Szombati programajánló

Huurrá, megérkezett az Advent! Városok szerte az találni, majdnem mindenütt. Ezért ajánlok mára egy kis színházas kezdést, majd folytatásként koncertek sokféleségét, egy kis kakukktojás mozival.

Dzson Meklén vagyok

FÉM Arts & Café, november 26., 16:00

Akciósztárnak készül a magyar színművész. Elhatározásában segíti az ügynöke, a feladatra felkészíti az egykori filmsztár, s támogatja Feri, az egyszeri rajongó. Persze nem minden úgy sikerül, ahogy tervezték...

NAGYÚR - SZEMÉT Lemezbemutató x SHAPAT TERROR x NÍS

Dürer Kert, november 26., 18:00

Eljött az idő, hogy a Dereng, a Tej és az Isten Háta Mögött romjain tavaly alakult Nagyúr kiadja első nagylemezét. A lemez címe annyi, hogy "Szemét", erről nincs mit mondanunk, legfeljebb annyit, hogy semmilyen kiadó nem adna ki ilyen című lemezt. Jó, hogy vége a 90-es éveknek, de nem jönnének-e újra el?

A művészet templomai sorozat február 3-tól látható új alkotása a mesteri szobrászművész, Gian Lorenzo Bernini munkásságát mutatja be átfogó módon, a Rómában megrendezett nagyszabású 2018-as életmű-kiállításán készített exkluzív felvételekkel, amelyek feltárják a mesterművek finom részleteit is.

Pál Utcai Fiúk

Akvárium klub, november 26., 19:30

A Pál Utcai Fiúk 1983 nyarán, Szigetszentmiklóson alakult barátokból, iskolatársakból. A zenekar egy szigetszentmiklósi garázsból nőtte ki magát országosan ismert, immáron 25 éve koncertező zenekarrá. Az egykor pénzfeldobással hangszert választó utcai kölyökbandából verbuválódott zenekar 1990-ben adja ki első lemezét, majd 1994-ig folyamatosan jelennek meg az albumok: Ha jön az álom, Bál, A nagy rohanás, Szerelemharc, Szajhák és Partizánok. A PUF ekkor már sztárzenekarként önálló koncertet ad a Budapest Sportcsarnokban.

Elek István Quartet feat. Gyárfás István

Budapest Jazz Club, november 26., 20:00

A szaxofonos Elek István négy évtizedes pályája során számos zenekar szólistája volt, de saját neve alatt csak 2015 elején debütált kvartettje, amely aztán nagy sikerrel szerepelt a fővárosban és vidéken egyaránt. A négyes minden tagja a műfaj legjobbjai közül került ki. Ezen az estén az összeszokott négyeshez a méltán népszerű jazz-gitáros, Gyárfás István „Gyafi” csatlakozik.

LéleKzet - lemezbemutató

A38 Hajó, november 26., 20:00

Ha mélyen lélegzel, minden könnyebb. Átjárja a testedet a friss levegő. A lelkedet is. Csak maradj benne, maradj ritmusban. Nem laposan, jó mélyen, töltődj fel, engedd el, ami jó, azzal töltődj fel, ami nehéz, azt engedd el...

Free BJC Jam Session: Monár Sándor Trio

Budapest Jazz Club, november 26., 22:30

A Free BJC Jam Session esteken hétvégéről hétvégére a legismertebb és legnépszerűbb hazai zenészek alkotnak spontán formációkat. A késő éjszakába nyúló örömzenélések alkalmával bármi megtörténhet. Az elmúlt években meglepetésszerűen felbukkanó világsztárok és a legkülönbözőbb országokból érkező hobbizenészek egyaránt csatlakoztak az elsősorban vérbeli bebopot megszólaltató triókhoz.

Katttarzis Residents' Night

Toldi mozi, november 26., 23:00

Itt és most szeretnének meginvitálni mindenkit a második Toldis felvonásra! Szigorúan baráti összejövetel, ezúttal csak a rezidensek részvételével, készüljetek, Toldi előtt tali!

NECC Party

Akvárium klub, november 26., 23:30

Ez nem a szívből jövő retro, hanem a NECC, ahol mérnöki pontossággal válogatnak a téma szakértői a kilencvenes évek és a kétezres évek zenei szemeteséből, hogy együtt táncolhassunk a penge élén: ász vagy gyász, ciki vagy nem ciki, gáz vagy nem gáz, tűzforró vagy őstré?