Szombati programajánló

Reméljük a hétvégére visszatér az enyhe idő, a piac érdekében! Mert a piacozáson kívül mindent igyekeztünk betenni egy házba, a magyar zenéjébe, meg csillaghegyrre is, és ilyenek. Ha jó az idő, tessék a piacon többet eltölteni belőle, aztán mindenképpen kell választani egy másik szimpatikus programot.

Őszi MondoCon 2022

Hungexpo, október 22-23.

Az őszi MondoCon 2022 ismét szeretettel vár mindenkit. A MondoCon egy rendkívül szórakoztató animés és geek rendezvény, amit minden évszakban megrendezünk, hogy a rajongók és érdeklődők találkozhassanak egymással, megnézzék és részt vegyenek a programjainkon, és hogy átadhassák magukat a hobbijuknak egy hétvége erejéig. 

HELLO PIAC

Erzsébet tér, október 22., 11:00

Látogass el Te is Budapest legmenőbb design vásárára az Erzsébet térre, és fedezd fel a hazai tervezők és designerek által készített legegyedibb és legkülönlegesebb táskákat, ruhákat, ékszereket, divat kiegészítőket, DIY és vintage stílusú lakásdekorációs terméket, kézműves gasztro készítményeket, természetes alapanyagokból készült kozmetikumokat, egyedi baba-mama kiegészítőket és játékokat, zero waste és környezetbarát alternatívákat… igazi minőségi kincseket!

VI. Latin-amerikai fesztivál

ÓKK Csillaghegyi Közösségi Háza, október 22., 12:00

A fesztivál közel hozza Latin-Amerikát egy délutánra. A program résztvevői a dél-amerikai országok zenéiből, táncaiból és gasztronómiájából kapnak ízelítőt.

Digitális detox | Álarcok mögött

Ludwig Múzeum, október 22., 16:00

A Nem vagyok robot című kiállításhoz kapcsolódó Digitális detox sorozatban a technológiai méregtelenítés jegyében különleges, offline élményekkel várják az érdeklődőket. A művészetterápiás foglalkozáson alkotó és befogadó gyakorlatok segítségével önismereti tapasztalattal gazdagodhatnak a múzeum tereiben.

Leander Kills / Tiansen

Barba Negra, október 22., 19:00

Különleges Leander Kills koncert új dalokkal a Barba Negrába! Vendég a kiváló Tiansen lesz!

ADHD (IS)

Magyar Zene Háza, október 22., 19:30

Az izlandi ADHD együttes tagjai eredetileg egy bluesfesztiválra verődtek össze 2007-ben, de miután felfedezték egymásban a hasonló ízlésű és gondolkodású alkotókat, a folytatás mellett döntöttek. Melankolikus, finom, a jazzből kiinduló, rockot, posztrockot is érintő, de valójában besorolhatatlan hangzásukkal, eredeti stílusukkal, valamint legújabb, ADHD 7 című albumukkal érkeznek a Magyar Zene Házába.

"Nekünk a közönség a legfontosabb. Ti vagytok a Neoton igazi bázisa, akik az évtizedek alatt is életben tartottátok a dalokat, amik most és mindörökké Nektek szólnak. Ezen a koncerten csak az igazi nagy slágereket játsszuk majd. Bulizzunk, énekeljünk együtt! Hajózzunk 220 felett a Santa Mariával, ünnepeljük az Olimpiát a Marathonnal, táncoljunk a Szombat Esti discoban, énekeljünk a Nyárról, integessünk a Zsebkendőinkkel! I LOVE YOU." (Csepregi Éva)

Két nagyszerű muzsikus, akik magukat „jazz-állampolgároknak” tartják, kilépett a teljes és határok nélküli világba. Magukkal vitték a rögtönzés, a technikai tudás, a ritmikai és dallamformáló fantázia gazdagságát, a hangszínek és dinamika minden árnyalatát, a szabadság és a kötöttség egyensúlyának biztos ízlésű alkalmazását. Felszippantottak és zenéjükbe oltottak szokatlan metrumokat, a déli, délkelet-európai, kis-ázsiai és más bűvölő, bájoló, táncos és fájdalmas, örömteli és panaszkodó dallamrajzokat, váratlan és meglepetéserejű lüktető ritmusokat. 

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.