Szerdára ajánló

Ahogyan a képen is mutatom, sok mindent szabad ezen a szerdán. Próbáltam vegyes programokból válogatni, hogy még szabadabb legyen a választás. Sétáljatok akár, vagy tudóskodjatok, esetleg koncertezzetek, a lényeg, hogy tegyétek ezt mind nagyon szabadon, amíg lehet....

A főváros ékszerdoboza - séta a Várkert Bazárban

Várkert Bazár, július 28., 11:00

túra során megismerheti a hazai neoreneszánsz építészet egyik legszebb alkotásának, az Ybl Miklós által több, mint 200 éve tervezett Várkert Bazárnak múltját és jelenét, a Testőrpalotától a Neoreneszánsz kerten át a Déli palotákig. Az idegenvezetés során az épület azon részei is bejárhatók, amelyek a nagyközönség számára nem vagy csak részben látogathatók!

LB27 Reggae CAMPing 2021

LB27 Reggae Camp - Cegléd, július 28., 11:00

A Camp Crew és barátak július 28-án szerdán beköltöznek a Ceglédi Apartmanpark és Kempingbe és csütörtöktől vasárnap reggelig letáboroznak! Nappal kimennek a strandra és felállítanak egy sound-ot. Körbe ülik a hangfalakat, finom reggae muzsikákat hallgatnak, végre újra találkoznak egymással, álmodozva söröznek, lebegnek a medence vizében...

Izzó színpad

Csodák Palotája, július 28., 12:00

Forró pillanatok az előadóban. Játékos ismerkedés – már a legkisebbeknek is - a lángok és a hő fizikájával. Tüzes kísérletek, melyeket odahaza sose próbálj ki! Elektromosságtan, hőtan és mechanika témakörében tartanak izgalmas kísérlet bemutatókat az Öveges teremben, ahol gyakran a látogatók is részesei a demonstrációknak.

Kalandozás a csillagos égbolton

Planetárium - Zsolnay Kulturális Negyed, július 28., 16:00

A szabad szemmel látható égbolt változásait, a Hold mozgását, a bolygók lassú elmozdulását és a csillagképeket sorakoztatja fel a bemutató. A műsor a Digitárium segítségével végig kalauzolja a nézőt a nevezetes földrajzi szélességeken, Egyenlítőtől a térítőkön és Sarkkörön keresztül egészen a Pólusokig. A műsorban még bemutatásra kerül a Föld, mint égitest, a Naprendszer égitestei, a Tejútrendszer és az ember által ismert Világegyetem galaxisai, egyéb objektumai. A magas színvonalú látványtechnika minden eleme bemutatásra kerül az égbolton történő kalandozás során.

Best of Haydn - Óbudai Danubia Zenekar

Kapolcs, július 28., 16:00

A zenekar elmúlt évekbeli legsikeresebb zeneszerzőportréinak egyike Haydn és életműve. A koncert szólistáiként a zenekar tagjai mutatkoznak be. A házigazda Eckhardt Gábor.

A zene fizikája

Csodák Palotája, július 28., 17:00

A hangok birodalma ősidők óta bűvölik az embereket. Ezzel a bemutatóval a rezgések birodalmába kalauzoljuk a látogatót, ahol izgalmasan mutatjuk be a körülöttünk lévő világ hangjait rezgéseit egy egyszerű szívószáltól a lángokban megjelenő hullámmintákig.

HØT SPØT 2021 / Every Wednesday

A38 Hajó (Orrterasz), július 28., 17:00

Egy év után idén újra minőségi basszus zenék az A38 ikonikus Orrteraszán, barátokkal a naplementében. A keménykedést továbbra is az éjszakai partikra marad. trap // melodic dubstep // future bass // bass house // dnb... Koktélakció! 1-et fizetsz 2-t kapsz nyitástól este 19 óráig!

Deep Glaze x DLRM // Return to the Stage

A38 Hajó (Tetőterasz), július 28., 17:30

Az alternatív és klasszikus rock and roll elemeket "industrial" hangzásokkal is vegyítő Deep Glaze zenekar ereje a hitelességében és egyediségében rejlik. Zenéjükben érezhető a folyamatos kísérletezgetés, amely a mediterrán zenék elemeinek használata mellett a különböző stílusok vegyítésében mutatkozik meg. Az estet felvezeti a DLRM!

Nóvé Soma (Middlemist Red) Akusztik & Sangria Est

Normafa Síház, július 28., 18:00

Nóvé Soma 2012-ben kezdte zenei pályafutását a Middlemist Red zenekarban. Azóta számtalan zenei projektben részt vett. Nevéhez fűzödnek olyan zenekarok, mint a MORDÁI, a The Night Of The Vampire és a Samurai Drive. Akusztikus előadásában elhangoznak feldolgozások, valamint egy-két saját, más formációval nem játszott dala is.

Esszencia koncert

MOM Kulturális Központ, július 28., 19:00

Népzene, klasszikus zene és jazz: idős és fiatal, régi és új, nő és férfi, vidám és szomorú, hagyományos és progresszív ― ez az Esszencia. A formáció produkciójában a világ sokszínűségéből fakadó ellentétek éppoly természetességgel léteznek együtt és egymás mellett, mint ami a való életben is ideális kiindulási pont: tisztelve egymást, tanulva a másiktól.

Platon Karataev | vendég: Kolibri

Kobuci Kert, július 28., 19:00

A Lev Tolsztoj karakteréről elnevezett Platon Karataev tavalyi, Atoms c. lemezével ellépett az eddigi akusztikus iránytól egy hangosabb, grandiózusabb hangzás felé. Az album a legbelsőbb énünk kereséséről és minden megkérdőjelezéséről szól, a dalokban hol önmagunk felé zuhanunk, hol éppen attól távolodunk.

Chris Devil Trio

BMC - Opus Jazz Club, július 28., 20:00

Először a Göncöl szekéren gurult be az Opus színpadára az Ördög Krisztián szaxofonos vezette trió, hiszen a Big Dipper című, debütáló lemezanyagot hozta magával két éve. Az albumon a címadó dal balkáni ritmusa mellett a szabadzene eszközei, swing lüktetés, post-bop frazírozás és heavy metál groove-ok is feltűntek, ahogy lírai ballada is helyet kapott.

Pontoon Live Jam ~ hosted by Wopo Wopo & OIEE | All Night Special

Pontoon, július 28., 20:00

A Pontoon jammelés-sorozatának következő epizódja, azaz az igazi munka után kiüldögélős, fröccsözős, beszélgetős, naplemente-nézős, zenélős, koncertezős kikapcs. Az e heti házigazdák:
20:00 Wopo Wopo

Budapest Jazz Club, július 28., 20:30

A zenekar elsõsorban jazz standardeket játszik, amiket a mûfaj közös nyelveként használva könnyedén, mégis újszerűen szólaltat meg. A három kiváló muzsikus jól ismeri egymás rezdüléseit, a szólók és a témák egyaránt izgalmasak az értõ, valamint a laikus fül számára is.