Szombati programajánló

Lecsendesedtek a fesztiválok, vége az országos szülinapnak és már az iskolakezdés kukucskál a sarok mögül. Ideje visszatérni a megszokott, békés, hétvégi életérzéshez! Budapest ismert esti helyein oszcillál a zenei kilengés, és a mozikális nézés.

KiscelliFeszt

Kiscelli Feszt, augusztus 24., 9:00

Kulturális Feszt Óbudán, a Kiscelli Múzeum alatt, a parkerdő fantasztikus zöld környezetében. A BMZ Magánzeneiskola szervezésében egy igazán hangzatos koncertsorozattal kedveskednek az érdeklődőknek, mely reggeltől egészen estig tart, megállás nélkül garantálja az érdekes, kivételes és szórakoztató koncerteket, hangszerbemutatókat, workshopokat, interaktív meseszínházat, továbbá a piknikezés örömét családoknak és barátoknak. Egy világkörüli utazás egy napban.

Tankcsapda 35, vendég: NLP

Budapest Park, augusztus 24., 18:00

A hazai rock & roll rugója, azaz a Tankcsapda augusztus 24-én igazi zúzdával ünnepli fennállásának 35. évfordulóját! Ezen az estén egészen biztosan előkerülnek az elmúlt három és fél évtized meghatározó rockhimnuszai, ikonikus slágerei. Tankerek, “Ha zajt akartok!”, itt a helyetek!

IHE CREW PARTY - Deströyer 666

Dürer Kert, augusztus 24., 18:30

Az Insane Hellride Entertainment, District 19 és a Dürer Kert bemutatja: IHE CREW PARTY - Deströyer 666. 14 év után ismételten hazánkba látogat az ausztrál Black/Thrash szörnyeteg DESTRÖYER 666! Bár megfogadták, hogy a növekvő kiadások miatt kevesebb bulit fognak tartani, viszont ezt az egyet nem lehetett kihagyni! Töretlen sebességgel, mint erdőtűz pusztít majd a Dürerben a zenekar!

Saya Noé solo live act - Electric Lounge

Várkert Bazár, augusztus 24., 20:00

A tavalyi nagy sikerű koncert után ismét a Várkert Bazár Electric Lounge sorozatában Saya Noé. Az énekesnő hangulatos alternatív pop-noir hangzásáról ismert, amely sajátos, kórus hatású énekharmóniákat kever erős, sötét basszusokkal. Zenéjében megjelenik az electronica, triphop, trap, downtempo, uk garage és a house műfaji jellegzetességek is. Saya Noé, Malajziában, Kuala Lumpurban nőtt fel, zenész családban. Magyarországra költözését követően, klasszikus gyökereit popzenére cserélte, majd a budapesti imPro School-ban tanult zenei producernek és indította el a karrierjét.

ZIZZY PEAR | Gabi + Maci szülinap!

101klub, augusztus 24., 20:00

Szeretettel várnak mindenkit augusztus 24.én, szombaton a 101Klubba, ahol koncert mellett ezen az estén megünnepelik a dobos, Farkas Gábor "Gabriel Wolf" és a basszusgitáros, Medveczky László "Maci" születésnapját is! Rendhagyó koncert várható!

Hot Jazz Band, vendég: biankahaidu

Barlang, Dunaparti Művelődési Ház, augusztus 24., 20:00

A 2020-ban harmincöt éves fennállását ünneplő Hot Jazz Band zenekar leginkább a korai jazz és a két világháború közötti magyar könnyűzenei termés Karády, Kabos, Jávor, Latabár filmek zenéinek korhű megszólaltatóiként ismer és szeret a hazai hallgatóság.

Selah Vie: a második album élő premierje

Magyar Zene Háza (Szabadtéri színpad), augusztus 24., 20:00

A funk és a roots rock elemeit keresztező Selah Vie első nagylemeze 2023 júliusában jelent meg, Ilyen az Élet címmel. A hattagú zenekar dalai megtestesítik a tagok életfelfogását és életstílusát, melynek központi eleme az életszeretet, az életrevalóság. Annyit szeretnének csak, hogy velük együtt mások is jól érezzék magukat, és az élet szépségét csodálhassák.

Flanders on the Move | De Beren Gieren (BE)

BMC - Opus Jazz Club, augusztus 24., 20:00

A De Beren Gieren zenéjében a minimalista megközelítés és a kirobbanó energia kéz a kézben jár – nem véletlen, hogy az elektroakusztikus jazztrió a szürrealizmus és a techno hazájából, Belgiumból indult Európa meghódítására. A Visible Cloaks, a Radiohead, Erik Satie és Jon Hassell munkásságából is merítő trió tagjai sokrétegű, látnoki improvizációkban engedik igazán szabadjára sokoldalúságukat.

