Szombati programajánló

Piknik és fesztivál, ők kellenek a hétvégére! És láss csudát! Gyerekek, felnőttek, földön és vízen várnak ezek mind rátok! Ha megunjátok a forgatagot, személyesebb programok felé tekereghettek, különféle zenék és esti égbolt alatti mozik egyaránt kínálnak teret a nyár eleji szórakozáshoz!

Generali Gyerek Sziget 2023

Hajógyári Sziget, június 16-18.

Látogassatok el idén is a Generali Gyerek Szigetre! Az ország legnagyobb és legszínesebb szabadtéri családi fesztiválja idén nyáron is kinyitja kapuit a Hajógyári Szigeten, június 16-18. között!

Rakpart~2023~Nyitóhétvége

Jane Haning rakpart, június 16-18.

A RAKPART idén nyáron is minden hétvégén megnyílik, a városlakók korzóként, köztérként használhatják. A néhány év múlva megújuló Rakpart reméljük zöldebb és élhetőbb lesz. Idén egy kis ízelítőt szeretnének adni, hogy valójában milyen is lehetne. A nyitóhétvégén június 17. szombat reggeltől június 18. vasárnap estig méltó módon felavatják a rakpartot: lesz zene, sport, gyerekprogram és mindenek előtt sétálók, bringások, görkorisok, rolleresek. Vegyétek együtt birtokba Budapest legszebb teraszát, a pesti alsó rakpartot.

VIII. Budapest Sup Fesztivál

Római part, június 17., 11:00

Már nyolcadszorra nézhetitek meg csodaszép fővárosunkat, Budapestet egy teljesen új szemszögből – a Duna kellős közepéről. Ezzel az eseménnyel nemcsak a hazai és külföldi SUP társadalomnak kedveskednek, hanem mindazoknak, akik velük együtt szeretik a természetet, nyitottak az új sportolási lehetőségekre és szívesen megnéznék, megismernék Budapestet a várost átszelő folyóról is.

V. Gárdonyi Piknik! - #adjegyötöst

Gárdonyi tér, június 17., 14:00

Június 17-én ötödik alkalommal válik a Bartók-negyed egyik központi helyszíne, a Gárdonyi tér összművészeti fesztivállá, ahol etno, jazz és világzenei irányzatok kiváló művelőinek koncertjeire táncolhatunk. A zene mellett társasjátékok, környezettudatos workshopok és mini piac vár mindenkit egész nap!

EKLEKTIK NAP @ TILOS Maraton '23

Dürer Kert, június 17., 16:00

Idén a 9 napos maratoni adománygyűjtő fesztivál záró napján ott lesz a Tilos rádióhoz ezer szálon köthető Anima Sound System: Fennállásnak 30. évfordulója alkalmából egy nagyszabású korszak átívelő műsorral érkezik ezúttal, számos klasszikus Anima dal közül néhányat Mitsoura Mónikával kiegészülve hallhattok a Dürer Kert vadonatúj nagytermében.

Post Punk Fest Budapest

Analog Music Hall, június 17., 18:00

Az év első post punk fesztiválja Budapesten az Analog Music Hall kistermében lesz. A teremben koncertek, a teraszon koranyári hangulat, régi barátok találkozása, szerelmek szövődése, csevegés, élmények megosztása, cigizés.

Legjobb tudomásom szerint

A történet főszereplője Nóra és Dénes, egy fiatal házaspár. Dénes feleségét egy éjszaka nemi erőszak éri. Az ellentmondásos tanúvallomások miatt és a bizonyítékok híján a rendőrség nem tud igazságot tenni az ügyben. A férj először felesége mellé áll, támogatja, személyesen próbál meg utánajárni, hogy pontosan mi is történt azon az éjszakán, a későbbiekben azonban az eset feldolgozása próbára teszi a kapcsolatukat. A pár különösen nehéz helyzetbe kerül, mert mindez épp egy örökbefogadási folyamat végén történik, és a történtek befolyásolják a döntés kimenetelét.

SOVIET MONDAY // THE GIGIZ

Gödör, június 17., 19:00

Elérkezett a hatalmas visszatérés a márciusi Turbina után, ezúttal a Gigizt hívták meg és a Gödörbe tették, remélhetőleg most befér majd mindenki. Menjetek betonozni június 17-én!

Harmónia Jazzműhely: Luiza Zan & Gyárfás István & Sárik Péter Trio

Budapest Jazz Club, június 17., 20:30

A román LUIZA ZAN nem csak a mi Kelet-Közép-Európánk, de egész Európa egyik legérdekesebb, legeredetibb jazzénekesnője. Luiza a jazz, a funk, a rhythm&blues, a hip hop, valamint a bossa nova vonzó és egyéni ötvözetét produkálja. 2004-ben különdíjat kapott a Montreux Jazz Fesztivál énekes versenyén, a rákövetkező évben pedig második helyezést ért el. Hatalmas sikerrel szerepelt a BJC londoni testvér klubjában, a legendás 606-ban és számtalan fesztiválon. Évente a BJC-ben őrül meg érte a közönség.

Hunyadi téri kertmozi - Moszkva tér

Hunyadi tér, június 17., 21:00

Újra ingyenes kertmozi az Eötvös10-zel a Hunyadi téren egész nyáron! Menjetek és mozizzatok együtt a szabad ég alatt! Pokrócot, nasit, szükség esetén szúnyogriasztót vigyetekk magatokkal!

Ingyenes Kertmozi Júniusban a Budapest Gardenben - Ghost (1990)

Budapest Garden, június 17., 21:00

Sam és Molly nagyon boldogok. Épp új lakásba költöznek, és a házasságot tervezik, amikor egy tragikus véletlen folytán Sam meghal. Ám a férfiban olyan erősen lángol a szerelem, hogy nem tudja itthagyni az árnyékvilágot. A közelben marad és mindent elkövet, hogy segítsen Mollynak. Lassan kiderül, hogy a véletlen baleset nem is volt véletlen... Sam egy spiritiszta, Oda segítségével próbálja Mollyt értesíteni a veszélyről. Mollynak azonban nagyon nehéz elfogadni és megérteni, hogy Sam még nem távozott el teljesen.

Wannabe XXL - Best of '90S + '00S

Akvárium Klub, június 17., 23:00

Merengtél már azon, hogy hova lett a 90-es évek lüktető ritmusa? Hogy merre foszlott szét az az utánozhatatlanul szexi, rózsaszínbe forgatott hangulat? Eljött a feltámadás ideje: elhozzák Neked az éjszakát, amikor meglódul a múlt, amikor felpendül a ritmus, amikor elalélsz a dallamgyönyörtől.
Pop, csillám és szabadság. Egy új fülbemarkoló románc a régi szerelem emlékére.