Szombati kavalkád

Láblógatós szombatot! Bár egy komoly erőnléti edzéssel indul a nap (Gyerekemelés), de ha nem szeretnél emiatt hajnali 9 órára kilátogatni a Hösök terére, az otthoni emelgetés után csak pörgesd át programajánlónkat!

Gyereket a magasba! | Budapest | 2021

Hősök tere, szeptember 25., 09:00

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a Családbarát Magyarország idén szeptember 25-én megszervezi az egyszerre felemelt gyerekek rekordkísérletét.


Gyerek-szombat a PIM-ben

Petőfi Irodalmi Múzeum, Szeptember 25., 09:30

Ezen a szombaton a gyerekek veheti birtokba a Petőfi Irodalmi Múzeum termet. Lesz papírszínház, Szeder koncert és sok-sok móka, kacagás!


Kreatív kert gyerekeknek - városi fák kincskereső

Füvészkert - ELTE Botanikus Kert, szeptember 25., 10:00, 11:15

Ismerd meg a környezetedben (utcádban, játszótéren, iskolaudvaron) növő fákat és keresd meg a kincset.


Újbudai Gyermekkönyvünnep - családi hétvége és gyermekkönyvvásár a B32-ben

B32 Galéria és Kultúrtér, szeptember 25., 10:00

Szeptember 25-én és 26-án a gyermekek paradicsomává változik a B32. Az Újbudai Gyermekkönyvünnepen könyvvásár, kézműves foglalkozások, workshopok és szórakoztató programok sora biztosít felhőtlen kikapcsolódást a látogatóknak.


Etele Felejthetetlen Gyerek Terep

Etele Plaza, szeptember 25., 10:00

Szombaton a nagyok mellett a kicsiké is lesz a főszerep, ugyanis izgalmas gyermekprogramokkal várja a családokat az Etele Plaza!


Liszt-Kukacok Zenés Beavató Foglalkozás

Zeneakadémia (Előadóterem), szeptember 25., 10:00

A kiscsoportos zenés beavató foglalkozások továbbra is a 6–10 éves korosztálynak szólnak, és idén is pecsételő füzetet nyomnak a gyerekek kezébe: ha összegyűjtik a megfelelő számú pecsétet, ajándékot kapnak.


Készítsd el a saját animációs filmedet!

Toldi mozi, szeptember 25., 10:00

A játszóház ideje alatt megismerkedhetnek a gyerekek a stop motion világával, kipróbálhatják milyen a papírkivágásos animáció, a gyurmafilm és a legó-animáció, illetve az Égigérő fű és a Ha én felnőtt volnék című filmek alakjai is életre kelnek a gyerekek segítségével a trükkasztalon.


KisPontKépző - reSTART feszt

Kispont Galéria, szeptember 25., 10:00

A reSTART feszt keretein belül a Kispont galéria 3 napos workshoppal, kiállítással, tárlatvezetéssel és egy előadással várja a látogatókat mindhárom napon délelőtt 10 órától este 8-ig.


Legkisebbek mozija: Hahó, Öcsi!

Puskin Kuckó, szeptember 25., 10:00

Balog Öcsi (Kovács Krisztián) öt és negyedéves, nagycsoportos óvodás. Ő a legkisebb gyerek a családban, akire már senkinek nincs ideje. Elhajtja a bátyja, elhajtja az anyja (Szakács Eszter) és a nagymamája (Kiss Manyi) is, pedig Öcsi csak játszani akar.


Az utolsó óra

Rózsavölgyi Szalon Arts & Café, szeptember 25., 16:00, 19:00

Mark St. Germain: Freud's last session című darabjának magyarországi bemutatója Jordán Tamás és Alföldi Róbert szereplésével és rendezésében.