Városháza Kertmozi: Vissza a jövőbe

Budapest Városháza, augusztus 24., 20:30

Mozizz a csillagos ég alatt egész nyáron a Városháza díszudvarán! A Budapest Kertmozi és a Városháza együttműködésében!
Marty McFly átlagos kamasznak látszik, de van egy őrült barátja, Doki, aki megépítette a plutónium meghajtású időgépet. Dokit váratlanul halálos támadás éri, s Marty is csak az új találmánnyal nyer egérutat. Arra azonban ő sem számít, hogy 1955-be utazik vissza, épp abba az időszakba, amikor szülei is a padot koptatják. A bajt csak fokozza, hogy majdani anyja Marty megérkezése óta ügyet sem vet majdani apjára, ami beláthatalan következményekkel járhat a jövőben. Ha életben akar maradni, el kell érnie, hogy szülei egymásba szeressenek és el kell távolítania az anyját molesztáló Biffet.

Ingyenes Kertmozi a Budapest Gardenben - Bob Marely: One Love

Budapest Garden, augusztus 24., 20:30

A BOB MARLEY ONE LOVE egy ikon életét és zenéjét ünnepli, aki nemzedékeket inspirált üzenetével, mely a szeretetről és az egységről szól. A mozivásznon először láthatjuk Bob erőteljes történetét, ahogy a hányattatásain felülkerekedve végigjárja forradalmi zenéjének útját. A Marley-család produceri közreműködésével készült alkotást, amelyben a legendás zenészt Kingsley Ben-Adir, a feleségét, Ritát Lashana Lynch alakítja, 2024-ben láthatjuk a mozikban.

Summer BJC Jam Session: Nagy Iván Trio

Budapest Jazz Club, augusztus 24., 21:30

A Trio tagjai elsősorban a klasszikus jazz szerelmeseinek és elkötelezett híveinek kívánnak jam session-t tartani (swing, New Orleans, stride, prebop).

Another Dimension Tour 2024 Budapest I Official Afterparty

Akvárium Klub (NagyHall), augusztus 24., 22:00

Idén a Supernova Techno pres. Boris Brejcha Another Dimension Tour 2024 Budapest koncert után két termes hivatalos afterparty az Akvárium Nagyhallban és Kishallban!

OIEE feat. M3NSA

Pontoon, augusztus 24., 22:00

Ezen az estén a már több közös dalban is felbukkanó ghánai-londoni M3nsa lesz OIEE vendége, a szokásos duó live act felállás mellett. Kocsis Bence, azaz OIEE tovább halad a soul-infúziós elektronikus popzene ösvényén: második nagylemeze, a Two Sides egy tempós, kitárulkozó, feszkókat elengedős tavaszi történet.

Taylor Swift Party Hungary: Your Version Boat Party NIGHT EDITION

A38 Hajó (Koncertterem), augusztus 24., 23:00

Rád fér egy kis levezetés az Eras Tour állomásai után? Az első teltházas Choose your song edition Taylor buli után ismét visszatérnek az A38 Hajóra veletek! Ugyanaz a koncepció, viszont ezúttal egy esti bulira invitálnak benneteket az A38 légkondicionált koncerttermébe. Ezúttal is az egyedülálló "choose your song" editionnel érkeznek, mely lényege, hogy a buli közben TI SZAVAZHATTOK a következő számról.

Hot Spot Special I SPAG HEDDY (NL) - The Big Boil Tour

A38 Hajó (Tetőterasz), augusztus 24., 23:00

Idén nyáron a fesztiválok mellett mindössze néhány alkalommal lesz éjszakai esemény a hajón. Augusztus 24-én egy különleges bulira invitál benneteket az A38, Spag Heddy 7 év után tér vissza Magyarországra, ezúttal európai turnéja keretein belül.Mellette 8 hazai tehetség, névszerint Myamo, Schomey, Quiver, Cursative, MSF, Noservice, Keyone és Bark képviseli a hazai basszus szcénát.  Augusztus 24-én éjszakázz az A38 tetőteraszán a legjobb basszus zenékkel!

Prime FM presents EZEQUIEL ARIAS - extended set

Akvárium Klub (Lokál), augusztus 24., 23:00

Az idei nyár méltó lezárásaként Augusztus 24-én szombaton egy igazi hamisítatlan dél-amerikai progressive éjszakával készül nektek az Akvárium. A nagysikerū tavaly májusi fellépése után nem is volt kérdés, hogy idén is elhozzák nektek az argentin progressive house ifjú titánját, a szuper tehetséges dj/producert, aki egymaga testesíti meg a mūfaj jelenét és jövõjét, sokunk nagy kedvencét, EZEQUIEL ARIAS-t, aki egy 3 órás fõidõs szettel kényeztet majd titeket!