Szerdárium

Erre a szerdára két kedvencemből is ajánlok, ami a csillagászat és a zenemuzsika. A képen is látszik, hogy bakelitlemez-formátumot vesznek fel a planéták ezen a napon, annyira jó lesz. Planéta árium, zene ária, és mindezekhez bor, meg sör, ilyen jó az ajánlat! És ezek csak kis mintavételek az élet fesztiváljából, tegyétek hát serényen ezeket szerdán!

Campus Fesztivál 2021

Debrecen-Nagyerdő, július 21-25.

Több hónap várakozás után, végre a hazai könnyűzenei élet legismertebb és legjobb képviselői érkeznek július 21-től Debrecenbe, négy este 14 helyszínen, több mint 200 koncert várja páratlan nagyerdei környezetben a látogatókat. Az idei lesz a 13. Campus, országosan a legelső nagy hazai könnyűzenei fesztivál.

Helyünk a világegyetemben

Planetárium - Zsolnay Kulturális Negyed, július 21., 11:00

A tematikában bemutatkozik a Föld, mint égitest, a Naprendszer égitestei, a Tejútrendszer és az ember által ismert Világegyetem galaxisai, egyéb objektumai. Ez a képzeletbeli tér-idő utazás ad választ az érdeklődőknek a fizika és a csillagászat mai, a végtelen Univerzumról alkotott képéről.

A főváros ékszerdoboza - séta a Várkert Bazárban

Várkert Bazár, július 21., 11:00

túra során megismerheti a hazai neoreneszánsz építészet egyik legszebb alkotásának, az Ybl Miklós által több, mint 200 éve tervezett Várkert Bazárnak múltját és jelenét, a Testőrpalotától a Neoreneszánsz kerten át a Déli palotákig. Az idegenvezetés során az épület azon részei is bejárhatók, amelyek a nagyközönség számára nem vagy csak részben látogathatók!

VI. Keszthelyi Sörnapok

Keszthely, július 21., 16:00

Az északi part gyöngyszeme immár hatoddik alkalommal ad otthont kis- és nagyüzemi sörkülönlegességeknek, szaftos street food ételeknek és gasztrokulturális programoknak. A Keszthelyi Sörnapok július 21. és 25. között várja a malátarajongókat a Móló melletti sétányon.

Kalandozás a csillagos égbolton

Planetárium - Zsolnay Kulturális Negyed, július 21., 16:00

A szabad szemmel látható égbolt változásait, a Hold mozgását, a bolygók lassú elmozdulását és a csillagképeket sorakoztatja fel a bemutató. A műsor a Digitárium segítségével végig kalauzolja a nézőt a nevezetes földrajzi szélességeken, Egyenlítőtől a térítőkön és Sarkkörön keresztül egészen a Pólusokig. A műsorban még bemutatásra kerül a Föld, mint égitest, a Naprendszer égitestei, a Tejútrendszer és az ember által ismert Világegyetem galaxisai, egyéb objektumai. A magas színvonalú látványtechnika minden eleme bemutatásra kerül az égbolton történő kalandozás során.

VINO Bor, Zene, Művészet Ünnep 2021

Eger, július 21., 16:00

Júliusban végre megrendezik az idei első nagyszabású egri borfesztivált, amely nemcsak a borokról, hanem a zenéről, a művészetről és a gasztronómiáról is szól, így az idelátogatóknak egyedülálló élményben lesz része. A Vino Kóstoló Ünnep keretein belül megjelennek az Egri Borvidék ismert borászatai kiváló kézműves termékek utcazenészek és művészek társaságában.

A zene fizikája

Csodák Palotája, július 21., 17:00

A hangok birodalma ősidők óta bűvölik az embereket. Ezzel a bemutatóval a rezgések birodalmába kalauzoljuk a látogatót, ahol izgalmasan mutatjuk be a körülöttünk lévő világ hangjait rezgéseit egy egyszerű szívószáltól a lángokban megjelenő hullámmintákig.

Elefánt

Barba Negra, július 21., 18:00

Az Elefánt az egyik legizgalmasabb és legbátrabb hazai alternatív zenekar: már első albumuk, a 2013-as Vérkeringő is kompromisszum-mentes anyag volt, mégis úgy lettek sikeresebbek lemezről lemezre, hogy közben folyamatosan merültek egyre mélyebbre a kísérletezésben és határaik feszegetésében.

