Színészek, akik majdnem meghaltak a forgatáson

A veszélyes jeleneteket kaszkadőrök végzik, adódnak azonban olyan helyzetek, hogy egy-egy könnyebbnek ítélt mutatvány során komolyan mesérül a színész. Olyan is akadt, akibe belecsapott a villám.

Jim Caviezel – Passió

Mel Gibson Krisztus passiójába csomagolt szenvedéspornója az erőszak ábrázolásában túltesz a legtöbb horrorfilmben, talán nem is meglepő, hogy a Jézust alakító Jim Caviezel többször is megsérült a forgatáson. Számos zúzódást, sebet szerzett, kificamodott a válla, de a legdurvább kétségkívül az volt, amikor a Hegyi beszéd forgatása közben belecsapott egy villám. A szemtanúk szerint "úgy világított, mint a karácsonyfa", de hihetetlen módon a színésznek nem esett komolyabb baja.

 

Sylvester Stallone – Rocky 4.

Az Olasz Csődör krónikájának negyedik felvonásában Rocky Balboa a film végén a szovjet terminátorral, Ivan Dragóval küzd meg, akit Dolph Lundgren alakít. Stallone forgatás közben kitalálta, hogy a csaknem két méter magas svéd tényleg üsse meg: "Csak menj ki oda, és próbálj megütni engem." Lundgren megtette, Stallone pedig kilenc napot töltött kórházban, ugyanis eltört három bordája, és az orvos szívsérülést állapított meg nála. Két hónapra felfüggesztették a forgatást.

 

Kate Winslet – Titanic

Habár James Cameron monumentális romantikus katasztrófafilmje robbantotta be a színésznő karrierjét, könnyen az utolsó filmjévé is válhatott volna: az egyik jelenetben a kabátja beakadt és Winslet víz alá került. Később a Los Angeles Timesnak mesélt az esetről: "Nem volt már levegőm, azt hittem, szétrobban a tüdőm. Jim pedig csak annyit mondott, hogy oké, vegyük újra. Így állt hozzá a dolgokhoz." De nem csak ő járt így a rendezővel: A mélység titka forgatásán Ed Harris is majdnem megfulladt.

 

Isla Fisher – Szemfényvesztők

A csavaros krimiben a szabadulóművészt játszó színésznőnek van egy izgalmas jelenete, amely során egy vízzel teli tartályból kell megláncolva kiszabadulnia. Csakhogy a jelenet felvétele közben a láncok összegabalyodtak, és a bepánikolt Fisher az üveget csapkodta – amit senki sem fogott fel vészjelzésként, hiszen épp ez állt a forgatókönyvben. A színésznő nem tudott kiszabadulni, a biztonsági gombot sem érte el, ami azonnal leeresztette volna a vízet, és a vészhelyzetre odakészített oxigénpalack sem volt elérhető távolságban. A kaszkadőrök koordinátora végül rájött, hogy baj van, és segített Fishernek kiszabadulni a tartályból.

 

Johnny Depp – A magányos lovas

Felvétel is készült arról, hogy a western forgatásán Depp lezuhan a lováról: lecsúszik róla, majd a földre zuhan, és épp csak megússza, hogy a ló eltapossa, ugyanis az állat azonnal átugrik rajta. A színész, csodával határos módon csak kisebb sérüléseket szenvedett és egy orvosi vizsgálat után már folytatta is a munkát. 

(Forrás: Listverse)