Szombati programajánló

Nagyon pezsgő szombattal veszi kezdetét a hétvége. Japániság, képregénység, életmód, matiné és cseresznye! Felsorolni is fárasztó, pedig még nincs vége, koncertek, és a közbeékelődő mozik teszik még színesebbé ezt a remélhetőleg amúgy is szép napot.

Japán Napok 2023

Néprajzi Múzeum, június 10-11.

A Magyar-Japán Baráti Társaság idén is megrendezi a budapesti Japán Napokat. Az esemény a Néprajzi Múzeumban lesz megtartva.

Mastercard Budapest Comic Con 2023

BOK Csarnok (SYMA), június 10-11.

A sikeres első epizód után, máris itt a második! 2023-ban szintet lép a Comic Con, és nemcsak területben, de a programok számában is felülmúlja az első felvonást! Még több színész, sokszínű és színvonalas képregényes programok külföldi és magyar rajzolókkal, hatalmas artist alley nemzetközi és hazai árusokkal: ez a BCC2023!

VIII. Életmód Expo és Ásványsziget

Lurdy Ház, június 10-11.

Nyolcadik alkalommal rendezik meg az Életmód Expot és ÁsványSzigetet a Lurdy Házban. 150 kiállító 2800 nm területen, amelyből 1000 nm ÁsványSziget várja látogatóikat, ahol szemezgethetnek nyers/csiszolt ásványok, ékszerek, drágakövek, ősmaradványok válogatásából.

CityMatiné - The Urban Unity

Akvárium Klub, június 10., 12.00

A soron következő matinén távoli törzsek egyesülnek a város kellős közepén, hogy közös erővel emeljék magasba a nappali rotyogás szent ereklyéjét. Rendhagyó módon különböző rituálék főszereplőinek küldtünk ezúttal füstjeleket, hogy törzsfőinkkel egyesülve készítsék fel a fél-földalatti területet a szertartásra.

Cseresznyeszedő ünnep | Feneketlen-tavi lekvárfőzés és piknik

Feneketlen tó, június 10., 15.00

Ízlelgesd a városod! Tudjátok, hogy mennyi olyan termésű növény, fa, bokor vesz minket körül a városunkan, amik nemcsak hasznosak, de ehetőek is? Június 10-én cseresznyeszedésre és közös lekvárkészítésre várnak titeket a Feneketlen-tó partjára, hogy közösen ismerkedjetek és gondolkozzatok arról, hogyan használhatjátok fel a város ehető növényállományát. És természetesen közben szól a zene, a földre kerülnek a piknikplédek és gyermekprogrammal is várnak titeket.

PSZICHEDELIKUS NAP @ TILOS Maraton 2023

Dürer Kert, június 10., 16.00

Immár hagyományosan a Tilos Maraton nyitó hétvégéjének szombatja a pszichedélia jegyében zajlik, az élőhangszeres és elektronikus zenei spektrumok végtelen árnyalatai találkoznak idén 5 helyszínen a Dürer Kertben!

80's Disco Retro Festival - Budapest Park

Budapest Park, június 10., 17.00

Újra fényesíthetitek a lakkcipőt, hiszen a Budapest Park 2023.06.10-én újra egy óriási 80-as retro diszkóvá alakul! Felcsendülnek ÉLŐBEN a 80-as évek legnagyobb slágerei és elhozzuk Nektek a korszak legnagyobb világsztárjait egy látványos show-ba csomagolva, profi táncosokkal és látványos show-elemekkel és egy hajnalig tartó retro bulival! Kíváncsi vagy, kik lesznek velünk? Most lehull a lepel!

Napraforgók vonzásában - Van Gogh remekműveinek titkai - VÁRkert Mozi

Várkert Bazár, június 10., 19.00

Vincent van Gogh napraforgói legismertebb munkái közé tartoznak, sőt, a művészettörténet legreprezentatívabb képei közé soroljuk őket. Az amszterdami Van Gogh Múzeum egy óriási, új kérdéseket feszegető kiállítást hívott életre, melynek központi eleme van Gogh öt, közgyűjteményben őrzött, vázában álló napraforgókat ábrázoló képe volt. több...

Világpolgárok

Az ember sosem lehet túl öreg az újrakezdéshez: ebben reménykedik legalábbis a három római nyugdíjas, Attilio, Giorgetto és a Professzor. Egy pohár fehérbor és egy trasteverei séta között úgy döntenek, hátrahagyják katasztrofális életüket, és külföldön próbálnak szerencsét, méghozzá egy olyan helyen, ahol a nyugdíjukból jobban megélhetnek. A nagy kérdés azonban az, hogy merre induljanak. Az Azori-szigetek tökéletes célpontnak tűnik, és a három férfi izgatottan vág bele az új kalandba. A nyelvleckéktől kezdve a különös találkozásokig fantasztikus utazás veszi kezdetét…

Ramazuri pres.: Lost.Act B2B Legit Trip

Pontoon, június 10., 19:00

"Alig vártuk ezt a pillanatot, újra elfoglaljuk a Pontoon fedélzetét. A már méltán híres plexifal mögött ezúttal is ismerős és új arcok várják, hogy megrezegtessük a hajópadlót. Hazai frontról érkezik hozzánk Octile és Korosi a Rythmic Steps csapatától, légiósaink pedig erre az estére nem más, mint az egymással is jó viszonyt ápoló Lost.Act és Legit Trip, akiket ha már együtt sodort hozzánk a víz, összeállnak egy extra b2b szettre. A szokásos Ramazuri hangulat megteremtését és a leginkább minimal (hang)hullámok megszelidítését, a két bejáratott matróz Kirill és Kernel felügyeli."

Kelemen Kabátban - 10 éves születésnap

Várkert Bazár, június 10., 20.00

Június 10-én ünnepelni hívnak benneteket Budapest egyik kultikus szabadtéri színpadára a Várkert Bazárba, hogy közösen idézzétek fel az elmúlt évek legfontosabb pillanatait.

Girls New Generation - GNG: egy buli csak nőknek!

Gödör, június 10., 21.00

A Girls New Generation, azért jött létre, mert hiányolja a hazai buliszcénából az olyan bulikat, melyek kizárólag nőknek szólnak, és valóban csak nők léphetnek be. A GNG egy olyan férfi-mentes buliba hív most titeket, ahol csak a nőké a főszerep, ahol minden nő felszabadult és önfeledt lehet. Bulizzatok együtt egy olyan buliban, ahol egy részeg férfi sem esik a nyakatokba, és fog rá a seggetekre közben.

Los Santos Party OPENAIR/ 80's 90's 00's HipHop, Rap, R'N'B

A38 Hajó, június 10., 23:00

Jelszó: "Grove Street.... Home"  Egész éjjel a 80-as, 90-es, 2000-es évek legnagyobb hip hop, gengszter rap és RnB slágerei pörögnek.