Pontoon Live Jam feat. Beton Hofi + HuskyJoe & Hataah

Pontoon, július 21., 18:00

Találkozó a Lánchíd pesti oldalán, a déli pillérnél!

Borszerda | ZÖLD

Magyar Nemzeti Galéria, július 21., 18:00

A Magyar Nemzeti Galéria legnépszerűbb nyári programsorozata, a Borszerdák idén immár tizedik alkalommal várja a képzőművészet és a bor iránt érdeklődő látogatókat. Szerda esténként különleges kiállításokkal, izgalmas tárlatvezetésekkel és előadásokkal, élő zenével és borkóstolóval készülnek. Az idei Borszerdák témája: Színek, ízek, képek, s ennek megfelelően minden héten másik szín – vörös és kék, zöld és arany – áll a programok középpontjában.

Magidom | vendég: Ed Is On

Kobuci Kert, július 21., 19:00

364 nap után újra a Kobuci színpadán a Magidom és az Ed is On! Aki egy önfeledt, gitárzenétől hangos, együtt éneklős nyári estére vágyik, az tartson velük, jó lesz.

Tímár Sára és zenekara: Ének a határtalanról

Benczúr-kert, július 21., 19:30

Tímár Sára Junior Príma-díjas énekesnő neve ismerősen cseng a hazai népzenei és világzenei életben, hiszen évek óta számos zenei formációban megfordult már, a táncház mozgalom fiatal generációjának egyik kiemelkedő alakja. Saját zenekarát 2009-ben alapította, azóta külföldi és belföldi koncerteket adnak és számos népzenei hangzó anyagon hallhatók. A Benczúr Kertben új anyagával áll színpadra.

Habparty

Plázs Siófok, július 21., 20:00

Minden szerdán habparty kicsiknek és nagyoknak a Plázs a Music teraszán!

Tóth Viktor Arura Trió

BMC - Opus Jazz Club, július 21., 20:00

A jazzben alighanem egyedülálló felállású – Tóth Viktor szaxofonos, Lukács Miklós cimbalmos és Orbán György nagybőgős alkotta –, évek óta működő, dobos nélküli trió fontos jellemzője az, ahogy előadásaik során folytonosan változik hangszereik szerepe. A formáció széles spektrumú zenei szövetében jócskán jut szólista szerep a cimbalomnak és a bőgőnek egyaránt.

Mustang

Budapesti Távmozi, július 21., 20:00

Öt lánytestvér egy török faluban él nagybátyjukkal és nagyanyjukkal. A kamaszlányok felhőtlen boldogságban vágnak neki a nyári szünetnek, de a bigott török közeg a legkisebb kilengést sem tűri: az egyik szomszédasszony jelenti a lányok erkölcseire vigyázó nagymamának, hogy azok együtt fürödtek a tengerben a falubeli fiúkkal. A nyári vakáció a lányok számára nem azt a szabadságot hozza, amire számítottak, éppen ellenkezőleg, nevelőik egyre drasztikusabb módszerekkel próbálják betörni őket és megakadályozni, hogy az ezeréves tradíciók ellenében viselkedjenek. Az öt lány öt különböző választ ad az elnyomásra.

Mongooz at A38 // guest: Sasa Lele

A38 Hajó (Tetőterasz), július 21., 20:00

A 2014-ben Pécsett alakult Mongooz And The Magnet az ország talán legmultikultibb zenekara. A norvég-ír-magyar kvartett modern blues-soul-funk-rockos zenéje nemcsak itthon hódít, hanem világszerte is. Felléptek már az Észak és Dél-Korea közötti demilitarizált zónában megrendezett DMZ Peace Train Fesztiválon, de játszottak a szerbiai EXIT Fesztiválon, a német Reeperbahn vagy az észt Tallinn Music Week-en is.

Indigó

Budapest Jazz Club, július 21., 20:30

Indigó, azaz Palágyi Ildikó zenéje az art-pop, a progresszív jazz és az élő elektronika találkozásából születő izgalmas zenei utazás. A fiatal énekes-dalszerző a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-ének előadóművész szakán, majd tanári mesterképzésén diplomázott. Egyedi, érzékeny megszólalását Bartók Vince, Gyémánt Bálint és Szabó Dániel Ferenc sokoldalú és lendületes hangszerjátéka teszi teljessé. A formáció teltház előtt mutatta be "Salt" című debütáló nagylemezét az A38 Hajón.