Szombati programajánló

A szombati programok követik a megszokott és bevált trendet: délelőtt a gyerekek és a családok élvezhetik a kulturális csemegéket, míg délután a zúzós vagy éppen rázós felnőttek vethetik bele magukat a zene világába!

Együtt a 70 éves Rock and Roll-ért!

D39 Kultúrtér, április 27-28.

Három napra ismét lezárják a Dessewffy utcát a Terézvárosban, ahol több ingyenes programmal várnak mindenkit egy közös ünneplésre! Menjetek el a Rock and Roll 70. szülinapjára a Dessewffy utcába, és ünnepeljetek! A programok 11-20 óráig az utcában, 20-23 óráig a D39 Kultúrtérben lesznek!

Tavaszi MondoCon 2024

Hungexpo Budapesti Vásárközpont, április 27-28.

A MondoCon programjai közt jópár hosszú múltra tekint vissza és népszerűségük töretlen. Azonban mindig figyelnek arra is, hogy legyenek újdonságok, exkluzív programok és vendégek, amelyek minden egyes MondoCont egyedivé tesznek.

Tavaszi Játékfesztivál

Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum, Kultea, április 27., 10:00

A Piatnik 200 éves jubileuma alkalmából egész napos Piatnik játékfesztivált rendez a homoludens.hu Egyesület, a Piatnik és az MKVM. Piatnik gyerek- és felnőtt társasjátékokkal várnak minden játszani vágyó kicsit és nagyot. Több mint 50 féle, köztük nemzetközi- és magyar játékdíjas játékkal várnak! Stratégiai játékok • Logikai játékok • Betű- és szójátékok • Kvízjátékok • Party játékok • Készségfejlesztő játékok • Építőjátékok Akár a családdal, barátokkal érkezel, vagy itt szerzel új játszótársakat, biztosan jól fogod érezni magad!

Gyermekparadicsom - Családi piknik

Magyar Nemzeti Múzeum, április 27., 10:00

Milyen évszázados titkok rejtőznek a Nemzeti Múzeum kertjében? Miről mesélnek a kert hatalmas faóriásai? Milyen játékokat játszottak a Muziban több mint 100 évvel ezelőtt a gyerekek? Korzózz te is a pesti kisasszonyokkal a Múzemkert árnyas fái alatt. Ismerkedj meg a Pál utcai fiúk kedvenc játékával, a gojzival. Csatlakozz te is a makkokat gyűjtögető játékoskedvű mókusokhoz és fedezd fel te is a Múzeumkert rejtélyes történetét!

ArchiKids 2024

KÉK - Kortárs Építészeti Központ, április 27., 10:00

A Kortárs Építészeti Központ (KÉK) immáron hatodik alkalommal, ezúttal 2024. április 26-27.-én rendezi meg a budapesti ArchiKids_VárosÁlmodók eseményt. IDEI MOTTÓ: Panelházak // Építkezés elemről-elemre. Milyen egy igazi panelház? Szürke, kocka alakú és óriás toronyként magasodik az égbe, melynek szinte a tetejéig se látni? Esetleg színes, szögletes, széles, hosszúkás? Kopár síkság vagy épp burjánzó zöld növényzet veszi körül? Mi a helyzet a panel dzsungelekkel? Ki tudja, ez már paneltörténelem! Milyen hatást gyakorolnak ránk a mindennapi életünkben épített tereink? Kik laknak ezekben a beton épületekben? Hogyan határozza meg egy lakóközösség életét a lakótelepi életforma? Miért fontos a közösségi összetartás, hogyan vállalhatunk felelősséget közvetlen élettereinkért?
Menjetek el április 26-27.-én szombaton az ArchiKids_Városálmodók programjaira és közösen utánajárhattok!