A 30 éves Szerencsejáték Zrt. bemutatja - Szuperkoncert 2021

Puskás Ferenc Stadion (Népstadion) (Szoborpark), szeptember 25., 17:00

A hazai könnyűzenei élet nagyágyúi a Szerencsejáték Zrt. 30. születésnapján fergeteges bulira készülnek egy egészen egyedülálló helyszínen. Exkluzív show-val lép fel Majka & Curtis, elhozza új lemezének dalait és legnépszerűbb slágereit a Bagossy Brothers Company, fellép hazánk egyik legismertebb dj-je, Lotfi Begi és vendégei.


Le Deae / Orbán Adrienn tanítványai

Fellini Római Kultúrbisztró, szeptember 25., 17:00

Hat tehetséges lány, izgulnak, pedig jók, és biztos, hogy nagyot fognak énekelni.


Carmina Burana

Müpa - Fesztivál Színház, szeptember 25., 19:00

Egy civilizáció romjain tengődő, életben maradásáért küzdő, emberszerű barbár közösség rituálékkal teli életébe pillantunk be, akik félelmeikkel harcolva, ösztöneik által vezérelve próbálják átvészelni, amit a Sors rájuk ró. A Sors, ami néha jót, örömöt, szerelmet, máskor bánatot, halált hoz számukra.


Ramazuri

Fővárosi Nagycirkusz, szeptember 25., 19:00

A RAMAZURI nevettet, ellazít, feltölt és elkápráztat. Látványos és nagyszabású, élőzenével kísért és akrobatikai elemekkel tarkított tánc-cirkuszi kavalkád, amelyben derűs és szellemes koreográfiák követik egymást.


Macskák

Madách Színház, szeptember 25., 19:00

Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.


Nine

Budapesti Operettszínház, szeptember 25., 19:00

Federico Fellini Oscar-díjas 8 és ½ című remekműve a filmtörténet első rendezői önvallomása, egy zseniális és újító alkotás, ami nagy hatást gyakorolt más művészekre is. Ahogy az lenni szokott, idővel a zenés színpadokra is eljutott a mű, az 1980-as évek elején Mario Fratti feldolgozásában, Arthur Kopit librettójával és Maury Yeston zenéjével és szövegével készült el a Nine című musical.


PesText // Alfred Nobel, ahogy eddig nem ismertük

A38 Hajó., szeptember 25., 19:00

Az August-díjas író és újságíró, Ingrid Carlberg Raoul Wallenberg után most egy Alfred Nobel-biográfiával jelentkezik, amelyben elsőként ír összefoglalást Alfred Nobelről és a Nobel-díj hátteréről.


Oláh Ibolya: Női posta

Marczibányi Téri Művelődési Központ, szeptember 25., 19:00

Valahol van egy nagy, központi szív-panasziroda. Talán egy égi főpostán, ahol mindenkit meghallgatnak. Ott ül-áll-beszél-énekel egy nő, akit, mondjuk, Ibolyának hívnak. Ma ő van szolgálatban ebben a hivatalban. A sok panaszra orvosság nincs. Feloldás – talán.


Дeva /Deva/, Flanger Kids

A38 Hajó (Koncertterem), szeptember 25., 19:30

A népzenei misztikumot hipnotikus elektronikus lüktetéssel bámulatosan vegyítő Дeva /Deva/ rekordsebességgel lett hazánk egyik legexportképesebb előadója, nem véletlenül. Visszatérő koncertjét már sokan várták.


Balogh Kálmán Cimbalogh Trió

BMC - Opus Jazz Club, szeptember 25., 20:00

A Cimbalogh Trió zenéje legalább olyan játékos, mint a formáció elnevezése. Repertoárjukban szinte az összes Kárpát-medencei zenei dialektust bejárják. Önfeledten húzzák a szatmárit talpalávalónak, hogy azután mély történelmi rétegeket villantsanak fel egy klezmer számban, és végül boogie-woogie kíséretbe oldják fel a decsi verbunkost. Zenéjük velejét az ördöngös virtuozitás mellett a felszabadult zenei humor, sőt, önirónia adja.