Szerdai programajánló

Szerdára kicsit elfáradt a halloween, ami nem csoda, lassan egy hete érik egymást a tematikus programok, amik inkább a hétvégére fókuszáltak. A zene viszont nem fárad el, a hétközepi pihenőnapon is különféle stílusok kínálják a pihentető vagy éppen pörgető csemegéket!

Halloween a Nemzeti Cirkuszban

Magyar Nemzeti Cirkusz, november 1., 15:00

Az elmúlt évek hatalmas sikereire való tekintettel határozta el a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatósága, hogy idén is megrendezi a Halloween a Cirkuszban - Extra kibővített műsorát, ezúttal már 6 napon keresztül Budapesten, a XXII. kerület, Barackos út 110. szám alatt. Menjenek és nézzék meg kedvencüket kifestve, remek jelmezekbe beöltözve. Nem csak cirkusz lesz, hanem színes programokkal és számos extrákkal is készül Magyarország legnagyobb utazócirkusz társulata. Lesz jelmezverseny, nyílt porondlátogatás a cirkusz halloweeni díszletében, hiszen ezen az estén minden a halloween jegyében zajlik majd. 

STRATOVARIUS + SONATA ARCTICA

Barba Negra (Red Stage), november 1., 19:00

Stratovarius és Sonata Arctica: közös turnén érkeznek a power metal titánok 23 év után újra együtt járja be Európát a Stratovarius és a Sonata Arctica. 2000-ben Tony Kakko csapata előzenekarként játszott Timo Kotipelto már akkor is legendás együttese oldalán, most pedig co-headlinerként szerepel a két finn power metal zenekar, méghozzá az Induction felvezetése után. A budapesti Barba Negrában november 1-én lépnek színpadra.

Pain, Ensiferum

Dürer Kert (Nagyterem), november 1., 19:00

Teltházas koncertekkel zajlik a Peter Tägtgren nevével fémjelzett PAIN zenekar őszi, I AM című turnéja. Nem is csoda, hiszen a svédek sok év után tértek vissza, méghozzá egy igen meggyőző zenekari hármas élén. A budapesti Dürer kertben is velük fellépő Ensiferum a folk metal igazi nagyágyúja, a komor és szimfonikus hatású, lehengerlő erejű Eleine új lemezzel érkezik a turnéra, a japán Ryujin személyében pedig egy szélvészgyors szamuráj metal csapatot ismerhettek meg november 1-én.

Két Requiem - Orbán & Mozart

Müpa (Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem), november 1., 19:30

Mindenszentek (november 1.) és halottak napja (november 2.): két keresztény ünnep, amely nemcsak a hívőket, hanem a világi társadalom nagy részét is megérinti, hiszen mindkét emléknap az eltávozottakról szól: ilyenkor sokan gondolnak elhunyt szeretteikre, mások a múlandósággal néznek szembe. Mindenszentek estéjén hagyományosan hangversennyel tisztelgünk az ünnep előtt. Ezúttal két requiem hangzik fel: a magyar kortárs muzsika gyöngyszemét a klasszikus repertoár halhatatlan remeke követi. Az előadók a hazai és a külföldi zeneélet kiváló képviselői.

ROME - Gates Of Europe Tour

Dürer Kert, november 1., 19:30

A ROME az ukrán háborúról szóló új lemezével érkezik Budapestre. Tavalyi koncertje után új lemezével tér vissza Budapestre Jerom Reuter, luxembourgi énekes-dalszerző zenekara, a ROME. Jerom művészetében gyakran foglalkozik a történelemmel, most pedig rendhagyó módon az ukrán háborút dolgozza fel a zenekar legújabb, Gates of Europe című lemezén.

Formatex Jazz Est: Tzumo Gipsy Dreams

Budapest Jazz Club, november 1., 20:00

Tzumo Árpád legújabb formációjában a legendás gitáros, Babos Gyula szellemiségének emlékét, illetve a Projekt Romani zenekarban töltött időszak inspirációt eleveníti fel. A formáció Tzumo legújabb szerzeményeit szólaltatja meg, melyek között egy Ablakos-Szakcsi feldolgozás is hallható lesz.

Wednesday Open Jam: Jónás Gézu Trio

Budapest Jazz Club, november 1., 22:00

A jazzrajongó közönség kívánságának eleget téve nem csak a hét elején és végén, hanem a hét közepén is csatlakozhat a késő esti jam zenekarokhoz, aki szeretné megtapasztalni a szabad, közös örömzenélés élményét. A recept változatlan: a szerdai alap-formációkat is a legjobb zenészek alkotják.