Belvárosi Gardróbvásár

Erzsébet tér, április 27., 11:00

Meguntad ruhatárad? Vannak ruháid, melyeket csak egy-egy alkalommal vettél fel? Méretet váltottál? Új stílusra vágysz? Klasszikus, modern, bohém, esetleg vintage darabokkal szeretnéd színesíteni a ruhatárad? Hasznosítsátok újra divatosan! Vásároljatok egymástól, megfizethető áron, különleges, jó minőségű, egyedi darabokat! Akár kiüríteni, akár feltölteni szeretnéd gardróbodat, itt mindkettőre lesz lehetőséged!

Szimpla bolha / Nagy Budapesti Kultúrzsibi

Szimpla Kert, április 27., 12:00

Kirakodóvásár, kutúrzsibi, használtcikk piac...mindegy hogy hívod, a lényeg, hogy olyan hely, ahol lehet turkálni régi cuccok között. Ha a padlást már kimaxoltad, menj és nézd meg mi rejtőzik a másokéban. Érezd a kutatás izgatott illatát.

Elektronikai bütykölde

Magyar Zene Háza (Multimédiás könyvtár & klub), április 27., 15:00

A Város a Házban – Pécs hétvége keretében szombat délután a pécsi egyetem elektronikus zenei szakának Elektronikai bütykölde című egyetemi kurzusa veszi kezdetét a könyvtárban és három órán keresztül magával is ragadja majd az erre fogékonyakat. A műhely során egyszerű áramköri elemekből (áramforrás, kondenzátor, led és más diódák, kapcsolók, potméterek) készíthetnek az érdeklődők mindenféle elektronikai kütyüket, bütyköléseket, de emellett az elektronikus zenei szak hangeszközeivel is megismerkedhetnek. A műhelyt az Elektronikai bütykölde című kurzus egyetemista hallgatói, és Kovács Balázs oktató vezetik.

Lick The Click! Summer Opening

A38 Hajó, április 27., 17:00

Valószínűleg mindenkinek feltűnt, hogy idén lassabban érkeznek a szezonnal kapcsolatos bejelentkezések. Nincs ok az aggodalomra, nagyon várják az idei startot is. A legfontosabb hír, hogy a következő hónapokban az eddig megszokotthoz képest lényegesen ritkábban találkozhattok majd a Hajón, nagyjából havonta egyszer gyűlnek majd össze a két teraszon és várnak benneteket a közreműködő vendégekkel közösen. Az elmúlt időszakban teljesen kivirágzott daytime party színtéren más energiák, hangulatok mentén szeretnének a továbbiakban jelen lenni.

TOTÁLIS METAL I Pokolgép évek

Barba Negra (Red Stage), április 27., 17:00

Április 27-én újra a fővárosban ad koncertet a Totális Metal produkció. A tavalyi születésnapos jubileum után ezúttal a Pokolgép évek: Éjszakai bevetés 35! címet kapott programmal áll színpadra a Barba Negrában a Kalapács József (ének), Nagyfi László (gitár), Rudán Joe (ének), Pazdera György (basszusgitár), Tarca László (dob), és Nagy Dávid (gitár) alkotta formáció. Idén az eddigieknél hosszabb műsorral, és meglepetésdalokkal készülnek a tradicionális fémzene rajongói számára - a buli előtt pedig dedikálásra is sor kerül, így a féltve őrzött ereklyék közül is elő lehet szedni párat a bőrdzseki és a szegecses öv mellé.

A Rapgalaxis Őrzői Vol. 2.

Budapest Park, április 27., 18:00

A Park nyitóhétvégéjén valódi szuperhősök lépnek színpadra. Lesz ott minden, mi szem-szájnak ingere: a rap, a trap, a hiphop és az újhullámos popzene legmenőbb arcai, vagyis egy igazi allstars brigád csapja április 27-én az univerzum legnagyobb buliját!

