival LIVE

május 27. 10:30

Rendszeres interaktív zenés, mesés live gyermekfoglalkozás a karantén idején Veronikával. A live közvetitéseket a Veronaki zenekar Facebook-oldalán tudod követni. 

 

Alkossunk együtt! - #várkertmatiné

május 27. 11:00

Minden szerdán 11:00 órakor kézműves-foglalkozással várja a gyerekeket a Várkert Bazár virtuális játszótere, a várkertmatiné. Ebben az időszakban a tavaszi-nyári hónapok jeles napjaihoz illeszkedő tárgyakat készíthetnek az érdeklődők. A foglalkozásokat a Várkert Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján lehet  majd követni.

 

Csopa Ovi- és Sulikaland

május 27. 11:00

Kémcső Jenő és Spatula Sára játékos foglalkozásai ovisoknak és kisiskolásoknak, hogy a Csodák Palotája kényszerű bezárása után se maradjon senki tudományos kalandok nélkül. Főleg a kicsik ne! Minden nap kikerül majd egy lista a Csopa blogoldalára, hogy mit készítsetek elő a következő napi kísérletezéshez. Az adásokat pedig itt tudjátok követni.

 

Élő Zumbini - Táncos Mozgásfejlesztő Otthon

május 27. 11:00

A Zumbini Hungary Facebook-oldalán keresztül a következő egy hónapban minden szerdán 11.00 órakor élőben táncolhattok, ugrálhattok, zenélhettek a nappaliban. Már 1 éves kortól ajánlható egészen kisiskolás korig minden gyermeknek, kicsiknek szülői segítséggel, nagyobbaknak akár teljesen önálló elfoglaltságként. LINK

 

Szilasi László: Kései házasság

május 27. 16:00

Szilasi Lászlóval Turi Tímea, a Magvető főszerkesztője beszélget a regényről a Líra Könyv Facebook oldalán.

Online HC Café Farkas Bertalannal

május 27. 16:00

Negyven évvel ezelőtt, 1980. május 26-án kezdte meg űrutazását az Interkozmosz program keretében Farkas Bertalan. Az első magyar űrhajóssal Szujó Zoltán televíziós újságíró beszélget. Az élő közvetítést a HungaroControl hivatalos Facebook oldalán követhetitek majd nyomon.

 

Friday Stream

május 27., 16:00

Egyelőre egy kicsit még várnotok kell, hogy a Fridayeket az A38 Hajón élvezhessétek. Viszont, hogy addig se maradjatok le a legjobb és legújabb zenékről a Bladerunnaz csapata ezt streamekkel pótolni nektek.

 

Köztünk marad (online interaktív színházi játék)

május 27. 17:00

A Rakpart3 Simkó Katalin és Pallag Márton színészekkel megvádlisodva online közösségi játékra hív minden bátor érdeklődőt! Ne aggódj, a pontos szerkezet miatt, nem tévednek el, nem kavarodnak bele semmi túl személyesbe, és szünetet is tartanak.

 

Móser Ádám erkélykoncert élő közvetítés

május 27. 17:00

Móser Ádám harmonikás minden nap délután öt órakor ad egy minikoncertet, amin saját számait és improvizációit hallgathatod.

 

Európai gondolkodók (online): Tom Szaky

május 27. 18:00

Az Európai gondolkodók sorozat most online jelentkezik! Ezúttal a klímavédelem kerül fókuszba, vendég Tom Szaky, a TerraCycle vezérigazgatója és alapítója. A cég hulladékból állít elő fogyasztási termékeket.

 

Lana Millan: Raziel2. – Egy angyal a szerelem küszöbén

május 27. 18:00

Lana Millannal Jordán Gergő, a regény szerkesztője beszélget élőben a Líra Könyv Facebook oldalán.

 

Padmasabhava / Guru Rinpoche mantraéneklés Ölvedi Gáborral

május 27. 19:00

Padmasambhava-t (Lótuszból Született), akit eseménydús élete során az első tibeti császár hívott meg, hogy a Tibetet súlytó ártó erőktől megszabadítsa az országot, a tibetiek szinte a második Buddha-ként őrzik a szívükben. Az esemény, amelyhez kapcsolódva éneklünk.

 

Első Magyar Karantén-Színház - Sumonyi Zoltán: Noé a karanténban

május 27. 19:00

"Önkéntes karanténom első napjaiban arra gondoltam, hogy megnézem, hogyan csinálták ezt az elődök? S ha már megnézem, és időm is van bőven, írok róla egy hosszabb poémát. Mondjuk olyat – csekélység! – mint a Jónás könyve. És mert az egyik első karanténos, akiről írott emlékünk is van, a vízözönös Noé, így rá esett a választásom." (Sumonyi Zoltán)

 

Ripoff Raskolnikov Livestream! The Theme: Under The Weather

május 27. 19:30

Ripoff kéthetenként jelentkezik egy tematikus szobakoncerttel. A mostani téma: Under the weather. Fogadjátok szeretettel!

 

Az Amadinda és a Muzsikás

május 27. 19:30

Különleges találkozás részesei lehetünk a két nagy múltú együttes közös koncertjén: a 2014/2015-ös évadban fennállásának harmincadik évfordulóját ünneplő Amadinda a több mint negyven éve alakult, szintén legendás Muzsikással zenél együtt.

 

Mozart Hegedűversenyei I.

május 27. 19:30

A Bartók Világverseny és Fesztivál 2017. szeptember 14-i kamarazenekari döntőjének felvétele. Közreműködik a Liszt Ferenc Kamarazenekar (koncertmester: Tfirst Péter), vezényel Madaras Gergely, a szakkommentátor: Rákai Zsuzsanna.

 

Karanténestek 53. - Budapesti Fesztiválzenekar

május 27. 19:45

A mai estén Bach orgonaművek átiratait, Schubert g-moll kvartettjét és Gliére műveket játszanak nekünk a Budapesti Fesztiválzenekar művészei.

 

Support BPM! - The Pontiac @SzimplaROCKS

május 27. 20:00

A Pontiac zenekar 2017. márciusában alakult, stílusukra a blues, a rock és a pop fúziója jellemző. Angol nyelvű szövegeik a mindennapi életből merítkeznek: hétfőkről, nőkről, emlékekről szólnak. A stream-et a Szimpla Kert YouTube csatornáján nézhetitek: https://www.youtube.com/szimplakert

 

A Cseh Rádió Szimfonikus Zenekara & Robert Kružík élőben az 1-es stúdióból

május 27. 20:00

Robert Kružík több neves cseh zenei együttes karmestereként tett szert rendkívüli hírnévre. A fesztivál idei évadján prágai koncertbemutatója hangzik el, amelyet a Cseh Rádió 1-es számú stúdiójából sugároznak, ahol egyébként a Cseh Rádió Szimfonikus Zenekara szokott próbálni és felvételeket készíteni.

 

A Bence kalandjai a Sárga Fotelben - Livestream koncert

május 27. 21:00

Kéthetenként live koncert egy sárga fotelből, meglepetésekkel. Ma A Bence kalandjait hallhatjuk.