NEEDLESS - XX. JUBILEUM

Dürer Kert, április 27., 19:00

Az Insane Hellride Entertainment és a Dürer Kert bemutatja: "NEEDLESS XX. Jubileum"! Hazánk egyik legkiemelkedőbb progresszív extreme metal zenekara, a NEEDLESS idén ünnepli pályafutásának 20. évfordulóját! Ki gondolná, hogy repül az idő?! A 2004-ben alakult zenekar különleges műsorral készül a koncertre, teljes diszkográfián átívelő setlist-el és brutális vendégelőadókkal. A két nemzetközi színtéren is elismert lemezzel rendelkező dánszentmiklósi brigád mesteri módon vegyíti a thrash metal és a death metal tölteteit, melynek egy technikás, progresszív löketet biztosítanak.

Lovasi: Teremőr

Magyar Zene Háza (Koncertterem), április 27., 19:30

Lovasi András dalszerzői estjének dalai egy olyan képzeletbeli galériát idéznek meg, ahol a szerző szívesen lenne teremőr. A látvány mellett a különleges, először létrejövő színpadi felállás is meghatározza, hogy a több, mint 35 éves életműből mely számok hangozzanak el: a szólólemezek anyagai mellett felcsendülnek Kispál- és Kiscsillag-dalok, illetve új szerzemények is. Az önálló, „egyszálgitáros” estekről ismert minimál hangszerelés most kiegészül egy kórussal és Tövisházi Ambrus játékával.

Fekete Jenő 60 - Születésnapi koncert

A38 Hajó, április 27., 20:00

A magyar blueslegenda 60. születésnapját, a pályán eltöltött első 40 évét és az idei Record Store Day -en megjelenő "sárarany" dupla vinyl kiadását ünnepli ezen az estén az A38 hajón, egy erre az alkalomra alakult, friss formációval. A koncerten saját dalok, blues klasszikusok és feldolgozások mellett először hallható majd élőben az április 1 -én megjenelő "valami" című új dal, mely helyet kapott a vinyl kiadványon is.

Fusion Group feat. Kertész Erika

Budapest Jazz Club, április 27., 19:00

A Szendőfi Péter vezette, 1992 óta folyamatosan működő Fusio Group repertoárjának szerzeményei a modern fúziós jazz stílusjegyeit virtuóz játékkal és izgalmas dallamvilággal ötvözik.

JELEN TRIO

Jedermann kávézó, április 27., 21:00

A Jelen trió nomen est omen megalakulása óta mindig a mai ember számára szólaltatja meg pillanat zenéjét egyedi, karakteres, saját hangzásban, melyben a zenei téma lehet spontán improvizáció, egy saját kompozíció, egy leporolt operett sláger, vagy szabad improvizáció, vagy netán a Twin Peaks zenéje. Sosem akarja koncertről koncertre ismételni magát, tetszelegni vagy behízelegni Neked, de mindenképp olyan akar lenni, ami ITT ÉS MOST Velünk és Értünk történik.

Pikodopa Presents : Hardcore Rave Night

Dürer Kert, április 27., 22:00

Hosszabb idő után örömmel jelentik be, hogy visszatér Budapestre a Hardcore Rave Night, minden résztvevővel készen arra, hogy egy újabb villanófényes bulit rendezzenek a világ legkülönlegesebb művészeivel! Táncoljatok, mint a mániákusok!

Gimme! Gimme! Mamma Mia Show in Akvárium! Szezonzáró

Akvárium Klub, április 27., 23:00

Mindenki kívánságára ezt a bulit, Sose Hagyják ABBA! A nyári helyszín előtt tartanak egy hatalmas szezonzáró, önfeledt, boldogságos gimme gimme-zést április 27-én a város szívében, az Akvában!
Tavasszal JÖN! még egyszer a legvidámabb legéneklősebb legőrültebb bulisorozat! Lesz itt minden! Szenzációs Mamma Mia showelemek, az összes ABBA sláger, a tökéletes helyszín és persze Ti! a Legjobb közönség! Ezen a bulin se a táncot se az éneklést senki nem hagyja ABBA! A többszöri teltházas önfeledt, boldogságos Gimme! Gimme!-zés után most itt a folytatás Budapest szívében az Akvárium Klubban!